Dodaj do ulubionych

nowy chodnik

31.10.14, 09:38
Jadąc ul. Długą w Dawidach widziałem nowy chodnik sam w sobie OK (chyba ?).
A sam mostek przejście barierka (tylko podwyższona) woła o pomstę do nieba.
Tylko czekać aż jakiś pieszy lub rowerzysta wyląduje w rowie.
Kawał projektu a mały element psuje całą inwestycję.
Obserwuj wątek
    • zmienic_wojta2014 Re: nowy chodnik 31.10.14, 10:38
      ja mam pytanie do Pana - czy widział Pan tam kiedyś pieszego albo rowerzyste na tym chodniku? pytam z ciekawosci bo nie jeżdżę tamtedy a słyszałem że to chodnik dla wirtualnych uzytkowników. Trzeba było pokazać że Wójt buduje, więc buduje w szczerym polu gdzie popadnie ale buduje..... w budowaniu długów jest najlepszy.
      • buruburu11 Re: nowy chodnik 31.10.14, 15:05
        mnie polityka nie interesuje mnie interesuje czy chodnik jest jak jest to dobrze jak nie ma to źle i tyle
        • eust_achy Re: nowy chodnik 02.11.14, 23:26
          O, w końcu ktoś normalny na forum wink

Dziś tamtędy szedłem i faktycznie zwróciłem uwagę, że barierka (a raczej jej brak przy zwężeniu chodnika) jest niebezpieczna. Po zmroku słabo widać i można spaść do rowu - jedyny ratunek w oświetleniu pobliskiej hurtowni, ale na tym raczej nie powinno się polegać.
          • eust_achy Re: nowy chodnik 17.11.14, 22:45
            No i poprawili - tzn. dodali słupki i łancuchy. Plusik smile
      • polopot Re: nowy chodnik 03.11.14, 19:24
        @zmienic
        Tak, sam czesto chodze. Ten chodnik był bardzo potrzebny.
        • zmienic_wojta2014 Re: nowy chodnik 18.11.14, 08:38
          Pawlikowskiemu były głosy potrzebne - ot cała filozofia. Ciekawe co jeszcze wymyśli dla swojej betherówki (już tam jest a'la amerykańskie osiedle), a kawałek dalej ludzie grzęzną w błocie.
          • babayaga0 Re: nowy chodnik 18.11.14, 09:07
            ludzie grzęzną w błocie w dawidach, ładach, laszczkach, słominie, sękocinach, a raszyn wschodni, zachodni, rybie i grocholice cieszą się asfaltem. i jeszcze chcą stary na nowy. po co? lepiej przebić te ślepe uliczki i połączyć ze sobą. tu mają rację.
            • pannamarianna12 Re: nowy chodnik 18.11.14, 10:44
              No gdzie jak gdzie, ale na Długiej chodnik potrzebny był jak powietrze. Ludzie z Dawid żeby dotrzeć do szkoły czy kościoła bez samochodu musieli albo dymać niebezpiecznym poboczem, albo czekać na dyliżanse 715. Nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby go negować
              • buruburu11 Re: nowy chodnik 18.11.14, 11:37
                kto neguje ? jest chodnik to ok tylko jak się go robi to z sensem anie na odp....ol .
                zaraz będzie i po drugiej stronie bo działeczki już podzielone tylko patrzeć dewelopera albo prywatnych co zabudują. Teren dobry bo po taniości no bo jak się ma działeczkę za darmo to i sprzedać po taniości nie szkoda nie ? później chlewiki porozbierają i też działeczki posprzedają.
                ładnie się rządzi czyimś. heh.

• buruburu11 Re: nowy chodnik 18.11.14, 11:38
                  zdaje się liver7 coś o tym pisał
                • pannamarianna12 Re: nowy chodnik 18.11.14, 18:02
                  No pan właśnie negujesz i to w brzydki sposób. Przejdź się pan tam parę razy i rzuć okiem, zamiast takie smętne kocopały wypisywać.
              • polopot Re: nowy chodnik 18.11.14, 17:39
                @pannamarianna12
                Dokładnie!
            • grocholica Re: nowy chodnik 18.11.14, 17:28
              Proszę pana, co do asfaltu to się nie zgodzę - jest w Raszynie taka ulica Opaczewska i powiem szczerze, że nie potrafię ustalić czy jest to asfalt czy jakiś szutr czy coś innego; Kopernika np. w pewnym momencie się kończy asfalt a dalej ziemia; jest jeszcze ulica o niezwykle trafnej nazwie Księżycowa. Ja to w ogóle mam wrażenie, że mieszkam w Nowych Księżycowicach...
          • polopot Re: nowy chodnik 18.11.14, 18:03
            @zmienic_wojta2014
            "już tam jest a'la amerykańskie osiedle" - to Ci dopiero wiadmość! smile Człowiek tam blisko mieszka, tyle razy był w stanach a takiego osiedla pod własnym nosem nie zauważył smile Powiedz mi zatem dobry człowieku gdzie ono tam jest? Czy może masz na myśli te sypiące się szeregówki w większości z lat 80-tych? A może te kilka rozrzuconych domów? Lub też kilkadziesiąt metrów kostki brukowej?

Wiesz, Bajkopisarstwem to Ty wójta nie zmienisz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka