Dodaj do ulubionych

Żółte worki

26.02.13, 10:49
Tak się zastanawiam po co mi je zostawiono ostatnim razem?

Czy ktoś wie czy one będą jeszcze odbierane i kiedy? Ja na razie je wypełniam po staremu, ale gdzie i kiedy będę mogła je oddać?

Wiecie coś?

Bo zastanawiam się, kiedy pojawią się za moim płotem ( na pustej działce) podrzucone przez zdesperowanych sąsiadów...
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: Żółte worki 26.02.13, 10:50
      Teraz sobie uświadomiłam, może one zostaną odebrane gdy zacznie obowiązywać nowa ustawa czyli w lipcu...
      • olimpia01 Re: Żółte worki 26.02.13, 12:53
        Dzwoń do Urzedu Gminy do wydziału srodowiska. Byłam tam i dowiedziałam się że gmina ma kase na zbiórke żółtych worków. Z mojej dzielnicy Raszyna bedzie odbiór 05 marca a Ty musisz sie dowiedzieć kiedy bedzie odbiór z twojej dzielnicy....
        • starix62 Re: Żółte worki 26.02.13, 12:59
          Zapytaj się Flipa i Flapa,oni wiedzią wszystko!
        • konradzubko Re: Żółte worki 26.02.13, 17:14
          Olimpio1, przez telefon w Uzzędzie powiedzieli Ci, że najbliższy odbiór z Raszyna będzie 5 marca (wtorek), a napisali w harmonogramie, że 11 marca (poniedziałek). I w co wierzyć?
          • olimpia01 Re: Żółte worki 02.03.13, 14:10
            Kiedy byłam w urzędzie w pokoju 207 młody człowiek powiedział mi że 5 marzec to nieoficjalna data bo formalnie zatwierdzą potem i stąd ten 5 marca.
    • myszka_84 Re: Żółte worki 26.02.13, 14:15
      a jak odbierali do tej pory? u nas zgodnie z harmonogramem który już stracił ważność było to w pierwszy wtorek każdego miesiąca i tak też wystawimy teraz, jak nie zabiorą wtedy będziemy się martwić
      • grocholica Re: Żółte worki 26.02.13, 14:27
        Nie u nas to nie był regularnie ten sam dzień tygodnia/miesiąca. Raz było co miesiąc, potem za póltora, potem znowu co miesiąc.

Może regularność jest bi-monthlysmile

A obawiam się, że jak wystawię to szybciej mi je hetman zabierze i policzy jak za dodatkowe śmiecismile
        • grocholica Re: Żółte worki 26.02.13, 14:40
          podobno harmonogram wywozu się pojawił, hurrasmile
          • grocholica Re: Żółte worki 26.02.13, 14:45
            Harmonogram
      • grocholica Re: Żółte worki 26.02.13, 14:46
        Raczej w pierwszy wtorek nie wystawiaj, szybciej w drugismile
        • grocholica Re: Żółte worki 11.03.13, 08:29
          Ostatnio słuchałam w trójce o systemie odbioru śmieci w Brukseli. I tam też obowiązuje system workowy - z tym, że okna czasowe odbioru tych worków to 2 godziny i opisywali nawet przypadek Polki, która wystawiła worki za wczesnie (na wszelki wypadek) i zapłaciła za to 60 Euro kary.
          • patrzacy.z.boku Re: Żółte worki 16.05.13, 22:53
            finanse.wp.pl/kat,104132,title,PiS-zaskarzyl-do-TK-tzw-ustawe-smieciowa,wid,15652047,wiadomosc.html
            po co w deklaracji pesel?wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka