norbowy 16.04.12, 13:13 Słuchajcie czy wiecie coś na temat ulicy chudoby brakuje tam kawałka asfaltu i są garby co 200 metrów nie wiecie czy coś z tym Białołęka zrobi?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bucksik Re: Chudoby 16.04.12, 18:07 siskom.waw.pl/planistyka-warszawa-sk-bialoleka.htm Jak wyczytasz do 2015 roku masz szansę na modernizację. Ale ponieważ na Chudoby mieszka zdecydowanie mniej osób w porówaniu np. do Głębockiej lub Berensona, to nie wierzę w jej modernizację do 2020. No chyba, że na odcinku, gdzie nie ma położonego destruktu (coś a'la asfalt) Odpowiedz Link
paliknur Re: Chudoby 16.04.12, 20:07 a po co wam asfalt? więcej inicjatywy wykażcie i sypcie piasek i ubijajcie... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 17.04.12, 12:59 Garby są na prośbę mieszkańców, a kawałka drogi nie ma, bo trzeba zapłacić chłopu za ziemię. Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 17.04.12, 13:36 Chudoby jest w bardzo dobrym stanie jak na wschodniobiałołęckie ulice. Fakt, brakuje kawałka przy Zdziarskiej, ale nowo położony asfalt na Zdziarskiej właśnie powinien tę niedogodność jakoś rekompensować. Odpowiedz Link
jogger007 Re: Chudoby 17.04.12, 22:45 Chudoby ma i powinna mieć nawierzchnię w dobrym stanie - to jest ulica przelotowa dość często "wykorzystywana" przez tubylców. Dla mnie nie do przyjęcia jest fakt istnienia na ZB wypasionych ślepych uliczek przy których stoi kilka budynków z dobrą nawierzchnią, oświetleniem, chodnikiem podczas gdy ulice przelotowe, po których poruszają się z dużą częstotliwością i prędkością pojazdy w dużej części nie mają nawet oświetlenia i chodnika a bywają nawet i z nawierzchnią gruntową. Odpowiedz Link
norbowy Re: Chudoby 18.04.12, 08:28 Czytając wasze niektóre odpowiedzi uśmiałem się ten pomysł o społecznej inicjatywie naprawdę rozbawił mnie (to jest ulica a nie droga przez pole....) a ten zwrot rekompensuje hihihih aż mi łzy ze śmiechu poleciały (PS. to ja im zrekompensuję ich rekompensacje płacąc podatek) hihihihi) akurat jeśli chodzi o ten kawałek gdzie nie ma asfaltu to powody znam porostu ktoś chciał więcej za grunt niż jest wart, obecnie dzielnica poprowadzi gaz oraz wodę trasą alternatywną i już im nie zależy na zakupie tego kawałka działki (oczywiście teraz właściciel chce im ją sprzedać za połowę kwoty którą chciał jeszcze parę tyg. temu a co do garbów to nie mieszkańcy chcieli je hmm pierwszo słyszę: www.youtube.com/watch?v=6L1jahmPtbA&feature=related Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 18.04.12, 09:01 W zasadzie jest to jednak droga przez pole. Mieszkańców tej okolicy jest naprawdę niewielu... Wschodnia Białołęka ma chyba jednak większe "trasy przelotowe" niż ul. Chudoby. Mam na myśli np. Kąty Grodziskie i Głębocką. W dodatku są one w gorszym stanie niż ta asfaltówka przez pole. Pretensje można mieć tylko do sąsiada, że chce dorobić się w niezbyt sympatyczny sposób. Odpowiedz Link
wilfrid Re: Chudoby 20.04.12, 10:24 bialoleka.jest.jedna napisał: > W zasadzie jest to jednak droga przez pole. Mieszkańców tej okolicy jest napraw > dę niewielu... > Wschodnia Białołęka ma chyba jednak większe "trasy przelotowe" niż ul. Chudoby. > Mam na myśli np. Kąty Grodziskie i Głębocką. W dodatku są one w gorszym stanie > niż ta asfaltówka przez pole. Pretensje można mieć tylko do sąsiada, że chce d > orobić się w niezbyt sympatyczny sposób. Pretensje można mieć do dzielnicy, że nie wykorzystuje specustawy drogowej, na podstawie której można gościa łatwo wywłaszczyć (za sensownym odszkodowaniem). A pozostawianie nieskończonej drogi nie jest rozsądnym pomysłem. Odpowiedz Link
norbowy Re: Chudoby 18.04.12, 08:32 słuchajcie może i chudoby w pewnym momencie biegnie przez pola ale po drugiej stronie przy Zdzierskiej VD pobudował około 300 dom a JW buduje 1200 mieszkań jeśli cześć z tych osób będzie chciało pojechać rano ulicą chudoby to wydaje mi się że lepiej gdyby ona miała asfalt a z czasem i jakiś autobus by się przydał. (choć przy zdziarskiej) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 18.04.12, 09:29 norbowy napisał(a): > słuchajcie może i chudoby w pewnym momencie biegnie przez pola ale po drugiej s > tronie przy Zdzierskiej VD pobudował około 300 dom a JW buduje 1200 mieszkań je > śli cześć z tych osób będzie chciało pojechać rano ulicą chudoby to wydaje mi s > ię że lepiej gdyby ona miała asfalt a z czasem i jakiś autobus by się przydał. > (choć przy zdziarskiej) Autobus przydałby się, ale to chyba nie nastąpi zbyt szybko. Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 18.04.12, 09:31 no i ci ludzie pojadą nowo wyasfaltowaną Zdziarską pewnie do Ostródzkiej. Kilka osób (pracujących w Markach, potrzebujących dojazdu do Radzymińskiej) poleci sobie pustą Chudoby. W soboty będzie musiał uważać na paralotniarzy i modelerzy. Chudoby to niezły pas startowy dla modeli samolotów. Odpowiedz Link
antena95 Re: Chudoby 20.01.15, 16:57 To zapraszam przejechać tym kawałkiem teraz swoim autem, ja mam zepsute zawieszenie. komu mam wystawić rachunek? Bardzo zapraszam, chciałabym to zobaczyć. Społeczna Inicjatywa - proszę się nie ośmieszać - śmiechu warte - dobrze ktoś napisał - tekst tygodnia - rekompensować? Odpowiedz Link
ladny33 Re: Chudoby 21.01.15, 18:07 ta społeczna inicjatywa to nie jest przypadkiem p borowska ? w sumie jak pies ogrodnika sami nie mają tobie nie dadzą Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 22.01.15, 10:20 W sumie to nad czym obecnie pracuje radna Borowska? Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 22.01.15, 11:03 Nie, to nie jest pani Borowska. Z p. Borowską nie mamy nic wspólnego. Jest nas kilku sąsiadów. Nie jesteśmy radnymi, nie mamy pleców w urzędach. Robimy, ile się dało. Nie było chętnych, żeby się przyłączyć i działać (po pracy, kosztem czasu wolnego itp.) dla dobra dzielnicy, to proszę teraz nie mieć pretensji. Jako mieszkańcy, którym się chciało, wymęczyliśmy od urzędników kilka spraw, które teraz służą naprawdę wielu z nas, np. chodnik na ul. Lewandów, chodniki na Głębockiej między Lewandów a Berensona i kilka mniejszych spraw. Fajnie się po nich chodzi, prawda? No to super. Jak ktoś potrafi zrobić więcej, to proszę bardzo, do dzieła. I tak, nadal uważam, że dzielnica ma większe potrzeby niż remont ostatniego kawałka Chudoby. Sorry. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 22.01.15, 11:40 bialoleka.jest.jedna napisał: > Nie, to nie jest pani Borowska. Mimo to ciekawi mnie czym się zajmuje. Odpowiedz Link
zzann Re: Chudoby 22.01.15, 18:28 To zapraszam - proszę spóbować przejechać tam kilka razy dziennie - od bramy osiedla do Zdziarskiej. Wtedy możemy mówić o rekompensowaniu....Co za absurd! Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 23.01.15, 10:35 Proszę zatem jechać w drugą stronę. Kilkaset metrów nowo wyremontowanej ul. Chudoby. Albo dogadać się z sąsiadem, żeby nie blokował remontu. Albo postarać się o cykliczne wyrównanie szutrem. Albo zwolnić na tym odcinku najgorszych 50 metrów. Poważnie. Chudoby to w zdecydowanej większości asfaltowa droga wśród pól dla kilkudziesięciu domków. Na Białołęce jest wiele dróg w gorszym stanie, po których poruszają się setki, jeśli nie tysiące samochodów dziennie. Wg mnie te drogi powinny mieć priorytet. Ale to jest moje zdanie i mieszkańcy ul. Chudoby nie muszą się z nim zgadzać. Odpowiedz Link
spaniel100 Re: Chudoby 15.02.15, 18:27 "Białołęka Jest Jedna" BLOG jak masz pisać takie głupoty o Chudoby po pracy to lepiej poświęć ten czas rodzinie jeśli ją masz! Wiesz ilu ludzi musi tłuc się tym kawałkiem Chudoby po tych dołach? Setki!!! Jeszcze teraz gdy zamknięta jest Głębocka. Chcesz dowodów mam 80 podpisów mieszkańców w tej sprawie!!! Pismo złożyliśmy do Burmistrza i nie odpuścimy. Zajmij się swoimi potrzebami i nie hejtuj jeśli nie masz pojęcia!!! "Białołęka jest jedna" - dobre sobie!!! Odpowiedz Link
siarup Re: Chudoby 16.02.15, 07:54 Zgadzam się z "Białołęka Jest Jedna". Są sprawy ważniejsze niż Chudoby, która w porównaniu z innymi ulicami jest wypasem w realiach ZB. A odnośnie p. Borowskiej to można sprawdzić na FB czym się zajmuje. Aktualnie na tapecie: "Czas na ul. Zdziarską!" - czyli radna Borowska wspiera swoje podwórko "Na dzisiejszej sesji rady dzielnicy uchwaliliśmy 10 mln zł na budowę ul. Zdziarskiej, czyli: - nowy most nad rzeką Długą... - przebudowa ul. Kąty Grodziskie, tak aby autobus mógł skręcić w ul. Kąty Grodziskie - regulacja gruntów oraz przystosowanie dróg dla objazdów autobusów na czas trwania modernizacji ulicy - chodnik na odcinku ul. Verdiego do mostku wraz z zatokami autobusowymi i przejściami dla pieszych - i duża szansa na zawrotkę autobusową w okolicach Zdziarskiej Zaczynamy inwestycję w 2015 roku, kończymy w 2017" Jak osiedle ma swojego radnego to wszystko jest możliwe - by żyło się lepiej wybranym. Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 16.02.15, 11:52 Chudoby omijasz Głębocką? Brawo za kreatywność! postimg.org/image/9pa34yimb/ W jednym masz rację. Wolny czas wolę teraz poświęcać rodzinie niż na walkę z urzędnikami i sąsiadami, którzy widzą tylko czubek własnego nosa. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 17.02.15, 08:06 bialoleka.jest.jedna napisał: > Proszę zatem jechać w drugą stronę. Kilkaset metrów nowo wyremontowanej ul. Chu > doby. > Albo dogadać się z sąsiadem, żeby nie blokował remontu. Albo postarać się o cykliczne wyrównanie szutrem. A mnie ciekawi, czy właściciel nie chce sprzedać, miasto nie chce kupić, czy też chce sprzedać, ale wymyślił cenę z sufitu? Jaki był dawny przebieg drogi? Odpowiedz Link
bialoleka.jest.jedna Re: Chudoby 17.02.15, 11:53 Brakuje ok. 200 metrów drogi. Biorąc pod uwagę, że pas drogowy musi mieć 10 m szerokości, to jest to ok. 2000 m2. Przyjmując cenę gruntu ok. 300 zł, mamy 600.000 zł za ziemię pod drogę. Drugie tyle trzeba na budowę drogi, czyli szybki rachunek na ponad milion złotych dla 80 osób. Po 12.500 od osoby, a ile od jednego domu? Dla równowagi. Właście powstaje ul. Kartograficzna. Droga ma długość ok. 900 metrów. Koszt drogi (bez gruntów, bo te w większości były) to 1.900.000 zł. Z drogi będą korzystali mieszkańcy kilku dużych osiedli. W sumie ok. 2500 mieszkań i domów, czyli ok. 7 tysięcy osób. Koszt budowy na osobę: 250-300 zł. Droga jest w planach od 10 lat i od 10 lat powstają osiedla. Od 10 lat nie było pieniędzy na tę drogę. Teraz jest budowana, ale tylko dlatego, że obok zbudowano szkołę i musi być do niej jakiejś normalne dojście. Gdyby nie było szkoły, nadal by tej drogi nie było. To tak dla równowagi. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Chudoby 22.02.15, 20:35 ladny33 napisał(a): > Wniosek: w slamsowym wielkim osiedlu siła, Chyba obrażasz pewną grupę ludzi, czujesz się w jakiś sposób lepszy od nich? A niby na jakiej podstawie? Odpowiedz Link