Dodaj do ulubionych

Medal dla Wójta

07.02.14, 07:15
Kto wystąpił? Ano rada pedagogiczna ze szkoły w Ładach. Pismo spróbujemy upublicznić, bo warto je przeczytać. Jakoś późny Gomółka lub wczesny Gierek. Zrobimy to bez podpisów, boi już dziś wiem, ze kilka osób by nie chciało aby to zrobić. Medal za co? Ano ogólnie za osiągnięcia w oświacie smile. I Wronik. Zwłaszcza "Wronik" to im się udał. Ciekawe co na to Marcinkowski? Może za Wronik to wystąpić o drugi medal dla radnego Pawlikowskiego, bo ten też się znacznie przyczynił do jego budowy.
A te osiągnięcia oświatowe, to... Jest takie przysłowie: ciszej nad tą trumną. Szkoła w Sękocinie nie tylko realizowana chyba 2 lata dłużej, ale drożej niż w pierwszym przetargu. Szkoła w ładach do dziś nie ma projektu. Przedszkole na Lotniczej wybudowane bez 5 - go oddziału a dziś problem z miejscami jak był tak jest bo nikt nie zamierza robić drugiego. Może do wniosku załączymy zdjęcia budynku z oddziałami przedszkolnymi przy SP Raszyn? Wniosek poparła komisja radnych, a zapewne na najbliższej sesji cała rada. Nawet nie warto komentować.
Ja tylko przy tej sprawie mam pytanie do Dyrektora Wiesława Borsuka, którego szanowałem za osiągnięcia szkoły i jego ciężką pracę. W ostatniej dyskusji, gdzie zarzucił mi iż pisuję na niego jakieś bzdury, powiedziałem, że nie pisuję anonimów, a kiedy będę miał coś do niego to zrobię to publicznie napiszę. Więc dziś publicznie: Wiesiek co się na Boga z Tobą dzieje, że firmujesz swoim nazwiskiem takie bzdury?
Obserwuj wątek
    • b.czysty_motocykl Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 09:40
      Panie Wiśniewski. Pańska demagogia przechodzi już wszelkie granice. Nie dalej jak kilka dni temu pisałeś Pan, że przedszkole przy Lotniczej, jakby było, tak jak powinno trzyoddziałowe, to by wystarczyło miejsca na parkowanie. Teraz ma 5 oddziałów, a Pan piszesz, że powinno mieć cztery. W Pańskiej matematyce trudno się połapać. Zrozumiała staje tylko wtedy, gdy czytelnik przyjmie zasadę, że wszystko, niezależnie od wyniku ma być źle, a wynik zależy od Pańskiego punktu widzenia, a nie zasad matematyki. Widać uznajesz Pan, że polityka nie ma granic.
      A co do medalu - czy taki medal dla wójta, to coś złego dla gminy? A może, wbrew temu co Pan piszesz, rzeczywiście sporo się dla dzieciaków w tej gminie robi?
      • starix62 Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 10:49
        Czysty, słusznie zauważył " czy taki medal dla wójta, to coś złego dla gminy " Z pewnością nie, zwłaszcza te kupione na allegro !!!
      • konradzubko Re: Medal dla Wójta 08.02.14, 10:24
        A ja problem przedszkola czytam tak:
        - zastąpienie rozbieranego budynku przedszkola na Poniatowskiego wymaga pomieszczeń dla 5. grup, bo tyle tam ich było;
        - mimo to przedszkole na Lotniczej zostało wybudowane dla 4. grup i dopiero na etapie odbioru czynione są starania o uzyskanie zezwolenia na umieszczenie tam 5. grup, co nie musi się udać;
        - drogi i sposób ich utrzymania w okolicy wybudowanego przedszkola na Lotniczej może zapewniają dobrą obsługę dla przedszkola o 3. grupach.

Demagogii ze strony Jacka Wiśniewskiego nie widzę, no ale ja go zawsze popieram wg. b.czystyego_motocykla.
    • popaprany1965 Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 11:21
      Panie Wiśniewski po kolei. Medal, ale jaki? Do kogo to wystąpienie, do radnych? Czy radni mogą dać medal i czy mogą?
      A no i co z hasłem "Raszyn skacze, Raszyn tupie, Raszyn ma Zarębę w d...". Chcielibyśmy go użyć na ulotkach i plakatach smile.
      • babayaga0 Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 11:33
        Panie Jacku, z całym szacunkem, ale jest Pan już nudny. A występy przed kamerą na spotkaniu grocholskim i usilne doradzanie ludziom jako nie prawnik, nie wójt i nie radny zakrawa na egocentryzm i megalomanię w stylu: gminę moją widzę wielką, ja król...
        • popaprany1965 Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 14:41
          Panie Wiśniewski, a tak się składa, ze akurat wiem kto jest podpisany jako ta babayaga0. To Pana była koleżanka redaktorka Kuriera R. Niejaka Małgorzata K. Aleś se Pan znalazł koleżankę smile.
          Co z tym fajnym hasłem smile?
          • jacek-wisniewski Re: Medal dla Wójta 07.02.14, 21:17
            Z tą koleżanką, to bym nie przesadzał smile. A co do hasła, to niech tam. Wszem i wobec oświadczam, że moje hasło jest dobrem ogólnym do ogólnego stosowania smile.
    • tuurodzony Re: Medal dla Wójta 08.02.14, 14:22
      Tak się zastanawiam, czy Pan na pewno wiesz jak wyglądała propaganda Gomółki i Gierka? Odnoszę wrażenie, że nie zupełnie. Jedno jest pewne, krytykować merytorycznie jest bardzo trudno, trudniej jak ujadać
    • zmienic_wojta2014 MEDALOMANIA 30.09.14, 08:34
      Już był ten wątek ale potem jakoś temat ucichł.... tymczasem MEDALOMANIA trwa! w niedziele na Rybiu, a teraz szykuje się prawdziwa bomba przedwyborcza (czyt. kiełbasa co to ludziom wodę z mózgu robi). Będą medale komisji edukacji narodowej - Wójt wypnie pierś i Ojciec Dyrektor. Obaj "szczególnie zasłużeni" dla oświaty. Ten ostatni nawet bardzo. Myslę, że trzeba jeszcze dołożyć do tego medal za godną naśladowania postawę, wręcz wzorzec cnót wszelakich, a także intensywne propagowanie wychowania w trzeźwości smile.
      • slarix62 Re: MEDALOMANIA 30.09.14, 12:04
        Jacek, nie masz co w pracy robić? Czy na bezrobociu w domu uprawiasz z lenistwa etat gminnego marudy i pienia... krytyka? Obserwujemy Twoją płodność forumową i boimy się, że mógłeś popaść w obsesję! a nie, może to tylko vendetta...
      • slarix62 Re: MEDALOMANIA 30.09.14, 12:14
        Jacek, nie m. s. as z co w
        pracy robić? Czy n a bezrobociu w domu uprawiasz z lenistwa etat gminnego marudy i pienia... krytyka? Obserwujemy Twoją płodność forumową i boimy się, że mógłeś popaść w obsesję! a nie, może to tylko vendetta...
        • stoper57 ignorancja ? 30.09.14, 12:30
          Panie Jacku, jakoś przegapiłem ten wpis - więc z opóźnieniem -
          Gomółka to kompozytor XVI - wieczny........ albo kawałek sera
          Władysław, poprzednik Gierka, to GOMUŁKA
          • jacek-wisniewski Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 15:10
            No fakt, błąd to błąd. Ktoś może połonczy się w bulu ze mną lub z Panem smile. W szkole czasami dostawałem z wypracowań dwie oceny. Piątkę za treść i dwójkę za błędy. Jednak pomimo błędów w pisowni mam coś do powiedzenia. Mnie to cieszy. Bardziej mnie martwią ci, któży smile piszą nie mając nic z sensem do powiedzenia smile
            • b.czysty_motocykl Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 16:15
              Za wójta Zaręby gmina wydała na inwestycje oświatowe 12 mln zł: szkoła, przedszkole, działka dla szkoły w Ładach, nie mówiąc o remontach, projektach dwóch przedszkoli. Ile Pańskim zdaniem, panie Jacku, należy zrobić, żeby dostać medal za zasługi dla oświaty. Moim zdaniem to Pana po prostu zazdrość zżera, że ktoś umie po prostu pracować, a nie jak się tylko do forsy dorwie, to zaraz ją wydaje na nie wiadomo co, albo co gorsza wiadomo. Moim zdaniem, dopóki się Pan nie wytłumaczy z pieniędzy spółki wodnej, nie ma Pan kwalifikacji, żeby pouczać innych.
              • manga70 Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 17:32
                A Zareba to oczywiscie za swoje prywatne pieniadze wszystko zbudowal i kupil. A moze za kredyty co je placic beda wszyscy? To chyba gmina powinna dostac te medale, bo cala gmina za to placi. Za Gierka mowili, ze narod pije szampana ustami sekretarzy PZPR. A Zareba bedzie wygladac niedlugo jak roski general z tymi wisiorkami z allegro
                • b.czysty_motocykl Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 19:12
                  Jakby cała gmina budowała, to by wójta nie potrzebowała. Zastanawia mnie tylko, jak by ci gminni krzykacze mogli cokolwiek wybudować? Przy pierwszej cegle tak by się pokłócili, że żaden mur by z tego nie powstał.
                • stoper57 Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 20:31
                  a ile "tych medali z allegro " ma Zaręba, żeby wyglądać jak ruski generał !?

Ja wiem, że to forum dla idiotów, do których i mnie zakwalifikował pan Piotr, ale nie opadaj poniżej dna....które jest jednak jakimś tam poziomem....

• jacek-wisniewski Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 30.09.14, 21:56
                Ojejku, dzięki za przypomnienie o działce na rozbudowę szkoły w Ładach. Wiedziałem,. ze w ferworze "nic nie robienia" o czymś ważnym zapomniałem. Jutro się zapytam w trybie dostępu do informacji publicznej o kilka spraw związanych z tym zakupem, lub jak ktoś woli zakupo-zamianą. Zupełnie tak jak w jakiejś Afryce czy na Dzikim Zachodzie. Tubylcom daje się paciorki a oni ziemie i skóry smile. Ciekawe jak to w papierach wygląda smile
                • starix62 Re: Popieranie bezkrytyczne wójta ignorancją 01.10.14, 09:54
                  Gromek, medale kupił dla siebie, zięcia i zareby na Allegro, czy znalazł w piaskownicy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka