Dodaj do ulubionych

Dylemat...

30.07.15, 11:33
Witam wszystkich. Zapewne wszyscy już wiedzą, że nasz Najwyższy ( Słońce Rybia, Likwidator, Największy Beneficjent dotacji z UE, Andrzej Wiesław, wójt...) w jesiennych wyborach planuje kandydować do sejmu RP z naszego okręgu i oczywiście z ramienia PiS. I tu pojawia się mój dylemat... Czy nie głosować na Andrzeja Wiesława, aby się nie dostał i zobaczył jak stopniało jego poparcie i zaufanie od 16.11.2014 ( afery, ustawianie konkursów i przetargów, zwalnianie ludzi z pracy, kosmiczne kary na rzecz UE itd...) czy wręcz przeciwnie? Głosować na niego kierując się dobrem gminy? Bo dla gminy najlepiej byłoby się pozbyć tego szkodnika i jego ekipy... Z drugiej strony strach pomyśleć co będzie jak się dorwie do większego koryta mając jednocześnie większą władzę? Sam już nie wiem co lepsze... Może wspólnie znajdziemy jakieś rozsądne rozwiązaniesmile Nie muszę dodawać, że sprawa jest poważnatongue_out
Obserwuj wątek
    • tuurodzony Re: Dylemat... 30.07.15, 11:57
      Sprawa jest BARDZO poważna! Najlepszym wyjściem byłaby eliminacja z forum ciebie i tobie podobnych
      • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 30.07.15, 15:41
        Ty, podobnie jak Andrzej Wiesław masz zapędy dyktatorskie... Pozbyć się wszystkich przeciwników ( czyt. ludzi myślących inaczej ). Waszym wzorcem jest chyba sąsiad co w Mińsku urzęduje, albo co gorsza ten wariat z Korei Północnej. Dlatego nie powinniście być u władzy, jesteście niebezpieczni... Ty znów udajesz od miesięcy, że nic się złego w naszej gminie nie dzieje, wychwalasz, pieścisz ego najwyższego bagatelizując jego wyczyny, nawet gdy łamie prawo...Ale nikt ci prawa do pisania nie odbiera...

Ps. ewa-7 tu jest gorzej niż w Ranczu! to jest rzeczywistość, która nas na co dzień otacza. Serial jest śmieszny, tu jest dramat. Dramat ludzi co tracą pracę, dramat podatników, którzy ponoszą koszty samowolki wójta i jego przybocznych... To nie jest śmieszne...
        • tuurodzony Re: Dylemat... 30.07.15, 18:04
          Zapędów dyktatorskich nie mam, szanuję ludzi mających swoje zdanie, ale niech to zdanie ma sens i jest poparte faktami
          • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 30.07.15, 21:11
            Jeśli skany dokumentów świadczących o tym że gmina musiała zwrócić 136.000 PLN bo przetargi były ustawiane, które Pan Iwicki na blogu pokazał to dla ciebie nie fakt, jeśli to że Lechańska w ciągu roku była v-ce wójtem, dyrektorem GOK, a zaraz będzie dyrektorem Gimnazjum, a jej małżonek jest prezesem EKO to nie fakt i nie budzi żadnych twoich wątpliwości, jeśli konkursy na szefa CKR, Gimnazjum, Szkoły Podstawowej, na obsługę prawną ( 3x ), których wyniki wszyscy znali wcześniej to nie fakty, to że ludzie tracili pracę ( Kuczara, Kowal itd... ) tylko po to żeby zastąpili ich przyboczni Zaręby, to raczej nic Cię nie przekonasmile pozdrawiam
    • ewa-7 Re: Dylemat... 30.07.15, 14:34
      jak czytam to forum to jakbym scenariusz do Rancza czytała smile
      • lechujarek69 Re: Dylemat... 30.07.15, 23:12
        wojt w zeszlorocznych wyborach dostal niecale 6tys. glosow.

zeby dostac sie do sejmu z okregu podwarszawskiego, 4 lata temu potrzeba bylo ok. 10 tys. glosow.
        • sekler Re: Dylemat... 30.07.15, 23:50
          no to jedgo 6000 i z moją pomocą (patrz ręką boską blogu) ma ów 4000 bo co to dla seklera 4000 głosów zebrać i panie Zaręba szykuj się pan do głebszego koryta... oczywiście ja jako pana poddany nic nie chcę tylko tego byś tam gdzie pójdziesz jak poseł RP Polskę reprezentował godnie... KRZYŻ KORONNY na drogę chłopie i szukaj swego następcy bo Raszyn jest NAJWAŻNIEJSZY...
          • sekler Re: Dylemat... 30.07.15, 23:53
            kurcze a nikt nie zapytał czy TW (tymczasowy wójt, oczywiście byście nie pomyśleli nie daj Bóg czegoś złego) może być posłem RP? Jak tak to żadnych przeszkód nie widzę...
    • sekler Re: Dylemat... 30.07.15, 22:27
      a ja jeżeli pozwolicie odpowiem na blogu... i zapraszam do przeczytania, no i chhyba was "w tym sęk..." zaskoczy
      wtymsek.blox.pl/2015/07/cd-Wiesiek-posel-no-i-pewnie-sie-teraz-zacznie.html
    • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 08.08.15, 23:43
      Gdyby ktoś pytał kogo BOCIAN namaści na swego zastępcę, gdyby udało mu się do większego korytka zasiąść to odpowiadam: Andrzej Wiesław namaścił Radną Powiatową Klimaszewską, i to ona podobno o władzę będzie się ubiegaćsmile
      • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 08.08.15, 23:44
        Oczywiście chodziło mi o NASTĘPCĘ, nie zastępcę... Tych już było dwoje... i nic dobrego z tego nie wyszło... Dla gminy przynajmniejsmile
        • tuurodzony Re: Dylemat... 09.08.15, 08:20
          Sam jesteś dylematem, bo nie wiadomo co wybrać - córkę czy teściową?
          • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 09.08.15, 23:54
            Wybierz teścia dla urozmaiceniasmile
    • nowynaforum_raszyn Re: Dylemat... 06.09.15, 13:53
      Teraz dylematu nie masmile Zaręba nie kandyduje jednak bo się boi kompromitacji... W końcu do tej prymitywnej, mściwej głowy dotarło że od 16.11.2014 poparcie stopniałosmile A wszystko przez szereg niefortunnych decyzji począwszy od likwidacji GOK, zwalnianiu ludzi z pracy, ustawianiu konkursów, faworyzowaniu rodzinki pl... a skończywszy na... no właśnie na czym? To pewnie jeszcze nie koniecsmile Ludzie już się przekonali i drugi raz Wiesiek ich nie nabierze! Skoro spadochroniarz Kucharski zamierza zastąpić bociana na liście PIS w naszym okręgu, to trzeba na tego szkodnika zagłosować... Będzie jednego intryganta i manipulanta mniej, a Wiesiek zostanie na miejscu i będzie można go rozliczyć ze wszystkich krzywd jakie wyrządził gminie i jej mieszkańcom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka