Dodaj do ulubionych

W RASZYNIE WYGRAŁ PIS

26.05.14, 17:56
Z dużą przewagą w naszej gminie wygrała partia PIS. Czy to zapowiedź zwycięstwa w listopadowych wyborach do samorządu?

pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/gminy/view/142106
Frekwencji możemy pozazdrościć sąsiadom zza miedzy. No ale jak to baby gadajom, u nas dużo emerytów i rolników, a tam pany na włościach, wille z ogrodami i inne hrabiostwo... wink
Obserwuj wątek
    • starix62 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 26.05.14, 21:24
      To Raszynowi należą się gratulacje, czy współczucie ?
      • tuurodzony Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 06:44
        Ani gratulacje, ani współczucie - mieszkańcy wybrali najlepszych i polityka nie ma nic do tego. Faktem jest że oszołomy przegrali
        • starix62 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 28.05.14, 11:47
          Tuurodzony, zgadzam się z tobą, oszołomy przegrały 26 tyś. głosami !
    • babayaga0 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 26.05.14, 22:42
      Jeśli przez niecałe pół roku wyborcze preferencje raszyńskiego ludu się nie zmienią, to wójt będzie PiSowy z ok. 7-8 radnymi, 5 z PO, jeden/jedna(?) od Gowina i 1 z PSL.

A już wiadomo, kto startuje, a kto się od tego odżegnuje?
      • starix62 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 26.05.14, 23:21
        Jeden z Rybia to się odżegnuje, tylko po co przyprowadził całą rodzine na spotkanie PISowskie ?
      • jacek-wisniewski Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 09:12
        Takie "wyliczanki" są bardzo infantylne i podprogowo mają kształtować preferencje wyborców w najbliższych wyborach. Taki "numerek" z lat 60 - tych ubiegłego wieku. Toi potwierdza moją opinię, że ludzie wójta traktują mieszkańców Gminy Raszyn jak ciemnych chłopów folwarcznych.
        A komitet Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej? W 2010 roku mieli w powiecie 2 wynik, a w teraz mając swojego kandydata na wójta, czyli Piotra Iwickiego będą mieli listę na radnych.
        W 2014 roku będzie startowało na pewno 4 kandydatów na wójta. Obecny, Janusz Rajkowski, Piotr Iwicki i Celina Szarek. I tyle list na radnych musi być.
        Poza tym radnych będzie już 21.
        • babayaga0 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 28.05.14, 11:30
          >W 2014 roku będzie startowało na pewno 4 kandydatów na wójta. Obecny, Janusz Rajkowski, Piotr Iwicki i Celina Szarek.

Trzej Panowie już pokazali, co potrafią, więc może czas na władzę kobiety? Jest kompetentna, a poza tym zdaje się w PSLu, który wraz z PO jest przy władzy, a to zawsze pewien atut...

Wg mnie p.Rajkowski już się w gminie nawójtował. Przez 4 lata był zupełnie niewidoczny dla ludzi. Nagle zaczął się pojawiać na paru imprezach dla śmietanki gminnej i już ma mu lud zawierzyć?

Proponuję wejść w ulice, osiedla, przejechać się na wioski, jak Puchały, Wypędy, Dawidy. Ludzie w gruncie rzeczy głosują za tymi, co inwestycje w okolicy porobili...
          • jacek-wisniewski Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 28.05.14, 12:05
            No gdyby tak popatrzeć na wyniki PiS w Dawidach, Ładach, Podolszynie Nowym i Falentach Nowych, to tak jakby .... kulą w płot. Bo tam akurat PO wygrało. A według takiego myślenia powinien PiS. Za to mam gdzie obecny wójt zrobił zero albo nic, tj. Raszyn Zachodni PiS dostał dużo więcej głosów. To może jednak metodą na wygranie jest "nicnierobienie"?
            • manga70 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 28.05.14, 12:20
              To jak patrzec ile ktos zrobil, to kolejnosc bedzie Rajkowski, Iwicki a na koncu Zareba, bo najmniej z nich zrobil.
    • jacek-wisniewski Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 05:59
      Raczej informacja, że PiS od czasów Piotra Iwickiego stracił ok. 3 % poparcia w naszej gminie. Pomimo wygranej. 35% to nie 51%. Przynajmniej tak mnie uczono w szkole smile.
      • szukajacy116 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 07:34
        Jak widać z głosowania frekwencja była niska,bo ludzie na darmozjadów już nie chcą głosować.Ale jak będą wybory w gminie ,to mam nadzieję,że zagłosuje o wiele więcej osób,zwłaszcza Ci którzy chcą zmiany. Kiedy przestaniemy być wiochą rządzoną przez PIs-aków?
        Oddać głos na każdego innego,aby Oni nie doszli do władzy!!!
        • g.sekler Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 07:59
          a ja tak tylko w tym temacie POwiem i "uważam rze"... w okręgu numer 8 (gimnazjum) na PiS oddało 83 osoby swój głos, a na to "złe" PO (żeby nie było nie jestem sympatykiem PO) było 136 głosów... no to ja się pytam gdzie ten PiS (tylko nie mówcie że w d****e) A po sąsiedzku czyli w podstawówce było z tego co pamiętam PiS 172 głosy a PO 167 więc przewaga 5 głosów... a oszołomy? Hmm oszołomów to my po czynach poznamy jesienią...
          "wiesiek bój się Boga"
          • grocholica Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 08:27
            A ja do dnia wyborów nawet nie zauważyłam, że kandyduje Marek Jurek i byłam w szoku skąd tyle głosów dostał, aż przeczytałam, że występował w radio Maryja. I wszystko jasne.

Powiedziałabym tak - u nas nikt się oficjalnie nie przedstawia, że jest z PIS tylko z lokalnej praworządności i samorządności. Tak trochę i chciałabym i się boję. I tak pewnie pozostanie. Więc myślę, że elektorat Marka Jurka zagłosuje na tego, kto mu się wyda najbliższy kościołowi (teraz radio Maryja, potem parafie).

Ewentualnie na PIS bez zastanawiania się mogą zagłosować wyborcy jedynki z tej listy.
            Z PO to raczej wyborcy PO bo pani Huebner wygrała zdecydowanie( jedynka) czyli głosowano bardziej na listę niż konkretną osobę, więc może PO powinno się u nas oficjalnie pojawić.

Ale co stanie się z głosujacymi na innych?
            Np. Kowal - ot wystarczy powiesić kilka ładnych plakatów, zagłosują. Kurski podobnie.
            Ciekawe natomiast na kogo zagłosuje młodzież, która wybrała nową prawicę? Musi ich do siebie przekonać ktoś lokalny. Patrząc na wyborców to głosowali emeryci i roczniki 90-te; pozostali to jakieś 20% - ja osobiście uważam, że dla nich trzeba przygotować dobry program tak, by wybrali spacer do lokalu wyborczego zamiast teraz grilla w listopadzie telewizora.
            • babayaga0 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 10:46
              A wlasnie, od Korwina bedzie jakis kandydat na radnego? Moze zaprosmy pana Mikkego na spotkanie do gminy, ma ciekawe poglądy wink
              • grocholica Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 27.05.14, 23:10
                był kiedyś na forum jeden wielki zwolennik Korwina, i to wtedy, gdy jeszcze ten nie miał takich notowań, może się teraz ponownie objawi
                • babayaga0 Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 28.05.14, 17:50
                  To chyba ten zwolennik Krowina:

forum.gazeta.pl/forum/w,35660,98499948,,raszyniak_podpadl_.html?v=2
                  Tendencje w narodzie są takie, że coraz mniej ludzi jest zadowolonych z rządów PO (emerytury, ZUS, OFE, VAT, podatki i inne), a coraz więcej szuka alternatywy, jak np. KNP Mikkego. Chłopsko-rolniczy PSL za to trzyma swoje żelazne 6-7% smile Nieważne kto przy władzy, oni zawsze dokleją się do rządzących w koalicji.
                  • patrzacy.z.boku Re: W RASZYNIE WYGRAŁ PIS 01.06.14, 01:12
                    oj strzezcie sie korwina urzednicy.tam krotka pilka-urzad ma sluzyc mieszkancomwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka