hektor222 09.10.06, 19:09 Drodzy sąsiedzi, zbliża się sezon grzewczy. W związku z tym mam pytanie gdzie zaopatrujecie się w drewno kominkowe ?Dziękuję za informacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszbia Re: drewno kominkowe 09.10.06, 19:30 Witam. Temat na czasie.Od 2 lat dogrzewam się kominkiem. Zapewne wszyscy szczęśliwi posiadacze powyższych palą drewnem liściastym. Ja już od wiosny myślę o tym i zakupuję gdzie można.Przed wakacjami udało mi się kupić metr przestrzenny po 130 pln. U nas na ZB można kupić po(cena z wakacji)150 zł. z dowozem.Taka sprzedaż jest na ul.Ostródziej przy ul.Brzeziny. Pzdr,Piotr. Odpowiedz Link
mel23 Re: drewno kominkowe 10.10.06, 09:15 Zamówiłam parę dni temu w FUH HOSTA na Płochocińskiej - metr dębu z dowozem i układaniem 200 zł. Dzisiaj dostawa, jutro napiszę, czy wszystko ok. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: drewno kominkowe 10.10.06, 10:19 Brykiety opałowe czyli sprasowane drewno liściaste, kupowane w okolicach Radomia. Wczoraj zostało sprawdzone, zaleta-żar utrzymuje sie do następnego dnia, wada-rozpala się trudniej niż zwykłe drewno. Cena 350zł za tonę opału. Odpowiedz Link
mel23 Re: drewno kominkowe 11.10.06, 09:22 Hosta - drewno przywiezione punktualnie, porządnie i szybko ułożone, wysuszone tylko hm... ten metr sześcienny to taki umowny Odpowiedz Link
mieszbia Re: drewno kominkowe 11.10.06, 19:08 mel23 napisała: ... > tylko hm... ten metr sześcienny to taki umowny Niektórzy metr sześcienny nazywają przestrzennym.A jeden drugiemu nie jest równy. Odpowiedz Link
mel23 Re: drewno kominkowe 17.10.06, 12:17 Masz rację, to w drewnie z Hosty tu tkwi sęk - faktycznie w cenniku jest skrót "mp". Odpowiedz Link
mieszbia Też w temacie,ale o ... 17.10.06, 14:10 Czym czyścicie szybę w swoich kominkach? U mnie po 2,3 paleniach szyba "zachodzi",staje się prawie czarna. Ponowne doprowadzenie jej do przezroczystości jest bardzo pracochłonne. Zastanawiam się,czy problem tkwi w środkach do czyszczenia,czy też może być jakiś błąd w budowie kominka? Pzdr,Piotr Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Też w temacie,ale o ... 23.10.06, 15:34 Mamy to samo, czyści się łatwo płynem do zmywania Amway-a. Prawdopodobnie masz kominek z płaszczem wodnym, przy niskiej temperaturze spalania osady zostają na ścianach i szybie. Wnętrze kominka trzeba wypalać palnikiem gazowym, aby nie zarosło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Też w temacie,ale o ... 31.10.06, 10:10 Mój mąż (jako, że kominek to jego "dziecko") kupił w markecie budowlanym specjalny preparat do czyszczenia szyb kominkowych (taki w sprayu). Działa! I to nawet dość skutecznie: czyści się nim szybę w miarę szybko i prawdopodobie trochę zabezpiecza przed ponownym zabrudzeniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mieszbia Re: Też w temacie,ale o ... 31.10.06, 10:23 pazurek3 napisała: > Mój mąż (jako, że kominek to jego "dziecko") kupił w markecie budowlanym > specjalny preparat do czyszczenia szyb kominkowych (taki w sprayu). Działa! I t > o > nawet dość skutecznie: czyści się nim szybę w miarę szybko i prawdopodobie > trochę zabezpiecza przed ponownym zabrudzeniem. > Pozdrawiam. Mogę prosić o nazwę. Z góry dziękuję. Piotr Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Też w temacie,ale o ... 31.10.06, 10:36 Muszę to sprawdzić w domu (czyli wieczorem lub jutro - dzieci okupują mi komputer). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
pazurek3 Re: Też w temacie,ale o ... 01.11.06, 16:48 Zgodnie z obietnicą podaję: preparat się nazywa: "Płyn do mycia szyb kominkowych", a wyprodukowany został przez ZUHW (cokolwiek by to znaczyło) TOO- TAK Brodnica. Ma obrazek z kominkiem obłożonym kafelkami i napis: "Bo liczysz się Ty" na dole. Kupiony został prawdopodobnie w Selgrosie w zeszłym roku. Życzę miłego mycia! I pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link
mieszbia Re: Też w temacie,ale o ... 01.11.06, 16:51 Dziękuję i również pozdrawiam. Piotr Odpowiedz Link