Dodaj do ulubionych

zastraszenie

10.08.06, 18:06
Szanowni państwo z Rady Osiedla w dn. 10.08.06r. o godz 14.45 otrzymałem
informacje od p. Balcerzak żę to co napisałem na forum ma być przezemnie
odszczekane a informacje moje są nieprawdziwe. krzycząc stwierdziła że nigdy
mnie oraz moich pracowników i Radzie Osiedla nie przedstawiała propozycji
podwyżki, a odnosinie wypowiedzianych słów jak pan da podwżkę " to ja zmienię
firmę sprzątającą,stwierdziła że tego nie mówiła.Na każde zajscie które jest
opisane mam światków gdyż p.Balcerzak nigdy nie kryła swoich opinni i
wypowiadała je w obecności osób innych. Jeżeli p.Balcerzak uważa się za osobę
pokrzywdząną to przysługuje jej prawo na wystąpienie na drogę sądową z
powództwa cywilnego ( ktorą przegra).Szanowni państwo odnośnie oferty na
sadzenie krzewów na waszym osiedlu oferty tej nie pisałem. Napisała ją
p.Wanda ( nie skladałem podpisu ani pieczątki ).Moja propozycja była (900zł
brutto), lecz p.Wanda stwierdziła cyt Czy pan jest głupi oni są bogaci
napiszę 1800zł w/w zapłata miała opiewać na posadzienie 400 krzewów i
rozwiezienie wywrotki ziemi. W trakcie prac p.Balcerzak stwierdziła że jako
firma mamy jeszcze p[osadzić 30 krzewów i rozwieści jeszcze 1 wywrotkę ziemi
w/w pracę wykonaliśmy. Po upływie tygodnia p.Balcerzak zadzwoniła i
powiedziała że z polecenia R.O mam zakupić 500kg ziemi oraz trawę w ramach
w/w zapłaty polecenie wykonałem.Szanowni państwo ocene prawidłowej
działalności mojej Firmy oraz administracji pozostawiam państwu. W takich
warunkach jakie panują a być może panowały wcześniej nie da się wykonywać
prawidłowo usług. Wiem że nie ma Fa nie zastąpionych jeżeli uważacie że
popełniłem błędy które sa nie do zaakceptowania proszę o rozwiązanie umowy z
podaniem przyczyny. Wątki które napisałem jest to kropla w morzu jeżeli
nastąpi wypowiedzenie umowy opiszę następne, które w chwili obecnej nie
przystoi mi poruszać na waszym forum gdyż jest bardzo dużo słów
niecenzuralnych. Długo znosnłem upokorzenia p. ADM wiem że rozpoczełem wojne
z ADM i zarządem.Jestem przygotowany że w krótkim czasie zostanę
wyeliminowany z usług na waszym osiedlu, bo poruszam sprawy, które sa nie
wygodne dla administracji,a DYSCYPLINA współpracy nie pozwala na obiektywne
opinie i osoba niewygodna musi odejść. Z pełną odpowiedzialnoscią stwierdzam
że wszystkie nieporozumienia ktore występują wobec FA wykonujących usługi na
waszym osiedlu - to przyczyną jest p.Balcerzak z szacunkiem dla R.O oraz
mieszkańcó firma Czysość
Obserwuj wątek
    • bogdan76 Re: zastraszenie 11.08.06, 07:26
      Wiem że w chwili obecnej p Wanda jest na lepszej pozycji lecz gdy Ankra dowie
      się jaką opinię wystawia pracownikom oraz Zarządowi to zmieni swój pogląd na
      sprawę
    • michal.rada Re: zastraszenie 11.08.06, 09:07
      Sprawa jest dość powazna napewno nie pozostanie bez echa, jeśli mamy
      zastrzeżenia co do Pana firmy to nie takie, które spowodują rozwiązanie umowy.
      Myślę, że uwagi, które mamy odnośnie sprzątania jesteśmy na bieżąco eliminować i
      nie naruszają drastycznie umowy.
      Informacje podane przez Pana są dość szokujące, myslę ze trzeba je wyjaśnić aby
      współpraca przebiegała w ciut lepszych warunkach.
      Pozdrawiam

• gusia18 Re: zastraszenie 11.08.06, 09:39
        ja bym odrazu zmieniła administratora, bo to już jest żenada.
      • piotr.kostrzewa Re: zastraszenie 11.08.06, 09:45
        Witam,

Nie ukrywam, że sprawa nabiera rumieńców. Ale nie bijmy piany. Na Forum tej
        sprawy nie załatwimy. Proponuje, żeby firma „czystość” robiła to, co do niej
        należy. Czyli „Róbcie Swoje” Równolegle trzeba zorganizować spotkanie Rady z
        właścicielem firmy sprzątającej, p. Balcerzak Oraz przedstawicielem Ankry.

Co do Pana bytności na osiedlu nie obawiam się, że Pana firma zostania
        usunięta.

Z drugiej strony powili Pan, żeby naświetlić sprawę współpracy pomiędzy firmą
        Ankra a firmą Czystość przypomnieć o pewnej sprawie. Swoją drogą nie wspomniał
        Pan o tym na Forum. Państwa firma świadczyła również usługi porządkowe na
        drugim osiedlem zarządzanym przez Ankrę w Warszawie na Żoliborzu. Z informacji,
        które posiadam (rozmowa z Panią Maliszewską oraz naszą telefoniczną) wynika, że
        mieszkańcy nie byli zadowoleni z Państwa usług i umowa ta została rozwiązana.
        Co do Ząbek to chyba wina również leży po Pana stronie. Dlaczego zdecydował się
        Pan na wykonanie prac skoro nie dopiął Pan umowy do końca? Dlaczego zdecydował
        się Pan na zakup ziemi i sadzenie trawy. Skoro z punktu ekonomicznego dla Pan
        firmy nie było to opłacalne.
        Winę również ponosi Pani Balcerzak i to na dwóch płaszczyznach. Kiedyś o tym
        wspomniałem. Zebrania Rady raz w miesiącu i ustalenie ważnych rzeczy dla
        osiedla. Zebrania protokołowane i podpisy członków. Niestety czasami, co
        poniedziałek były ustalane ważne rzeczy bez obecności członków Rady. I nie
        ukrywam, że na jednym z takich spotkań mógł ktoś zgłosić taki pomysł „to niech
        kupi trawę za ta kasę i zasieje” co Pani Balcerzak przekazała. Przyszedł raz
        namieszał i tyle go widzieli.
        Druga sprawa to komunikacja na linii p. Balcerzak firma Czystość. Na jednym z
        poniedziałkowych zebrań (byłem jeszcze wtedy członkiem Rady), poprosiliśmy o
        przekazanie informacji, iż zostały zamontowane siatki przeciw gołębiom i
        dlatego prosimy o doczyszczenie klatek i chodników zabrudzonych odchodami. We
        wtorek rano pracownik firmy sprzątającej spytał się czy faktycznie są tak
        poważne zastrzeżenia co do sprzątania na osiedlu. My rozmawialiśmy o
        przekazaniu informacji a wyszły poważne zastrzeżenia ??? Skontaktowałem się z
        p. Balcerzak, która twierdziła, że tylko przekazała informację. Rozmawiałem też
        z p. Bogdanem Firma Czystość, który twierdził, że są zastrzeżenia. Przekazałem
        taką informację p. Balcerzak, która miała wyjaśnić całą sprawę.

Sami widzimy, że sprawa jest złożona. Dlatego jeszcze raz apeluje ”Róbcie
        Swoje” jak najlepiej potraficie dla Nas, czyli mieszkańców. Apel kieruje
        również do p. Balcerzak.

Miłego dnia.
        • gusia18 Re: zastraszenie 11.08.06, 10:08
          Rozmawiałam z Ankrąi Pani Prezes ma do mnie oddzwonić. Bo tego juz jest za
          wiele, nie chodzi tu tylko o firma "Czystosć" i spekulacje na temat zachowania
          Pani Wandy, chodzi o usterki, o koniec gwarancji, o brak dokumentacji
          technicznej, która zniknęła, konserwację placu zabaw dla dzieci, i wiele innych
          rzeczy. Chociażby to, że administrator nie umie sformułować ogłoszenia do
          uchwały.
          Zatrudniliśmy profesjonalna firmę, która powinna byc odpowiedzialna za to co
          robi, Pani Prezes powinna wiedzieć co robia pracownicy.

Co do placu zabaw to czy ktoś widział, ze zrobili przegląd wszystkich zabawek
          czy tylko zamontowali spowrotem karuzele?

Myślę generalnie że co za dużo to nie zdrowo, Ankra nas olewa i nie zwraca
          uwagi na nasze zdanie w zasadciczych kwestiach. W zwiazku z tym proponuje we
          wrześniu rozpocząć batalię o stworzenie Zarządu Wspólnoty, wybrać go, a potem
          się zastanowić co zrobić z Ankrą.

Pozdrawiam
          AG
        • bogdan76 Re: zastraszenie 11.08.06, 10:37
          Panie Piotrze nigdy nie otrzymałem wypowiedzenia od firmy Ankra ,wręcz
          przeciwnie umowę sam wypowiedziałem . Pierwsze wypowiedzenie złożyłem w dn.
          14.02 06 o treści ż uwagi nadardzo trudne warunki pracy ,brak miejsca na
          prawidłowe usunięcie zalegającego śniegu bardzo niskiej stawce ,brak zaplecza
          socjalnego dla moich pracowników nie jestem w stanie wypełniać nałożonych na
          mnie obowiążków .Koszty poniesione przez moją firmęto;-podatek vat
          207,38,pracownik etatowy netto 700,47,brutto 825,47,pracownik wspomagający 30zł
          dniówka (przy dużych opadach a od firmy ąnkra otrzymywałem w okresie zimowym
          1150zł.Po rozmowie z p.Prezes prosiła o wycofanie wypowiedzenia że będzie
          prowadziła rozmowy w sprawie podwyżki .Drugie wypowiedzenie złożyłem 01.06.06
          oto treść : Ze względu na bardzo niską stawkę za w|w obiekt nie jestem w stanie
          wykonywać prawidłowo nałożonych na mnie obowiązków.Proszę o rozwiązanie umowy z
          zachowaniem okresu wypowiedzenia. Nadmieniam że wynagrodzenie w okresie letnim
          wynosiło 550zł brutto.
    • gusia18 Re: zastraszenie 11.08.06, 15:30
      Oczywiscie Pani Prezes Ankry nie oddzwoniła do mnie jest godz. 15.29 i nikt juz
      na Ksieżycowej nie odbiera.
      • pablowskixxx Re: zastraszenie 11.08.06, 16:05
        HaHa
        widzę, że dopasowali się do nazwy ulicy - Księżycowa...

pozdr
        • gusia18 Re: zastraszenie 17.08.06, 11:58
          Doczekałam sie na telefon.
          Generalnie oczywiscie bronia swojego pracownika.
          Prosiłam ich o zweryfikowanie wszystkiego poczawszy od informacji na temat
          wypowiedzi Pani Wandy, skończywszy na usterkach i dokumentacji technicznej.
          News - wg. Ankry dokumentacja techniczna jest.

Proponują spotkanie Rady z przedstawicielami Ankry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka