Dodaj do ulubionych

Agresja borderline

14.09.22, 23:22
Mam 24 lata, w 2019 r zdiagnozowano u mnie zo borderline. Od prawie dwóch lat jestem w związku. Związek jest bardzo burzliwy, ale ostatnio było już lepiej. Niestety nie kontroluję swojej złości na partnera i bywam agresywna. Wtedy on też reaguje w końcu agresją. Oboje mamy tego dość, ale kochamy się i chcemy być razem. Jestem cały czas w terapii, ale borykam się też z uzależnieniami, więc głównie na nich się skupiam. Terapia osobowości ciągle jest odkładana a mój związek się sypie. Wiem, że na agresję u borderline rozwiązaniem jest terapia, ale może ktoś może mi doradzić jak zapanować nad agresją i złością? Nienawidzę siebie za to, ale kiedy włącza się emocja, czuje jakby border przejmował nade mną kontrolę i nie mogę się zatrzymać.
Pomocy ..
Obserwuj wątek
    • brz_a_sk Re: Agresja borderline 15.09.22, 09:28
      a już wiesz skąd wypływa agresja? tak najgeneralniej, u każdego?
      • trust21 Re: Agresja borderline 23.09.22, 16:03
        Przecież dobrze wiesz skąd ona wypływa. W jej przypadku to brak samoregulacji własnych emocji.

A u partnera to zwyczajnie frustracja.
    • trust21 Re: Agresja borderline 23.09.22, 16:01
      Bez terapii nie zapanujesz nad tym i związek się rozleci wcześniej czy później.
    • yadaxad Re: Agresja borderline 08.11.22, 15:35
      Przy terapii uzależnień problemy osobowości, zachowania i wiele różnych mechanizmów reagowania też wychodzi. Nie może być tak, że sprawy osobowości ci zupełnie "leżą", bo zajmujesz się uzależnieniem. Może to nie najlepsza terapia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka