michal2455 07.03.09, 22:36 Cześć czy moze mi ktoś powiedzieć co to jest DDA i coś więcej o tym bardzo dziękuje michał2455 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.dorota Re: Cześć :) 09.03.09, 00:24 DDA to określenie oznaczające Dorosłe Dzieci Alkoholika(ów). Na Gazeta.pl jest osobne forum: DDA - grupa wsparcia. Dorosłe dzieci alkoholików mają specyficzne problemy wynikające z tego, że w ich domu ktoś pił. Często jest to poczucie winy, nadmierna odpowiedzialność za innych, trudności w bliskich relacjach. Zapewne w necie znajdziesz więcej informacji na ten temat. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
michal2455 Re: Cześć :) 09.03.09, 08:35 Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź, wiesz jestem Tu na portalu tak naprawde nowy i chciałbym coś nie coś wiedzieć o tym, a Także troche poznać ludzi , którzy mają podobne problemy jak i Ja pozdrawiam michal2455 Odpowiedz Link
liczby-11 Re: Cześć :) 09.03.09, 17:11 A znalazles to forum DDA? Jezeli jestes dzieckiem toksycznych rodzicow - alkoholikow, to tez na tym forum powinienes przebywac. ...Ale milo jest, ze i do nas trafiles. Serdecznie Cie witam i zycze, zebys kiedys odnalazl siebie poprzez prace nad soba, do ktorej to zalicza sie psychoterapie i niekiedy psychofarmakoterapie. Musisz walczyc o SIEBIE dla SIEBIE, nigdy ze SOBA..... To, ze masz jakies tam zaburzenia, nie swiadczy, ze masz borderline... Do tego potrzebne sa testy.....W kazdym zaburzeniu dominuje lek i depresja... Dlatego staraj sie porozmawiac o swoich objawach z psychologiem, a on jezeli zajdzie taka potrzeba,skieruje Cie do psychiatry, a ten do psychoterapeuty... Powoli, malymi krokami mozna gory przenosic... trzeba tylko naprawde chciec walczyc o SIEBIE...Jestes mlody i wszystko przed TOBA.... Odpowiedz Link
michal2455 Re: Cześć :) 10.03.09, 18:36 No witaj Ja Ciebie też serdecznie witam i chciałem tylko powiedzieć że ja zeczywiście robiłem takie testy psychologiczne i tam było napisane że rzeczywiscie mam "Borderline",a oprócz tego zaburzenia emocjonalne pozdrawiam michał Odpowiedz Link
liczby-11 Re: Cześć :) 10.03.09, 18:44 Michal! Ciesze sie, ze tutaj trafiles. Napisz cos o sobie. Co porabiasz: uczysz sie czy pracujesz, a moze dopiero szukasz pracy? Jestes nam bardzo bliski, bo my tutaj tez jestesmy chorzy na te sama chorobe.... Pytaj o wszystko.... Pozdrawiam.. Odpowiedz Link