Kto wystąpił? Ano rada pedagogiczna ze szkoły w Ładach. Pismo spróbujemy upublicznić, bo warto je przeczytać. Jakoś późny Gomółka lub wczesny Gierek. Zrobimy to bez podpisów, boi już dziś wiem, ze kilka osób by nie chciało aby to zrobić. Medal za co? Ano ogólnie za osiągnięcia w oświacie

. I Wronik. Zwłaszcza "Wronik" to im się udał. Ciekawe co na to Marcinkowski? Może za Wronik to wystąpić o drugi medal dla radnego Pawlikowskiego, bo ten też się znacznie przyczynił do jego budowy.
A te osiągnięcia oświatowe, to... Jest takie przysłowie: ciszej nad tą trumną. Szkoła w Sękocinie nie tylko realizowana chyba 2 lata dłużej, ale drożej niż w pierwszym przetargu. Szkoła w ładach do dziś nie ma projektu. Przedszkole na Lotniczej wybudowane bez 5 - go oddziału a dziś problem z miejscami jak był tak jest bo nikt nie zamierza robić drugiego. Może do wniosku załączymy zdjęcia budynku z oddziałami przedszkolnymi przy SP Raszyn? Wniosek poparła komisja radnych, a zapewne na najbliższej sesji cała rada. Nawet nie warto komentować.
Ja tylko przy tej sprawie mam pytanie do Dyrektora Wiesława Borsuka, którego szanowałem za osiągnięcia szkoły i jego ciężką pracę. W ostatniej dyskusji, gdzie zarzucił mi iż pisuję na niego jakieś bzdury, powiedziałem, że nie pisuję anonimów, a kiedy będę miał coś do niego to zrobię to publicznie napiszę. Więc dziś publicznie: Wiesiek co się na Boga z Tobą dzieje, że firmujesz swoim nazwiskiem takie bzdury?