Dodaj do ulubionych

Katarzyna i jej rycerze

18.09.12, 10:18
Czytam blog; kto go nie czyta - nawet sam blogger w kilku odsłonach i uwierzyć nie mogę.

Wydawałoby się, że jego ukochaną jest Katarzyna, a nie Monika (zresztą może to też kamuflarz).

Basen, który świecił pustkami? Dobre sobie, od kilku lat jest to bardzo popularne, pełne życia miejsce; od wielu lat trudno się zapisać na zajęcia stałe, a i indywidualnie niełatwo wejść. No, ale może blogger nie chodził, bo Monika nie lubiła...

Teraz rewelacyjne zmiany w ciągu ostatniego roku...
zacznijmy od remontów, z gustownym kamieniem w holu na czele- jak to coś tam po łacinie o gustach mówią; bardzo ładnie się komponuje ze szpilkami na basenie...
Czasem wystarczy posprzątać w łazience i udostepnić (opróżnić z różnych gratów) łazienkę dla niepełnosprawnych.
Albo postawić kosze do sortowania odpadów obok kawiarenki, mieszkańcy sortowania już nauczeni w domu to może i w gminnych instytucjach nadchodzi pora na ekologię.

No, ale to wszystko drobiazgi przy zmianach personalnych - oprócz bloggera S. zachwycał się nią również inny mniej płodny blogger RU - kim dzisiaj jest na basenie i w Gosie nietrudno odkryć, bo nawet tu na forum udzielał porad jak korzystać z boisk. Pew nie tak łątwo jak zapisać dziecko na basen - to co się dzieje po zmianach personalnych to zasługuje na osobny scenariusz Miś II.
Hitem są egzaminy wstępne do grup dla początkujących. Nawet jak rodzice przysięgali, że chcą rozpocząć naukę od 0 to dzieci musiały przyjść na egzamin i udowodnić, że nic nie umie.
A i tak mogło np. dostać się do zupełnie innej grupy wiekowej - np. dziecko z III klasy zostało zakwalifikowane do grupy 5-7 latków.

Tak, że chwalcie chwalcie rycerze, chwalcie - może i drugi wprowadzi jakieś porządki w gosie niebawem... Albo w gminie jak już marzenia wygłaszane na spotkaniach przedwyborczych, o których blogger wspomina się spełnią...
Obserwuj wątek
    • podkowianka Basen 18.09.12, 11:22
      Moje dziecko w ogóle na naukę pływania się nie dostało, bo w weekendy jest tylko jeden ratownik.
      Miałam dużą trudność wytłumaczyć tą przeszkodę, patrząc w oczy pełne łez...
    • andrzej.z_59 Re: Katarzyna i jej rycerze 18.09.12, 21:08
      żeby nie było że sam piszę do siebie bo andrzejz59 to nie ta sama osoba jak widać ktoś próbuje się podszywać (nawet ma podejrzenia kto) a oryginał jest tylko jeden na forum no i w Raszynie pewnie wielu jest Andrzejów co nazwisko na Z. się zaczyna... Widać nick ten będzię bardzo popularny a ja nie wiedzę problemu by się andrzejów pojawiło więcej. Nie rozumiem tylko pytań andrzeju twoich, takich trochę w docince? Zapewniam cię że Katarzyna jest tylko koleżanką i trudno zakochać się w mężatce jak się zna jej męża i ma się do niego szacunek to po pierwsze a po drugie chyba nawet nie wypada a po trezcie to ja też jestem dla Katarzyny kolegą więc temat zamknięty. A co do Moniki zapewniam że to żaden kamuflarz a dziewczynę tę... kobietę pokochałem ponad wszystko i nie wstydzę się swego uczucia bo jest prawdziwe.
      Co do tego co było wcześniej (znaczy przed Klimaszewską a dziś to chyba duża różnica) więc nie trzeb ściemniać że wcześniej było tak samo. Nie rozumiem czemu miałem nie chodzić na basen i co ma z tym wspólnegop Monika? Nie chodziłem z kilku przyczyn:
      po 1. choroba serca (nurkować nie wolno znaczy być na bezdechu)
      po 2. z pływaniem też u mnie nie za dobrze...
      po 3. bark czasu i kasy nie raz też
      po 4. jak nie pływanie to może sauna (dla chorego na serce tylko sałny brakuje do szczęścia)
      więc jak widzicie to nie ma co... no może zjeżdżalnia? ale ile można zjeżdżać...
      co do zmian nie będę się wypowiadał bo nie byłem... ostatnio chyba w zeszłym roku jak wyklejałem szyby więc chyba się przejdę i zobaczę to o czym tak andrzeju piszesz.
      co do RU blogera niech się sam on wypowie. Z GOS-em nie mam i nie miałem nic wspólnego... więc proszę nie do mnie to pytanie powtórzę raz jeszcze. A tobie gratuluję wyboru nicku mam nadzieję, że będziesz cześciej gościł/a na forum, zapraszam choć z tymi rycerzami to przesadziłeś/aś
      • teresa_z_hadesa Re: Katarzyna i jej rycerze 19.09.12, 07:44
        skoro już zaglądam na forum to trzeba wejrzeć w nowy wątek smile a tu kolejny andrzej, no proszę nie za dużo ich w jednym miejscu. Tylko patrzeć jak co drugi w Raszynie będzie miał tak na imię. A znając uczucie p. Sęklera do wiadomo kogo to gdyby miał mieć syna to pewnie by mu dał Andrzej, a córeczka pewnie byłaby Monika. No dobrze dość zartów bo blogerowi życzę jak najlepiej. Jest takich wielu panie Grzegorzu ale boją się przyznać, pisz człowieku bo symptyków ci przybywa, ty nasz rycerzu XXI wieku. A wszyscy wiedzą po dożynkach że jego wybranką jest Monika więc chyba by jej na Kasię nie zamienił. A Monika bo już wiem która to, to bardzo ładna dziewczyna, więc nie dziwię się, że rozkochała w sobie blogera. Pewnie nie jeden będzie się w niej kochał i może dojdzie do pojedynku rycerskiegowink Grzegorz niech już trenuje a Dama Serca będzie musiała wybrać choć po pojedynku nie będzie miała większego wyboru.
        Pani Moniko ja bym już wiedziała kogo wybrać choć nie wiem czy jest ktoś inny, ale tak jak on(bloger) panią kocha to chyba nikt już nie będzie. I tyle na temat bo ja muszę wracać do obowiązków domowych, dobrze że choć do parcy po południu, szkoła też mogłaby być późniejwink
      • freeeyzer Moje zdanie o basenie. 19.09.12, 08:16
        Blog ludzie czytają to już wiemy. Jednak przyglądając się dwóm wpisom mam wrażenie ze pisała je ta sama osoba, śmiem podejrzewać ze jeden i drugi andrzejz na forum to ta sama osoba. Śledząc poczynania blogera uważam, że mógłby zdolny do tego być. Nieistotne! Cóż dużo ciekawszym tematem wydaje mi się temat pływalni. Chciałbym wypowiedzieć się tak jak ja postrzegam zmiany na pływalni. Otóż uważam, że przed przyjściem do GOSU pani Katarzyny basen dużo gorzej funkcjonował jak i wyglądał! Jestem klientem pływalni od samego początku. Nie przypominam sobie okresu przez te wszystkie lata aby na pływalni bywało tyle osób, że więcej pomieścić się nie da. Patrząc od strony marketingu pani Katarzyna odwaliła kawał dobrej roboty! Pływalnia od chętnych pęka w szwach i tak powinno być! świadczy to o tym że dyrektorem jest osoba, która powinna z całą pewnością nim być. Co do przyjmowania do pracy, jestem tego zdania ze każdy dyrektor przyjmuje pracowników których uważa! Z którymi będzie się jemu jak najlepiej współpracowało i zapewne pani K. tak zrobiła. Co do tego że nie ma miejsc na zajęcia grupowe, nie ma co się dziwić! Chętnych przybywa, a torów na pływalni więcej nie przybyło. Robicie problem z tego że instruktorzy sprawdzają wszystkie dzieci,nawet te które nie potrafią pływać. Bardzo dobrze, że tak jest! Rodzice często nie doceniają swoich pociech i wyolbrzymiają ich nieumiejętności. Jak dla mnie pani Katarzyna dokonała dużej metamorfozy na pływalni i jestem z tego faktu bardzo rad.
        • grocholica Rada dla podkowianki i trochę ogólnie 19.09.12, 08:38
          No niestety uważam, że to nieprawda z tymi sprawdzianami - po prostu nie ma grup początkujących i dzieci, które zupełnie nie umieją pływać (jak podkowianki) to się po prostu nie dostały.

Natomiast niektórym dzieciom wmówiono, że sobie poradzą w grupie niepoczątkującej i teraz rodzice biorą lekcje indywidualne. No w ogole to jakiś horror z tymi lekcjami indywidualnymi - jeśli tylko dowolnego instruktora zapytasz o jakiś kurs to usłyszysz, że tam dziecko i tak się nie nauczy i najlepsze są lekcje indywidualne. Jakoś dziwne to, żeby dzieci brały korepetycje z pływania.

A jeszcze słowo pocieszenia do podkowianki - jak ci naprawdę zależy to sprawdź np. w listopadzie, a już na pewno w styczniu - wtedy w grupach zostaje po 4 dziecismile Po prostu wrzesień jest taki szalony

• tuurodzony Re: Rada dla podkowianki i trochę ogólnie 19.09.12, 14:48
            Apel do wszystkich - myjcie się dokadnie przed wejściem do basenu i zakładjcie czepki /szczególnie chodzi o damy/
            • sekler1 mycie się 19.09.12, 17:09
              Witam. Uwaga, co do mycia jest, jak najbardziej na miejscu. Natomiast na basenie, również powinny być przestrzegane zasady higieny. A mianowicie czy wystarczająco często jest wymieniana woda?
              • b.brudny_motocykl Re: mycie się 19.09.12, 17:24
                widzę że komuś ta się spodobało nazwisko że wykożystał je na forum... jak rozumiem nastąpią teraz na mnie ataki ale mam to gdzieś czyli w dupie, jak komuś brakuje odwagi to niech się pod swoim nazwiskiem zaloguje... A może za chwilę ktoś podpisze się zaręba1, lechańska1, kucharski1, iwicki1, rajkowski1, chmielewski1, marcinkowski1, kuczara1, itd itd... do wyczerpania naszych celebrytów raszyńskich... tak więc niech się ktoś z w/w nie obrazi jak zobaczy swoje nazwisko ale cóż widać taka przyszła moda... Domyślam się że komuś zalazłem za skórę i to dobrze więc proszę nie przeszkadzaj sobie a moderatora wpisów proszę o nie kasowanie ich tylko niech nap*****a ile wlezie...
          • mieszkaniec.raszyna Re: Rada dla podkowianki i trochę ogólnie 20.09.12, 09:29
            A może warto upubliczniać nazwiska takich instruktorów, lub choćby udać się do Pani Katarzyny z taką informacją? Może w ten sposób pomożemy jej usunąć z rynku tych, którzy chcą sobie kosztem Gminy dorabiać na boku? Przecież nie robią tego na innym basenie, a może się mylę?
            • grocholica Re: Rada dla podkowianki i trochę ogólnie 20.09.12, 13:01
              Ale przecież to jest usługa z cennika, więc czemu ma się dziwić dyrektor gosu. Nie chodzi o fakt dorabiania na boku, ale fakt krytykowania zajęć prowadzonych przez kolegów.

Ja sobie wyobrażam, że z takich lekcji indywidualnych to korzystają głównie dorosli, którzy w jakimś momencie dzieciństwa nie nauczyli się pływać a nie dzieci, które często chodzą na basem m.in. dlatego, że zimą to jedyna dostępna forma ruchu. Ale to moje podejście.
        • andrzej.z_59 Re: Moje zdanie o basenie. 19.09.12, 08:51
          miałem już wychodzić (nie z siebie) i czytam freeeyzera... zapewniam cię że ja to ja a andrzejz59 to ktoś całkiem inny a andrzejów to ma już dość tak więc proszę nas nie łaczyć bo jako "bliźniaków" wieczorem sobie pogadamny troszkę tu troszkę na blogu. Pewnie dziś się posypie wpisów wiele. Pozdrawiam. Jakie poczynania blogera tylko powiedz...?
          • teresa_z_hadesa Re: Moje zdanie o basenie. 20.09.12, 07:49
            kurcze późno z pracy się wraca a rano też za wcześnie a tyle się dzieje a dziś będzie jeszcze więcej bo coś tan nam bloger Grzegorz obiecywał. Może zamierza przestać pisać sad. Chyba by nam tego nie zrobił bo kto tak barwnie opisze życie w urzędzie? Kto jak nie on powie najpiękniej o miłości. Chyba jednak wieść zapowiadana przez blogera to całkiem inna będzie. Więc jak dziś z pracy wrócę to nie patrząc na czas zaglądam na stronę. Panie Grzegorzu bo obowiązki wzywają pisz dalej i nie martw się "podróbkami" na forum, wielu jest z tobą rób swoje. Jak pisałeś rób i kochaj a ja jako kobieta mówię ci że Monika też kocha smile
        • mieszkaniec.raszyna Re: Moje zdanie o basenie. 20.09.12, 09:26
          Zgodzę się z tym, że dziś GOS funkcjonuje lepiej. Obstaję jednak przy tym, że mógłby jeszcze lepiej, gdyby Pani Katarzynie rzeczywiście miała wolną rękę w doborze współpracowników. Nie wierzę w to, że tak jest. Coś za coś, to główna dewiza w tej gminie.
      • mieszkaniec.raszyna Re: Katarzyna i jej rycerze 20.09.12, 09:20
        Panie Sękler, czemu nie chce się Pan wypowiedzieć na temat Pana Ulewicza? Był Pana Pełnomocnikiem Wyborczym, zaczął coś tam pisać na swoim blogu, zamilkł i chwilę później pracuje w GOS-ie. Kto poza nim? Kto jest wicedyrektorem? Kto pracuje jako ratownik? Kto jako instruktor? Ilu członków ich rodzin jest jeszcze opłacanych z gminnej kasy? Te same "rodziny" u boku władzy od lat. Żeby to jeszcze choć byli dobrzy fachowcy, ale niestety to nie ta przyczyna. Chciałoby się powiedzieć, tak było jest i będzie. Nie chcę tu być złym prorokiem dla Pana Zaręby, ale na tych "rodzinach" przejechał się dwukrotnie Rajkowski, przejechał się Iwicki, pewnie w 2014 przejedzie się Zaręba. A co do Pani Katarzyny, to spodziewałem się więcej samodzielności. Jak widać chęć piastowania dyrektorskiego stanowiska jest ponad głoszone wcześniej przekonania.
        • pracownik-gminy Re: Katarzyna i jej rycerze 20.09.12, 15:24
          A to powiem Państwu, że dziwne... Ja pracuję w urzędzie gminy Raszyn i czasami zdarza mi się spotkać Panią Katarzynę na korytarzu i powiem, że jest bardzo samodzielna. Jest bardziej samodzielna i decyzyjna niż inni dyrektorzy placówek. Jest sprawna i zorganizowana bardziej niż starsze od niej osoby piastujące tak wysokie i odpowiedzialne stanowiska.
          Przychodzi, załatwia i wychodzi. A przychodzi tylko z gotowymi rozwiązaniami, i nie ma doradców jak Pani Kuczara w postaci Pana Iwickiego. I nie płacze i nie siedzi na dywaniku u Wójta jak sobie z czymś nie radzi.
          Jest bardziej samodzielna niż nam się wydaje i bardzo obiektywna, nie podatna na wpływy... Ma swoje zdanie, którego pilnuje. I uwierzcie Państwo potrafi ostro się przeciwstawić, jeśli nie jest pewna. Owszem jest młodą osobą, ale bardzo odpowiedzialną.
          Może kiedyś będzie zagrożeniem dla najwyższych w gminie. W końcu w okolicy są Panie Wójtowe, które mają charakterki jak Pani Katarzyna.
          I na podsumowanie: robi swoje w sporcie gminnym, nie szukajcie dziury w całym.
          Trzymam kciuki za Panią Kasię, mi się podoba to co robi i jakie ma podejście do swojej pracy.
          • teresa_z_hadesa Re: Katarzyna i jej rycerze 21.09.12, 08:15
            wczoraj byłam tak padnieta, że nic tylko łóżko i spać, spać. Zaglądam na blogi raszyńskie a tam cisza. Grzegorz tylko puka a Piotrek milczy, panowie co jest grane? W końcu mieskzańcy przestaną wam ufać. Jak się domyślam to miał coś powiedzieć (ogłosić) Piotr a Grzegorz mu w tym kibicował. Panie Piotrze troszkę odwagi, głęboki oddech i jak to powtarza pana kolega z blox-u "coco jumbo". Później poczytam dokładnie to co nasz płodny wypisał wczoraj i dziś, bo dopiero wstałam. Dobrze, że dziś piątek.
            • andrzejz59 Preferowany sposób korzystania z basenu 23.09.12, 08:04
              Bardzo przedsiębiorcza pani; idealny sposob na korzystanie z gminnego basenu - najpierw trenerzy na samozatrudnienie - jęk; teraz brak grup gdzie ceny przyzwoite, za to proszę bardzo bierzcie lekcje indywidualne; moze i trenerzy już nie jęczą

Jakoś reklamy regularnych zajęć na gminnej stronie nie było:
              Lekcje dla Bogatych
              • b.brudny_motocykl Re: Preferowany sposób korzystania z basenu 08.10.12, 10:55
                Katarzyna mnie prosiła więc zamieszczam z ciężkim sercem oczywiście...
                wtymsek.blox.pl/2012/10/bardzo-wazne-bo-przed-chwila-mialem-telefon-w.html
                • piter738 Re: Preferowany sposób korzystania z basenu 08.10.12, 13:38
                  Panie Grzegorzu, pan jednak nie powiedział ze startować na wójta nie będzie. Mogą mieć mieszkańcy nadzieje, ze zobaczymy pana jako kandydata na wójta w przyszłych wyborach?
    • tuurodzony Re: Katarzyna i jej rycerze 08.10.12, 18:04
      Z uwagą przeczytałem, najpewniej masz rację, ale napisz wyraźnie o co Tobie się rozchodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka