Dodaj do ulubionych

ktory komunikator jest najlepszy

18.12.05, 13:58
Zastanawiam sie, ktory komunikator jest najlepszy, najszybszy ?? Czy to nie
jest tak ze wszyscy uzywaja gadu- gadu, bo jako pierwszy pojawil sie na
rynku??? Tym samym zdeklasowal wszystkie inne, choc moze lepsze, ale ktore
pojawily sie pozniej??!!
Obserwuj wątek
    • user0001 Re: ktory komunikator jest najlepszy 18.12.05, 14:59
      I znowu wałkujemy ten sam temat na forum...

Komunikator to dwie części, program instalowany na komputerze, oraz serwery na
      sieci dzięki którym program na naszym komputerze może łączyć się z innymi
      użytkownikami.

Producenci najbardziej znanego w Polsce komunikatora, chcą aby użytkownicy
      uważali, że program do korzystania i sieć to jedno i to samo. (bo oni
      umieszczają w swoim programie reklamy).

Najpopularniejszą siecią w Polsce jest Gadu-Gadu. Ruszyło ono jako pierwsze.
      Wypracowało przewagę i dziś ludzie używają tej sieci, bo wszycy znajomi są już
      tam. Nic na to nie poradzisz. Jeśli chcesz mieć znajomych z gg, to muisz mieć
      program obsługujący sieć gg.

Jednak gadu-gadu to jest tylko siecią, istnieje kilka programów pozwalających na
      korzystanie z niej, nie tylko przyciężki, przeładowany reklamami oryginalny klient.

Ja, pod windows, polecam program miranda. Można ściągnąć polską wersję z
      www.miranda.kom.pl Program ten jest trudniej skonfigurować, ale w jednej
      aplikacji łączy on gadu, tlen i jabbera (wpkontakt). W razie potrzeby można
      doinstalować wtyczkę do komunikacji z użytkownikami msn messanger, lub icq.

Wersja nie korzystająca z IE jest szybka, lekka, pozbawiona reklam. Program
      dobrze wkomponowuje się w resztę pulpinu i nie razi pomarańczowo żółtą stylistyką.
      • business3 Czy SKYPE będzie płatny od 1.1.06 (PC do PC) ??? 20.12.05, 20:01
        Czy SKYPE będzie płatny od 1.1.06 (PC do PC) ???
        • Gość: szef nie bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:37
          od poczatku bylo mowione na jego ofizjalnej stronie, ze skype pc <-> pc zawsze
          pozostanie za darmo
          • business3 HURAAAAA !!! 20.12.05, 20:43
            HURAAAAA !!!

Gość portalu: szef napisał(a):

> od poczatku bylo mowione na jego ofizjalnej stronie, ze skype pc <-> pc
            > zawsze
            > pozostanie za darmo
            • Gość: GG Lite Re: HURAAAAA !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.12.05, 14:57
              gglite.com
          • Gość: Piotre Re: nie bedzie IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.12.05, 10:35
            Poza tym przecież są inne komunikatory PC - PC (Yahoo, MSN, Spik, i kilka
            innych) i jak Skype nagle stałby się płatny to straciliby masę użytkowników.
            Tak więc można spać spokojnie, bo jest duża konkurencja także na tym, darmowym
            co prawda, rynku.
            • business3 Cieszę się bo Skype rulez !!! 21.12.05, 11:35
              Cieszę się bo Skype rulez !!! Jakość połączeń międzynarodowych jest fantastyczna!
        • sh3yt3n Re: Czy SKYPE będzie płatny od 1.1.06 (PC do PC) 21.12.05, 12:08
          Skype pewnie pozostanie bezplatny. Ciekawa jest jego najnowsza wersja (Skype
          2.0.0.43). Dodano m.in. obsługę kamery internetowej. Polecam chociaż na razie to
          beta!
      • Gość: Z Miranda RULZ IP: *.PARAWANOWIEC.ds.uni.wroc.pl 20.12.05, 23:51
        Nie dość, że ma wszystko to, co wymienił poprzednik, to jeszcze można nawet z niej rozpoczynać rozmowy przez Skype (choć sam program Skype musi i tak działać w systemie). Ale to całkiem wygodne mieć wszystkie kontakty w jednym miejscu.

A konfigurowalność mirandy nie pozostawia absolutnie nic do życzenia... może poza tym, że dla niektórych część opcji będzie sie wydawać całkowicie zbędna.

Wśród pluginów istnieją nawet takie ciekawostki jak informacja o przyjściu wiadomości za pomocą migającej lampki przy stacji dyskietek, albo migających diodach "Num Lock" "Caps Lock" i "Scroll Lock". A cały czas powstają nowe ciekawe pluginy
        • Gość: fpv AQQ IP: *.autocom.pl 21.12.05, 10:27
          Ja chwalę sobie aqq. Nie będę się sprzeczał o to, czy rzeczywiście jest najlepszy, ale mi odpowiada. Przede wszystkim nie ma problemu z smsami, a to dla mnie ważne. Obsługuje sieć GG, AQQ, ICQ. Fajny programik!
        • Gość: rezoon Re: Miranda RULZ IP: 193.109.212.* 21.12.05, 12:49
          używałem mirandy przez 2,5 roku - w końcu się wkurzyłem i odinstalowałem, bo
          wiesza się jak desperat
      • Gość: S.c Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: 87.207.138.* 21.12.05, 17:51
        mirand mnie irytuje bo nie pokazuje opisów statusów wszystkich uzytkowników na liście bez najechanie na nie kursorem, co dla mnie ją dyskwalifikuje. Wole już PowerGG, zero reklami funkcjonalnosc duzo zwiększona w porównaniu do Mirandy czy zwykłego GG.
        • Gość: info Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:19
          pokazuje
    • Gość: marcin_ktos Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.pronet.lublin.pl 18.12.05, 15:04
      Tak, większość osób używa GG bo jest pierwsze, najpopularniejsze (błędne koło) i
      było pierwsze na polskim rynku (no, ICQ było wcześniej, ale po angielsku).

Ja osobiście preferuję komunikatory oparte o protokół Jabber. Z tych powodów, że
      można sobie pogadać z ludźmi używającymi innych komunikatorów, jest do wyboru
      wiele klientów na różne platformy, protokół jest otwarty i jest standardem IEEE.
      Co może oznaczać, że kiedyś tam stanie się obowiązującym, jedynym standardem
      komunikacji. Poza tym Jabber ma wiele zalet jak rozproszenie, uniezależnienie od
      jednej firmy...

Bardzo polecane są przez znajomych multikomunikatory: Miranda i Konnekt.
    • Gość: idefix Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:12
      rowniez uwazam ze najlepszym komunikatorem jest Miranda-Im.
      www.miranda.kom.pl
      www.miranda-im.org
    • ciekawosc0808 Re: ktory komunikator jest najlepszy 18.12.05, 21:08
      A z babskiego punktu widzenia...;) ktory ma najfajniejsza grafike?? tzn ktore
      maja najladniejsze i najsmieszniejsze emotikony?? a to jest bez znaczenia czy
      ja jestem na gg a ktos inny na tlenie, czy na innym komunikatorze jesli chodzi
      o przesylanie wlasnie emotow??
      • blekot Re: ktory komunikator jest najlepszy 19.12.05, 12:12
        ciekawosc0808 napisała:

> A z babskiego punktu widzenia...;) ktory ma najfajniejsza grafike??

kurczę ja też lubię ładną grafikę
        to ja chyba baba jestem...

> maja najladniejsze i najsmieszniejsze emotikony??

emotikony są różne i różniaste, można je dokładać (miranda, konnekt) ale nie
        wiem czy będą się sprawdzać jeśli u rozmówcy ich nie ma, raczej nie

> a to jest bez znaczenia czy ja jestem na gg a ktos inny na tlenie, czy na
        innym komunikatorze jesli chodzi o przesylanie wlasnie emotow??

jak wyżej

sprawdź sama: miranda-im.org/download/index.php?action=display&id=41
        www.konnekt.info/katalog/kieview/emotikony.html
        • Gość: zabsko Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:40
          Wdg mnie najladniejszy jest iChat, ale jest chyba tylko na Makach.
      • Gość: Gall Anonim Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:30
        Yahoo! IM. Mozesz sobie nawet poustawiac animowane tla (e.g. spadajace serduszka)
    • mzeg458 Re: ktory komunikator jest najlepszy 19.12.05, 19:56
      wedlug mnie najlepszy jest komunikator tlenu.Nigdy nie mialem z nim problemu a
      z gadu wiele razy,zawieszalo sie,nie dzialalo.Polecam tlen.Bedzie ok.Pozdrawiam.
      • magikal Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 17:17
        I w tlenie jest fajniejsza wyszukiwarka niz w gg:>
    • Gość: kolo Telefon na korbkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 20:10
    • Gość: @ Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.12.05, 17:23
      www.konnekt.info/
      bezapelacyjnie najlepszy z polskich programów do komunikacji
      • adamus1991_1 Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 17:47
        Nie zgadzam sie. Najlepszy jest tlen. Bezproblemowa obsługa i konfiguracja, fajne skórki (mozliwość dodania), smieszne emotikony i mozliwosc wyłączenia :D
        • Gość: peter Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:51
          Dobry jest AQQ. Zawiera i GG i Tlen i ICQ i inne. Polecam
        • Gość: Mariano Re: tlen jest do bani IP: 217.153.82.* 21.12.05, 13:00
          no mi tez sie spodobal :P zwlaszcza jak po bezproblemowej konfiguracji nie
          znalazl 80% znajomych. Poddalem sie i wrocilem na gg. No i te sliczne emotki
          jak z C64.Moze Jabber bedzie akurat dla mnie. Podsumowujac kiepsciuchny sie ten
          tlen mi objawil.
      • 3promile Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 18:25
        Skype!
      • mr.yez Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 21:52
        Gość portalu: @ napisał(a):

> www.konnekt.info
        > bezapelacyjnie najlepszy z polskich programów do komunikacji

Nie wiem czy taki bezapelacyjny. Rzeczywiście jest świetny, ale po paru tygodniach użytkowania, konfigurowania, sprawdzania możliwości, instalowania dodatków, ja osobiście doszedłem do wniosku następującego: Tlen w zasadzie też potrafi to wszystko ale prościej. Takie moje prywatne odczucie :)
    • Gość: wojtek Jeden z wielu komun. Jabbera, a konkretnie Psi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:02
      Jak dobierzesz odpowiedni serwer Jabbera, będziesz miał wszystkie tranporty do innych sieci w jednym miejscu (no właśnie, tranporty na serwerze, żadne wtyczki), ale z drugiej strony, możesz mieć każdy transport na innym serwerze, niekoniecznie mając na nim konto Jabbera.

Ja akurat mam konto i transporty na X, drugie konto Jabbera na Y, a zapasowe tranporty na Y, Z i Ź. (Liczba chyba się zgadza).

Zresztą WP Kontakt to normalny Jabber, Tlen to przerobiony Jabber.

jabber.org
      jabberpl.org
      psi.affinix.com
      • Gość: marcin_ktos Re: Jeden z wielu komun. Jabbera, a konkretnie Ps IP: *.pronet.lublin.pl 20.12.05, 18:28
        Psi jest bardzo... ascetyczne bez patchy i chwili zabawy :)
        Początkującym polecam raczej WPKontakt lub Pandiona/Hapi.
    • Gość: T-800 Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.05, 18:33
      Według mnie - dla wszystkich - Tlen, dla tych co lubią się grzebać - Konnekt
      i/lub Miranda.
      • Gość: Simplex Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:08
        Od kilku lat uzywam tlena i jestem bardzo z niego zadowolony - probowalem
        Mirandy i Konnekta - nie przekonały mnie.
      • Gość: kosa Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neting.pl 20.12.05, 19:13
        tlen jest na prawde ok- jest bardzo stabilny, mozesz gadac z tleniarzami,
        jabberowcami, ludzmi z gg - czyli chyba ze wszystkimi popularniejszymi polskimi
        sieciami. masz wbudowanego klienta poczty, rozmowy glosowe i bramke sms.
        oczywsicie fajnie, ze sa skiny, emotki itp, ale najwieksza zaleta tlena to ilosc
        wtyczek! dzieki nim mozesz praktycznie dowolnie modyfikowac swoj komunikator.

miranda tez jest fajna, mysle, ze gdybym nie mial konta na tlenie wlasniez niej
        bym korzystal.
        gg zdecydowanie odpada!!
        • Gość: dc_ Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: 212.75.100.* 20.12.05, 19:41
          Ja wiem, ze jestem oldskulowcem, bo z Internetu korzystam
          od 12 lat. Za moich czasow, -I- do tej pory podstawowym
          komunikatorem jest IRC.
          Ale, ze nie kazdemu jest po drodze, to mam tez zainstalowany
          TLEN (dupy) i SKYPE (koledzy za granica).

Dziekuje za uwage. :)
          • Gość: Sarmata Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:26
            Oczywiście,że Sarmacki :) A tak poważnie to tlen'u.
            ----

Koniecznie zajrzyj na stronę wirtualnego Księstwa Sarmacji -
            www.sarmacja.org. Jest największe w Polsce - mieszka w nim ok. 400 osób,
            które każdego dnia realizują swoje marzenia. Sarmacja posiada własną rozgłośnię
            radiową oraz kilka agencji prasowych, a sam katalog sarmackich stron
            internetowych zawiera ponad 150 pozycji.

Do zobaczenia w Sarmacji! ;-)
        • Gość: idefix Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:42
          miranda obsluguje rowniez tlen-a
    • Gość: - Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:33
      Dla mnie liczy się tylko Google Talk. Oparty na Jabberze (i z nim kompatybilny),
      bardzo ascetyczny, ale robi co ma robić. I o to chodzi!
      GG? Jak można to instalować na swoim komputerze? Dziurawe, wypchane reklamami,
      mało stabilne... Fuj!
      • Gość: idefix miranda obsluguje.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:49
        -msn
        -yahoo
        -gadugadu
        -tlen
        -jabber
        -netsend
        -irc

do tego batle.net, email, program TV, winampa, pogode, rss, spinchat, ftp,
        opisy, dymki, balonki, skorki, dzwieki, sms-y i cala mase innch zeczy zajmujac
        przy tym mniej zasobow komputera niz org. klient gadu-gadu.

• Gość: idefix jak moze wygladac miranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:55
          miranda-im.org/download/files/screenshot/91-1-1128360426-clist_inspirat.jpg
          miranda-im.org/download/files/screenshot/91-1-1125254473-shinobi.jpg
          miranda-im.org/download/files/screenshot/91-1-1125623382-salvatore.jpg
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1135012411-pinned.jpg
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1128545962-vistaaeroglass.gif
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1128099056-voodoo.gif
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1128009603-foton.gif
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1128413842-bwmodern.jpg
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1133791816-screenshot.png
          miranda-im.org/download/files/screenshot/93-1-1133777339-fear.jpg
    • ciekawosc0808 Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 21:21
      no to jestem w szoku, bo osobiscie myslalam ze pytanie ktore jest pro forma i
      wszyscy jednoglosnie krzykną gadu-gadu. Mile zaskoczenie:D no to skoro gg jest
      takie kijowe i wogole "teoretycznie" nikt go nie uzywa, to dlaczego jest
      najpopularniejszy, przecież z tego co tu mozna przeczytac ma kiepska opinie a
      jednak prawie kazdy moj znajomy ma swoj nr...cos mi tu nie pasuje;)
      • business3 Bo byli pierwsi jak Coca-Cola... 20.12.05, 21:48
        Bo byli pierwsi jak Coca-Cola...
      • Gość: idefix Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:13
        najpopularniejsze nie znaczy najlepsze. siec gadu-gadu ma w polsce najwięcej
        użytkowników co nie znaczy, że wszyscy używaja orginalnego klienta gadu-gadu ale
        oczywiscie jest ich ogromna wiekszosc. ja mam znajomych którzy używają tylko icq
        lub tylko msn-a. rozmawiam z nimi wszystkimi w jednym programie zamiast trzech.
        jako, że każdy woła o numer gg, tą siec tez mam w mirandzie jak i tlena. z
        uzytkownikami sieci gadu-gadu można rozmawiać za pomocą innych popularnych
        programów np. tlen, konnekt czy psi.
      • Gość: Magdalena Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:22
        To chyba też kwestia przyzwyczajenia.Ja mam zainstalowane gg i tlen,ale jestem
        chyba piekielnie leniwa,bo rzadko uruchamiam tlen... ale chyba zacznę
        eksperymentować;-)
        • Gość: Magdalena Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:25
          O rany!3 razy "chyba".Sorry
    • Gość: En Gadu-Gadu jest najlepsze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:38
      ... i już :]
      • Gość: ja Re: Gadu-Gadu jest najlepsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:42
        Tak tak, najlepsze w Gadu-Gadu jest chyba wpinanie się jego bibliotek pod każdy
        uruchomiony proces (o ile pamiętam to było cos w rodzaju ggwhook.dll). A
        spróbuj to wyciąc to Gadu-Gadu przestanie się uruchamiać :)
        Ja osobiście używam MSN Messenger'a
        • Gość: En Re: Gadu-Gadu jest najlepsze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:46
          po co wycinać te hooki?:) Ja osobiście używam gg.
    • Gość: KHysiek Miranda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.05, 22:07

Bo ma wszystkie w sobie, jest za darmo i nie ma reklam :)
    • martin454 Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 22:25
      nie podlega dyskusji ale najnowszy Skype wersja Beta z wideokonferencjami jest
      super polecam derdecznie
      • stratoos Re: ktory komunikator jest najlepszy 20.12.05, 22:46
        miranda, miranda, miranda... Przy sporej liscie kontaktów gg i tlen + wtyczka
        mtv zajmuje ok. 3MB w pamieci.
    • Gość: bunny123 Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 22:53
      iChat.
      Zalety: szybki, sprawny, przemiły w obsłudze, genialny tryb videochatu, rozmowy lepszej jakosci niz w
      skype, zbiera Jabbera (a wiec takze i GG)
      Wady: tylko na Macintosha (choć w sumie to też zaleta)
    • Gość: wal.do Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 23:20
      Najlepszy jest PSI :)
      Ma wtyczki do wszystkich większych komunikatorów (gadu, tlen, ICQ).
      W jednym okienku mam wszystkich znajomych niezależnie od protokołu z którego korzystają.
      A generalnie... Najlepszy jest ten komunikator, którego TY używasz ;)
      • Gość: kosa Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neting.pl 21.12.05, 00:21
        no wiec stwierdzilismy, ze kazdy z fajniejszych komunikatorow moze korzystac tez
        sieci innych, wiec przestaje to byc argumentem (rowniez moim) na polecane
        komunikatory. a jednego nie rozumi... o co chodzi z szybkoscia? po jakim czasie
        loguje sie do sieci? jakie ma lagi?
        • Gość: idefix Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 01:09
          cudów niema, jesli jakis komunikator obsługuje kilka sieci to oczywiste jest, że
          musi sie do każdej z osobna zalogowac. z racji tego czas uruchomienia sie
          komunikatora wydluza sie co nikogo chyba nie powinno dziwic. dodajac do tego
          spr. poczty przy starcie i sciagniecie wiadomosci rss niekiedy moja miranda
          loguje sie 7-8 sekund od momentu wybrania profilu. jesli chodzi o szybkosc
          dzialania programu nieprzeladowana miranda (gg+ten+tv i troche ikonek) jest
          zajebiscie szybka, napewno szybsza niz org. klient gadu-gadu oferujac przy tym o
          niebo ciekawsze opcje i mozliwosci. grom ludzi skorzystalo z mirandy i
          zrezygnowalo po tygodniu, miesiacu czy nawet godzinie uzywania z tego programu.
          poprostu program ich przerosl co jest bledem bo program jest bardzo intuicyjny
          pod warunkiem, że nie korzystamy z gotowego instalatora tylko "budujemy" mirande
          od podstaw. dla zagubionych owieczek istnieje bardzo dorze funkcjonujace forum,
          wystarczy skorzystac tylko z opcji SZUKAJ.. no i trzeba umieć zadawać pytania...

• user0001 Re: ktory komunikator jest najlepszy 21.12.05, 11:11
          Szybkość w sensie: wpływ komunikatora na szybkość działania systemu.

W pracy kilka osób używało GG na komputerach z procesorem 400MHz i 128MB RAM
          (standardowa maszyna w księgowości).

Otwarcie okienka IE (GG wykorzystuje zagnieżdżone okieno Internet Explorera
          wyświetlania rozmów), pożerało zasoby zwalniając komputer. Szybkość pracy
          spadała do tragicznie wolnej, gdy migały reklamy we flashu. Na dodatek migające
          obrazki zwracały uwage zarządu.

Po przejściu na mirandę, liczba osób domagających się nowego sprzętu drastycznie
          spadła.
      • Gość: marek Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:53
        > Najlepszy jest PSI :)

Mialem i zrezygnowalem, bo byl niestabilny (czeste zwiechy).
        Teraz mam "Mirinde" i jestem b. zadowolony :)
        Pzdr
    • Gość: mo Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.oskbraniewo.pl 21.12.05, 07:13
      Minanda:)
    • gale Re: ktory komunikator jest najlepszy 21.12.05, 09:30
      Oczywiscie ICQ, kolejne klony to tylko mniej lub bardziej nieporadne kopiowanie
      pomyslu.
      • Gość: rafi.wro Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:02
        chyba sobie żartujesz.
    • zwierz.alpuhary Re: ktory komunikator jest najlepszy 21.12.05, 10:08
      miałem Mirandę przez krótki czas i nie byłem zachwycony. Teraz od kilku tygodni
      korzystam z Gaima, który obsługuje GG, MSN, Tlena, i Yahoo i bardzo mi się podoba:-)
      • tymon99 pierwszy mądry głos na forum: GAIM!! /no text 21.12.05, 11:28
    • Gość: Gheera Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.zgpila.com.pl / *.winkowski.pl 21.12.05, 10:46
      Ja używam GG do czatowania i wysyłania SMS-ów oraz Skype'a do rozmów. Po
      wcześniejszych próbach rozmów głosowych na GG stwierdzam, że przesiadka na
      Skype'a to jak zamiana Poloneza na Maybacha.
    • avventura Re: ktory komunikator jest najlepszy 21.12.05, 13:09
      na tlenie sa piekne, wzruszajace:) emotikony:))))
      pozdrawiam
      Magda
    • Gość: zuzka SKYPE is the best! IP: 217.153.187.* 21.12.05, 13:25
    • Gość: Marta Gadu-Gadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:56
      Dla mnie najlepszy jest ten, którego używa najwięcej moich znajomych, z którymi
      się w ten sposób komunikuję.
      A niemal wszyscy używają GG.
      Dlatego i ja go używam - po co mi tlen, skoro nikt go nie ma, albo miranda,
      która mi się zawieszała?
      Jeśli ktoś nie ma GG i chce ze mną porozmawiać poprzez komunikator - też nie ma
      problemu, bo inne programy potrafią się z GG skomunikować.

• Gość: Euzebiusz Komunikatory IP: 222.104.57.* 21.12.05, 18:06
        Ja używam hapi (www.hapi.pl), naszego komunikatora opartego o pandiona
        (www.pandion.be) i zazwyczaj jestem zadowolony. Graficznie jest bardzo
        estetyczne, nie ma reklam, obsługuje style i jest wielookienkowy tak jak
        miranda. Działające u mnie transporty to jabber, msn, gg, tlen. W msnie
        wyświetla nawet awatary. Niewiele waży i z tego co wiem cały czas go
        rozwijają.

Jeśli chodzi o komunikację głosową, to bezapelacyjnie góruje Skype. Używam go
        od prawie dwóch lat i w tej chwili jakość połączeń jest praktycznie idealna z
        każdego miejsca (w tej chwili mieszkam na południu Korei pd, a rodzina i
        znajomi w Polsce). Czekam tylko żeby kupić kamerę i przetestować nową betę.
        • Gość: ????? Re: Komunikatory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:43
          czemu mi sie nie chce wlaczyc gg... ciagle mam jako niedostepny??
    • Gość: aqq Re: ktory komunikator jest najlepszy IP: *.man.poznan.pl 27.01.06, 09:42
      A czy w AQQ można prowadzić rozmowy głosowe (coś w stylu funkcji telefon gg 7.0) ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka