Dodaj do ulubionych

PUK PUK...

05.12.15, 09:37
nie chcę (ale musze jaka to mawiał Lech W.) być złośliwy ale czy wszyscy świadkowie ustalili treść składanych zeznan/wyjaśnien. W slangu prawno/przestępczym mawia się na to "działąjąc wspólnie i w porozumieniu"... oraz mataczyć w sprawie. Czyli by zapobieć mataczeniu sąd na wniosek nakłąda sankcje w postaci tymmczasowego... Nie martwcie się tylko jak mówię tymczasowego czyli max do 2 lat + 1 rok na wniosek prokuratora generalnego czyli znów Ziobry może przedłużuć sankcje. A więc do lat 3-ch o ile grozi jakiś wyrok większy bo jak mniejsz to do tego okresu (patrz i licz 2018) trzymać nie będą.
widać na dziś sąd nie ma podstaw by nie mataczyć wiec wolną stopką udacie się do sądu. Ja też powiem szczerze bo musze usłyszeć kilka słów "prawdy" w temacie a jako słuchac wolny mogę uczestniczyć. Oczywiście wiem że jak jeden czy drugi zobaczy mnie to zaproponuje wykluczenie ze sprawy... po co mam się nasłuchac tego czy owego, prawda? Tak więc reasumując założę się, że jak nie było spoatkania by ustalać/mataczyć to była gorąca linnia w teamacie. A może jakieś spotkania po knajpach? Tego odrazam wiadmo co kelnerowi jak rozpoana jednego czy drugiego do łba udezry... No tak więc pewnie zeznania ustalone... nie bylo naruszenia prawa ani lewa... Wszytsko jest o.k. i nie ma tematu...
PUK... PUK...
- kto tam...?
- pan "X"? pan pozwoli z nami...
Obserwuj wątek
    • sekler Re: PUK PUK... 06.12.15, 22:20
      PUK PUK coraz bliżej... już we wtorek czy ustaliliście zeznania?
      • stoper57 Re: PUK PUK... 07.12.15, 07:05
        Chłopie wyśpij się porządnie, bo we łbie ci się mąci od karmienia się tymi obsesjami.. i fałszywego wyobrażenia, że jesteś ostatnim sprawiedliwym w Raszynie..
        Ludzie pewnie czytają albo oglądają twój blog, bo to ciekawostka socjologiczno-etnograficzna i tyle..
        Nie kreujesz żdanych opinii, tylko bijesz pianę..
        I tylko piana zostaje.
        • sekler Re: PUK PUK... 07.12.15, 07:41
          stoper gdzieś ty był... przypomniałeś sobie o Raszynie? Właśnie przez to wszystko spać nie moge a wyśpię się wtedy jak już nie będzie w Raszynie tego co jest. Pomyśl sobie dziś tak co by było w Polsce za rządów PO gdyb nie opozycja (PiS-u) która patrzyła na ręce władzy. Tak samo jest tu gdybym ja i Iwicki nie pokazywai NEPOTYZMU... OBŁUDY... KOLESIOSTWA... CHAMSTWA czy KURESTWA to byłoby jeszcze gorzej.
          hmm mówisz że bije piane... widać nerwy pusczają przed jutrzejszą sprawą. Wiesz co poczekajmy z tym biciem do jutra... Zobaczymy czy i jaki blog będzie wtedy.
          PUK PUK stoper z czy ty też będziesz świadkować w sprawie?
          • stoper57 Re: PUK PUK... 07.12.15, 10:08
            ja jestem cały czas, tylko nie biorę udziału w tej rozmowie czy wymianie poglądów, między starixem a nowym_ , bo nie jest to żadna dyskusja, tylko pisanie do (samego ?) siebie..
            Ja nie wiem co ty pokazujesz, bo nie czytam, a Iwicki ? Lansuje się, tak ja to widzę..
            Może komuś nerwy puszczają....skąd mnie to wiedzieć ? Nie wiem czego dotyczy ta sprawa i mało mnie to interesuje... Nie pracuję tu, nie mieszkam tu, kiedyś się tu urodziłem i mam rodzinę..
            Puk puk ?
            tak , zdecydowanie. Podobno niektórym pomoga, spróbuj.
            • nowynaforum_raszyn Re: PUK PUK... 07.12.15, 10:55
              Skoro cie sprawy Raszyna nie interesują, to po co się na tym forum udzielasz? Sprawa Iwickiego to nasza wspólna sprawa, bo jak ją wygra, to wszyscy będziemy musieli zapłacić odszkodowanie... A wszystko przez samowolkę jaką Wiesiek z Lechańską uprawiał, likwidując GOK, wyrzucając Iwickiego, a wcześniej Kuczarę z pracy ( nie zachowując prawidłowych procedur ), by następnie powołać Smolichę po tym jak Wojewoda unieważnił ustawiony konkurs na dyrektora CKR. Takie są fakty Panie Stoper... A jak pana to nie interesuje, to się zacznij udzielać na forum miejscowości, w której obecnie żyjesz... Tyle smrodu i nieprawidłowości narobił Zaręba w ciągu roku, a ty dalej uważasz, że to nie fakty, tylko dyskusja kilku osób na forum.. A RIO i łamanie ustawy o dyscyplinie finansów publicznych? Przestańcie z tuurodzonym udawać, że nic złego się nie dzieje bo w obecnej sytuacji to się robi nie smaczne...
              • stoper57 Re: PUK PUK... 07.12.15, 11:23
                nie interesuje mnie wasza "dyskusja", wasze ferowanie wyroków, deprecjonowanie i szydzenie z ludzi -"lechamska, wiesiek, alkoholik...itp"
                To, co podajesz to nie są fakty - "Tyle smrodu i nieprawidłowości narobił Zaręba w ciągu roku" - nikt jak mi się wydaje (jeszcze) ich nie osądził, oprócz was
                Raszyn mnie interesuje o tyle, że tu się urodziłem, żyłem, mam znajomych i rodzinę, i przez te wszystkie okoliczności - czuję się związany z gminą raszyńską.. I chciałbym, żeby "mlekiem i miodem..."
                Czego pewnie nie potraficie zrozumieć, jako przybysze usiłujący dostosować miejsce do siebie, a nie siebie do miejsca....
                Ja nie wiem czy w raszyńskiej gminie dzieje się źle czy dobrze, wiem że czasami dziwnie niezrozumiale, ale nie jestem na bieżąco. Wiem za to, że wasza kultura, również polityczna pozostawia wiele do życzenia...
                I tyle.
                Nie będę odpowiadał, bo będzie za duży tłok na forum - was dwóch czyli jeden i ja,
                i forum zacznie udawać forum, którym nie jest
                • nowynaforum_raszyn Re: PUK PUK... 07.12.15, 11:43
                  Niestety nie czytasz ze zrozumieniemsmile Bo kilka faktów ci podałem, jak choćby unieważnienie przez Wojewodę konkursu na , dyr. CKR , który wygrał Smolicha, ( Wojewoda unieważnił konkurs nie dla tego że Smilichy nie lubi, ale dla tego że konkurs był przeprowadzony nie zgodnie z procedurami) czy ostatnia opinia RIO o łamaniu dyscypliny finansów publicznych w naszej gminie... A piszę Wiesiek, bo się nasz wójt zachowuje jak... Wiesiek co się dorwał do władzy... Nie szanuje ludzi. często ich poniża i to publicznie, nie liczą się dla niego kompetencje... Też mi się nie chce z tobą dyskutować, bo znając twoje podejście to nawet jak w sprawach, które gminie są wytoczone przez różne osoby, zapadną wyroki dla gminy niekorzystne to i tak powiesz, że to nic takiego, że o co ten szum, że brak kultury, że ty tu tylko masz rodzinę i cie to nie interesujesmile itd... Pozdrawiam
                  • sekler Re: PUK PUK... 07.12.15, 13:04
                    nowy jestem więcej niż pewnien kim jest stoper... więc powiem tak że może on i mieszka poza Raszynem ale dom rodzinny wciąż tu stoi za który podatki płacić trzeba a chałupa wielka. Tak więc interesuje cię to bardzo... a czy przypadkiem nie zakładaliśmy się kiedyś o coś prywatnie? Bo chyba wisze ci butelkę whiski... zgadza się? Oczywiście zaprzeczyć możesz ale dziś już wiem kim wycz jesteś. Szkoda, że nie podpisujesz się z iminia no ale lepiej jak coś być anonimowym... pamiętam jak kiedyś przy jakiejś wódeczce broniłeś Chmielewskiego (no w sumie kolega)... prawda?
                    • stoper57 Re: PUK PUK... 08.12.15, 06:35
                      prawda, ta jedna z prawd księdza Tischnera - gówno prawda
                      • starix62 Re: PUK PUK... 08.12.15, 07:02
                        Stoperanie, brak argumentów, no to trzeba powołać się na Kościół. A co do księdza Tischnera, to nanet Buraku, jego nie cytuj, Jesteś zwykłym hamem. On nigdy nie powiedzał że nepotyzm, to coś " mgliste " Nara buraku za spore pieniądzie z naszych podatkOw. Jeszcze raz nara.
                        • stoper57 Re: PUK PUK... 08.12.15, 08:10
                          Co za głębia...
                          • sekler Re: PUK PUK... 08.12.15, 08:21
                            stoper nie zmienia to faktu że dziś PUK PUK... będą się tłuamczyć nie którzy... tam na ks. w/w nikt się nie powoła. Owszem zalecilbym przed wejściem na salę modlitwę...
                      • sekler Re: PUK PUK... 08.12.15, 08:18
                        wiedziałem, że tak odpowiesz bo co masz się przyznać... wink
                  • sekler Re: PUK PUK... 07.12.15, 13:09
                    nowy przepraszam cię ale mój ojciec miał na imię Wiesiek i nie zachowywał się bynajmniej jak wiesiek... a dziadek miał na imię Wacław... i nie wacek bynajmniej...
                    no ale co do w/w Wójta to chyba masz rację co do wieśka...
                • starix62 Re: PUK PUK... 07.12.15, 12:06
                  No widzę, zagotowało si? na forum. Pozdrawiam stoperanka. Nara.
                  • sekler Re: PUK PUK... 07.12.15, 13:05
                    na razie tylko chodzi na wolnym ogniu gotować to się będzie jutro na ulicy Kocjana w sądzie...
                    • starix62 Re: PUK PUK... 08.12.15, 10:12
                      To co Sęku, kupujemy worek cebuli ? Nara.
                      • sekler Re: PUK PUK... 08.12.15, 10:43
                        hmm jaki worek... na kilku to co ty im chcesz po kilogramie dać na łeb. Z doświadczenia powiem, że cebula i tak się przyda bo jest to naturalny środek leczniczy. No to kilka worków cebuli... ze 4... nie 5 głowek czosnku (odstrasza klawiszy)... jakaś kawa na ciśnienie prawidłowe... cukru nie kupujemy już im 60% nacukrowało. I obowiązkowo kartę do telefonu żeby mogli sobie zadzwonić do koesia jak to dzięki niemu wyszli na tym wszystkim
                        hmm ide więc na cmentarz... a potem podskocze do rodzimego tesco worek cebuli maja ode mnie + 2 główki czosnku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka