Dodaj do ulubionych

"CHOROBA NA WŁADZĘ"

02.04.12, 08:46
komu nie jest obcy temat samorządu raszyńskiego powinien ten film zobaczyć... co "takiego" zmieniło/przekonało radnego z Dawid by z jasnej strony mocy przejść na ciemną lub vice versa. Dziś jak wiemy koalicjant, w 2006-2010 gdyby tylko mogli to by się... ale zobaczcie sami
www.youtube.com/watch?v=uxcq1yQAUkE&feature=player_detailpage
zastanawia to że jak nie macie adresu linku to (motyla noga) film nie dostępny... ciekawe
Obserwuj wątek
    • dorian-jan Re: "CHOROBA NA WŁADZĘ" 03.04.12, 09:50
      No sasiad chyba strzeliles w dziesiatke bo tak jak radny z dawid chory jest na wladze to nawet jego polecznicy z rajkowskim i szwedem co mu kibicowali jak widac na filmie odpadaja. Radńy z dawid normalnie zawsze wejdzie bez mydla wslizgiem pilkarskim a chyba dziwna jest ta milpsc do obecnego wojta, chce sie az powiedziec bezinteresowna, ale przez gardlo nie przechodzi u mnie ma zawsze pinkcik w glosowaniu na horego na wladze
    • i.makarska12 Re: "CHOROBA NA WŁADZĘ" 11.04.12, 22:52
      Maria Izabela Makarska do Pana Grzegorza Sęklera, mieszkańca osiedla Raszyn II.
      Nie rozumiem dlaczego atakuje mnie Pan nieustannie i w niewybredny sposób, wymyśla Pan dziwaczne głosowania przypisując mi jakieś nieistniejące "choroby na władzę". Radną jestem od 26 stycznia br., uczestniczyłam dotąd w trzech sesjach Rady Gminy Raszyn a moja "władza" jest taka sama jak pozostałych radnych. Mam prawo głosować a mój głos jest jednym z 15 głosów i nie znaczy ani więcej, ani mniej niż głosy pozostałych radnych. Zapewniam Pana, i wszystkich mieszkańców Gminy Raszyn, że zawsze będę się kierowała uczciwością i dobrem ogólu mieszkańców. Kolejne Pana ataki na mnie wiążą się ze złym funkcjonowaniem przychodni lekarskiej w Raszynie. Zacytował Pan fragment tekstu z mojej ulotki wyborczej dotyczący usprawnienia pracy naszej przychodni lekarskiej. Nie jest prawdą, że nie zrobiłam nic w tej sprawie. W dniu 13 marca br., będąc w Urzędzie Gminy Raszyn dowiedziałam się, że do Urzędu przyjechał dyrektor Samodzielnego Zespołu Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Ochota, któremu podlega przychodnia lekarska w Raszynie. Poprosiłam o umożliwienie mi udziału w spotkaniu z panem dyrektorem. Podczas tego spotkania przedstawiłam swoją koncepcję usprawnienia przcy przychodni raszyńskiej. Zapytałam o możliwość takiej organizacji pracy aby pacjenci mogli zapisywać się do lekarza przez telefon i to nie tylko na dany dzień ale również z wyprzedzeniem kilkudniowym. Aby taki system dobrze funkcjonował potrzebny jest również lekarz dyżurny, który będzie przyjmował każdego zgłaszającego się pacjenta, nie mającego zapisu na dany dzień do swojego lekarza rodzinnego. Taka organizacja pracy obowiązuje w wielu innych przychodniach i nikt tam nie widział nocnych czy porannych kolejek pod przychodnią. Pan dyrektor odpowiedział, że nie widzi przeszkód we wprowadzeniu takiej organizacji pracy ale kierownikiem przychodni jest pani doktor Agata Kuran-Kalata i to w jej gestii leżą takie decyzje. Pan dyrektor obiecał porozmawiać w tej sprawie z panią kierownik. Pan dyrektor zapewnił również, że przychodnia lekarska w Raszynie ma obsadę lekarską zgodną z normami i przepisami obowiązującymi w tym zakresie, jednak występujące często choroby samych lekarzy mogą utrudniać pracę przychodni. Zapewnił również, że po oddaniu do użytku nowego budynku przychodni będzie możliwość zwiększenia obsady lekarskiej między innymi o lekarzy specjalistów. Następnie całą grupą osób obecnych na spotakniu poszliśmy obejrzeć jak postępują prace w nowo budowanej przychodni. Pisał Pan o tej wizytacji w swoim blogu więc może Pan potwierdzić prawdziwość moich słów. Mogą to również potwierdzić inne osoby obecne na spotkaniu. Po obejrzeniu budowy pan dyrektor z drugim przedstawicielem ZOZ udali się do dotychczasowej przychodni na spotkanie z panią doktor Agatą Kuran-Kalatą. Przypominam Panu, że to pani Agata Kuran-Kalata jest kierownikiem przychodni i to od niej zależy poprawa organizacji pracy tej placówki. Ja jako radna nie posiadam takich uprawnień aby wprowadzać zmiany w funkcjonowaniu przychodni. Mogę tylko apelować do właściwych osób o zajęcie się tą sprawą co uczyniłam w marcu tego roku. Tak więc proszę o zaprzestanie ataków na moją osobę i pisanie prawdy na swoim blogu a zwłaszcza o tym, kto jest kierownikiem przychodni w Raszynie i kto decyduje o sprawach przychodni. Ja szanuję mieszkańców Gminy Raszyn, w tym również Pana i staram się działać dla dobra mieszkańców naszej gminy. Funkcję radnej pełnię z całą sumiennością i zaangażowaniem i nikogo nie "zdradziłam o świcie" jak Pan to napisał w swoim tekście ani nie oszukałam. Nie posiadam takiej "władzy", żeby narzucać decyzje kierownictwu przychodni ale będę nadal apelowała o poprawę funkcjonowania przychodni, mając na uwadze trudną sytuację chorych osób. Dla dobra pacjentów dążyłam również do wyjaśnienia sprawy nocnej i świątecznej opieki lekarskiej dla mieszkańców naszej gminy. Liczę, że moje starania odniosą dobry skutek.
      Z poważaniem: Radna Gminy Raszyn Maria Izabela Makarska.
    • i.makarska12 Re: "CHOROBA NA WŁADZĘ" 12.04.12, 01:12
      Szanowny Panie Grzegorzu Sękler, chyba nie do końca zrozumiał Pan co napisałam w swojej ulotce wyborczej oraz w liście do Pana. Dla przypomnienia zacytuję dokładnie fragment mojej ulotki: " Wiem jak usprwnić pracę przychodni lekarskiej aby:
      - zniknęły poranne kolejki pacjentów przed przychodnią,
      - można było zamawiać wizyty przez telefon lub internet,
      - oprócz stałych lekarzy rodzinnych pracowali lekarze dyżurni, tak aby każdy pacjent zgłaszający się do przychodni otrzymał pomoc lekarską, wtedy kiedy jej potrzebuje."
      Kolejka zniknęłaby z pod budynku przychodni gdyby osoby decydujące o pracy przychodni zechciały wdrożyć proponowane przeze mnie rozwiązania. Podkreślam jeszcze raz, nie ja kieruję pracą przychodni i nie ja mogę zmienić sposób jej funkcjonowania. Mogę tylko apelować o poprawę i podpowiadać rozwiązania, innej władzy nie mam. Dziwi mnie Pana stanowisko, że osobę mającą w ręku możliwości poprawienia pracy przychodni uważa Pan za "Bogu ducha winną" a całą winą obarcza Pan mnie, chociaż ja takich możliwości decyzyjnych nie posiadam. Proszę zadać pytanie osobie kierującej przychodnią dlaczego nie wdroży chociażby telefonicznych zapisów do lekarzy oraz nie zapewni pracy lekarza dyżurnego. Przecież ja nie posiadam takich kompetencji aby to wprowadzić. Rozumiem, że Panu, tak jak i mnie leży na sercu dobro ludzi chorych, to może jeśli Pan skieruje swoje pytania pod właściwym adresem to wspólnie coś wywalczymy.
      Panie Grzegorzu, zapewniam Pana, że sama piszę swoje teksty a w szkole zawsze miałam piątki z języka polskiego bo szóstek jeszcze wtedy nie wymyślili. W razie dalszych wątpliwości mogę pokazać Panu brudnopisy moich tekstów pisane moją ręką bo często najpierw piszę ręcznie tekst na papierze a dopiero potem gotowy przepisuję na komputerze. Teraz też cała moja rodzina śpi, ja piszę swoje teksty i niby kto miałby mi w tym pomagać. Proszę nie słuchać jakichś "ptaszysków" co kłamią jak najęte albo specjalnie wprowadzają Pana w błąd. A tak na marginesie powiem Panu, że napisałam też kilka ciekawych tekstów piosenek i pieśni, w tym o tematyce patriotycznej, piosenki te i pieśni patriotyczne wykonuje zespół wokalny, w którym śpiewam. Przy okazji zapraszam na następne występy moje i zespołu. Pozdrawiam. Maria Izabela Makarska.
    • i.makarska12 Re: "CHOROBA NA WŁADZĘ" 12.04.12, 01:29
      Panie Grzegorzu, jeszcze raz wywołał mnie Pan do odpowiedzi. Gdyby Pan nie pamiętał to przypominam, że Rybie jest częścią Gminy Raszyn a wiązankę w kościele składał Wójt Gminy Raszyn a nie tylko Rybia oraz Przewodnicząca Rady Gminy Raszyn i Radna Gminy Raszyn. Ja do żadnej partii nie należę a za to przez kilka lat byłam mieszkanką Rybia i ulicy Wesołej a moi dawni sąsiedzi mnie pamiętają oraz moich, już nie żyjących rodziców też mieszkańców Rybia. Takie są moje związki z Rybiem. Dobranoc. Maria Izabela Makarska.
      • dorian-jan Re: "CHOROBA NA WŁADZĘ" 12.04.12, 08:46
        Oj sasiad widze ze nozyce sie odezwaly i radna tlumaczy sie gesto ale zdaje sie ze nie o wszystkim nam sasiad piszesz a szydlo wyszlo z wora a twoj niezalezny pelnomocnik komitetu wyborczego wlasnie robotke od wojta dostal na basenie jak mowia grabie nigdy nie grabia od siebie. chyba zostales wystrychniety na dudka sasiad albo juz jestes w koalicji, sam nie wiem ale chyba masz u mnie kreche bo w poniatowce na durnia z lekka wyszedlem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka