Dodaj do ulubionych

Radna powiatowa

03.12.14, 13:07
"Pierwsza sesja Rady Powiatu Pruszkowskiego oraz uroczyste zaprzysiężenie. I moje motto, które zawsze powtarzam: "stawiam na Gminę Raszyn !" i jeszcze "Tak mi dopomóż Bóg"
- tak napisała na swoim facebooku radna powiatowa z Raszyna Katarzyna Klimaszewska - a tymczasem z informacji na jednym blogu wynika, że na tej właśnie pierwszej sesji rady powiatu "pomogła" przegrać kandydatowi na Starostę Powiatowego z naszej gminy. Pierwszy raz w historii Raszyn miałby swojego Starostę, prestiż i naprawdę duże możliwości w powiecie, niestety radni z Raszyna (podobno) byli przeciwni. Ważniejsza była dyscyplina partyjna PiS? - czy to prawda pani Radna ?
Obserwuj wątek
    • tuurodzony Re: Radna powiatowa 03.12.14, 13:21
      Ciekawe z jakiej opcji był ten kandydat - niby nic, a jednak?
      • sztokfisz Re: Radna powiatowa 03.12.14, 13:33
        na swoim fb radna zbiera same gratulacje, a wśród gratulacji i życzenia kolejnych sukcesów; w kadencji 2018-2022 nie zaprzecza, że mierzy w wiejską lub brukselę, więc co tam dla niej raszyn
        • michal-105 Re: Radna powiatowa 03.12.14, 13:54
          Pani Kasia będzie na pewno dobrym wójtem i kontynuatorką dzieła pana Andrzeja Zaręby. Nie pani Koper i nie pani Szarek ale pani Klimaszewska.
    • samorzadowy Re: Radna powiatowa 03.12.14, 14:04
      Czepiliście się jak rzep psiego ogona. Tak się składa, że byłem na sesji i widziałem. Klimaszewska sama podeszła do mieszkańca gminy Lesznowola - p. Rajkowskiego i uścisnęła mu dłoń. Ten już od początku siedział przy p. Smolińskiej jasno określając swoje miejsce, jako radnego który realizuje linię partii - PO. Tak się składa, że to wyborcy zdecydowali o tym, że 3 mandaty z naszej gminy zdobyli radni PiS. Platforma dostała faktycznie czerwoną kartkę zdobywając tylko 1 mandat. Widocznie jest to efekt nieróbstwa zwłaszcza p. Żaboklickiej, która tylko na emeryturę się nadaje ze swoimi "świeżymi" pomysłami. Walczak to tylko figurant. Smolińska to najgorszy starosta. Wyborcy dali jej "aż" 20% w wyborach na prezydenta Pruszkowa. Przegrała nawet z gówniarzem z PiSu. Rajkowski to nie swój starosta. Raczej platformerski aparatczyk który podkreślał w swoim długim, monotonnym przedstawieniu: znam Komorowskiego, znam Kopacz, znam Tuska. Do powiatu popłynie mnóstwo eurokasy!!! Wolne żarty. Platforma się w powiecie przejadła, jak stary odgrzewany przez dwa tygodnie kotlet. Brak pomysłów, obsadzanie stołków swoimi kumplami, brak wizji, zero pomysłów.
      Odnośnie wyborów to głosowanie z tego co widziałem jest tajne. Skąd wiecie jak głosowali poszczególni radni. Uśmiałem się jak przez Smolińską, której się "skleiła" kartka głosowania kilkanaście minut nie można było przeliczyć głosów. Taka, pożal się Boże, intrygantka miała być p-cą rady powiatu. Wolne żarty!!!
      • tuurodzony Re: Radna powiatowa 03.12.14, 16:49
        Rajkowski jak pomyłka ewolucji nie powinien być nigdy nawet radnym, a Żaboklicka będzie musiała spać we własnym domu a nie na sesjach.
        • rybi-anin Re: Radna powiatowa 03.12.14, 19:41
          Proponuję wziąć coś na ostudzenie emocji, bo język poniźej krytyki. Jak moźna pisać o drugim człowieku, źe jest "pomyłką ewolucji". Źal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka