kiwazaru 12.06.09, 12:09 Jestem ciekawa Waszych opinii na temat skuteczności. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paradoxman Re: Czy ktoś zażywał 5-htp ? 12.06.09, 13:12 Ja teraz zazywam 5-htp ponad tydzien, biore 2 pastylki Apptrim z rana, do tego w ciagu dnia robie sobie 2-3 razy zielona herbate. Zdaje sie ze to minimalizuje rozdraznienie. Odpowiedz Link
kiwazaru Re: Czy ktoś zażywał 5-htp ? 12.06.09, 13:20 Apptrim zawiera bardzo małą dawkę, ok. 8mg w jednej tabletce chyba. Na Allegro są do kupienia tabletki po 100 mg. Ale zastanawiam się, dlaczego lekarze tego nie przepisują? Czy to jest bezpieczne a jeśli tak to w jakich dawkach. I czy nie uzależnia. Ja wypijam 6 kubków zielonej herbaty dziennie, wcinam banany, chociaż nie lubię i rzeczywiście nie jestem rozdrażniona. Ale w sumie nie mam jak być, bo jzady zawsze miałam jak byłam z kimś w związku i mi na nim zależało. Jak ktoś jest mi obojętny jestem do rany przyłóż. A że jestem teraz sama to i jazdy się skończyły. Tylko czuję, że mi się jakaś depresja chyba zaczyna. Nie rozdrażnienie, bo właśnie spokojna jestem, jak na mnie to nawet bardzo. I jakoś czytanie tego forum strasznie dołująco na mnie działa. Siedzę i czytam i liczę, że ktoś napisze, że się z tego wyleczył. I nie znalazłam. Ale gdzieś przeczytałam, że z wiekiem przechodzi. Odpowiedz Link
paradoxman Re: Czy ktoś zażywał 5-htp ? 12.06.09, 14:03 No tak Apptrim faktycznie ma tego malo w porownaniu z zagranicznymi produktami. Tez nie wiem dlaczego lekarze nie przepisuja tej substancji, moze chodzi o ten trend anty-dopaminowo-serotoninowy w psychiatrii, ktory zaklada ze lepiej czlowieka zamienic w zombie pozbawione czynnikow nakrecajacych paranoje. Tylko ze ta moda minela 20 lat temu, ale nie u nas. Uwielbiam sobie pojezdzic troche po tym naszym kraju :) ale tak na serio to zapytam lekarza bo ide tez po stabilizator no i zobaczymy co to bedzie. Odpowiedz Link
sysunia83 Re: Czy ktoś zażywał 5-htp ? 12.06.09, 14:23 Ja systematycznie biore 5-HTP,kupilam kapsułki 100mg firmy Puritan's Pride i sie sprawdzaja.Biore 3 razy dziennie po 1 kapsulce,do tego Omega3 1000mg dziennie i nie powiem efekt jest.Pisalam juz w innym poscie na ten temat,ze chocby bylo to placebo to nie chce o tym myslec,wazne ze efekty jakies sa.Tyle,ze warto robic sobie przerwe w zazywaniu.Ja biore przez 20-30 dni,nastepnie ok tygodnia przerwy.Zadnych aptekowych Aptrimow nie probowalam,bo zawartosc Griffonia Simplicifolia byla niewielka:) Odpowiedz Link