hubar 16.04.06, 02:05 Mili Państwo 123 ;-) Czy możecie mi podać przykłady/marki/rodzaje alkoholi bliskowschodnich, ale takich które można nabyć w Polsce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korsarz3 Re: Alkohole bliskowschodnie? 18.04.06, 16:38 Arak - pl.wikipedia.org/wiki/Arak_(napój_alkoholowy) Odpowiedz Link
wysoki Re: Alkohole bliskowschodnie? 22.04.06, 09:55 Chyba tylko arak, choc wydaje mi sie, ze gdzies widzialem libanskie piwo Almaza, ale w cenie, ktora odrzucala od polki... Odpowiedz Link
korsarz3 Re: Alkohole bliskowschodnie? 26.04.06, 11:16 No a wina libańskie, marokańskie i izraelskie? Odpowiedz Link
hubar Re: Alkohole bliskowschodnie? 29.04.06, 13:43 Może jakieś marki, które można kupić w Polsce? Odpowiedz Link
hubar hmmmm 07.05.06, 14:43 Ukraina faktycznie jest dla Polski na wschodzie, nawet na bardzo bliskim wschodzie... Kiedyś w sklepie (którego już nie odwiedzam m.in. na brak kompetencji) poprosiłem o jakieś winko bliskowschodnie, czy wogóle takowe mają. Pan zajmujący się tylko winami w tym sklepie z gracja odpowiedział, że mają Albańskie! :[ To tak gwoli wyjasnienia - chodzi mi o kraje nazywane bliskowschodnimi - często nazywane arabskimi. Odpowiedz Link
hubar Re: Alkohole bliskowschodnie? 01.12.06, 01:26 Jeśli Grecję zaliczyć już do tamtych stron to pl.wikipedia.org/wiki/Ouzo ;-) Jakieś nowe propozycje? Odpowiedz Link