brytan 11.12.03, 03:35 Piecyku, czy moglbys mnie poinformowac dlaczego program ktory zainstalowalem AntiVir skanuje duzo szybciej niz Norton? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytan Re: do Piecyka Gazowego 11.12.03, 03:35 brytan napisała: > Piecyku, czy moglbys mnie poinformowac dlaczego > program ktory zainstalowalem AntiVir > > skanuje duzo szybciej niz Norton? sesja skanowania jest o wiele krotsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 07:36 Tak? Mi się wydawało, że jest strasznie wolny. Zaletą programu jest to, że jest lekki (praktycznie nie obciąża systemu). Poza tym kumpel twierdzi, że ten program uratował go w sytuacji, w której wyłożył się NAV, który ponoć jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 11.12.03, 07:53 dzieki, tez wlasnie takie wrazenie odnosze co do lekkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 07:56 Zdarza Ci się spać? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 11.12.03, 08:02 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Zdarza Ci się spać? ;-) ja tam spie pare godzin na dobe 3-4 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 08:10 Współczuję! :-) Przez chwilę (po zadaniu pytania) myślałem, że to może Ciebie nie dotyczy i że jesteś z innej strefy czasowej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 12.12.03, 02:41 Piecyku, dzisiaj jak wlaczylem komputer to wyskoczyl nastepujacy komunikat: Antivirus event is out of date Do you want to run the event? Czy to znaczy ze powienienem cos zrobic, zeby sytuacja byla updated? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:57 Powinieneś "run the event" :) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 12.12.03, 08:03 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Powinieneś "run the event" :) DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 13.12.03, 23:29 zajrzalem po zainstalowaniu na ten program jeszcze raz i zauwazylem: Piecyku sa trzy rzeczy jak sie naciska na download: - mfc42.dll Update (EN) - antivir.vdf - Command line scanner - ave32.zip czy wszystkie maja byc zainstalowane czy tylko antivir.vdf? I tez zauwazylem ze przed instalowaniem antivir.vdf jest informacja: 1. "vdf version has to match program version, othervice the program will not work" 2. ze ten antivir.vdf jest tylko dla doswiadczonych uzywajacych. Czy mozesz mi pomoc tutaj Piecyku? Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 14.12.03, 01:08 ja osobiscie sciagnalem klikajac na ten wielki parasol (powyzej tych 3 opcji) ze slowem czerwono czarnym "AntiVirus" i wszystko gra. Tylko zaintrygowalo mnie wlasnie to co napisalem w poprzednim moim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: do Piecyka Gazowego 14.12.03, 16:56 brytan napisała: > - mfc42.dll Update (EN) To jest aktualizacja systemowa dla starszych wersji systemu (czasami jak program nie działa, trzeba to zainstalować). > - antivir.vdf Definicje do samodzielnego pobrania. > - Command line scanner - ave32.zip Wersja dosowa skanera antywirusowego. > czy wszystkie maja byc zainstalowane czy tylko antivir.vdf? > 1. "vdf version has to match program version, othervice the program will > not work" Nie wiem dokłanie o co chodzi (wygląda, jakby trzeba było ściągać znów cały program, bo defnicje nowsze do starszej wresji nie pasują). Ale już poradziłeś sobie chyba z aktualizacją. > 2. ze ten antivir.vdf jest tylko dla doswiadczonych uzywajacych. Eeeeeee, tam. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 14.12.03, 22:02 dzieki Piecyk Gdy robie internet update to wyskakuj nastepujaca informacja: "The actual version of AntiVir on you computer is up-to-date. Currently the internet does not contain any newer version" Tzn ze szafa gra co do aktualizacji i dzialania? Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 15.12.03, 08:07 brytan napisała: > dzieki Piecyk > > Gdy robie internet update to wyskakuj nastepujaca informacja: > > "The actual version of AntiVir on you computer is up-to-date. > Currently the internet does not contain any newer version" > > Tzn ze szafa gra co do aktualizacji i dzialania? sorki za zawracanie glowy, ale za madry to ja nie jestem w komputerach. Odpowiedz Link Zgłoś
gazimierz Re: do Piecyka Gazowego 16.12.03, 11:00 Piecyk odpowiada na powazniejsze problemy niz twoje hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 13:22 Odpowiadam, tylko nie wiem o co mu chodzi. Zgubiłem wątek. Brytan, whazup? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 16.12.03, 21:45 mi chodzi ze wyskakuje ta informacja: "The actual version of AntiVir on you computer is up-to-date. > Currently the internet does not contain any newer version" czy to znaczy ze wszystko dobrze gra co do tego AntiVirusa u mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: do Piecyka Gazowego 16.12.03, 22:50 brytan napisała: > mi chodzi ze wyskakuje ta informacja: > > "The actual version of AntiVir on you computer is up-to-date. > > Currently the internet does not contain any newer version" > > czy to znaczy ze wszystko dobrze gra co do tego AntiVirusa u mnie? Tak. To znaczy, że masz aktualną wersję programu. :-) W sumie głupi i zbędny komunikat. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 17.12.03, 03:16 w wyniku skanowanie dostaje nastepujacy kumunikat: number of detections - 0 number of files repaired - 0 Number of warning messages - 1 number of note messages - 4 Piecyku - nie bardzo wiem co te dwa ostatnie znacza i co mam z tym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: do Piecyka Gazowego IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 17.12.03, 07:31 Ciekawe ile ten piecyk za te prywatne uslugi bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Do Piecyka Gazowego i JP 17.12.03, 09:57 brytan napisal: >"...czy to znaczy ze wszystko dobrze gra co do tego AntiVirusa u mnie?"< Panowie,wysylamy brytanowi jednoczesnie z trzech miejsc specjalnego"wirusa testowego" wowczas bedzie wiedzial "ze wszystko dobrze gra co do tego AntiVirusa". A gdyby "dobrze nie gralo" to ma brytan pecha,ale my sie juz o tym nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: do Piecyka Gazowego IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 18.12.03, 05:03 brytan napisała: > w wyniku skanowanie dostaje nastepujacy kumunikat: > > number of detections - 0 > number of files repaired - 0 > Number of warning messages - 1 > number of note messages - 4 > > Piecyku - nie bardzo wiem co te dwa ostatnie znacza i co mam z tym zrobic Ten trzeci to prosba o dotacje a te 4 ostatnie to przypomnienie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 18.12.03, 21:48 w wyniku skanowanie dostaje nastepujacy kumunikat: number of detections - 0 number of files repaired - 0 Number of warning messages - 1 number of note messages - 4 Piecyku - nie bardzo wiem co te dwa ostatnie znacza i co mam z tym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: do Piecyka Gazowego 18.12.03, 21:50 brytan napisała: > Number of warning messages - 1 - ostrzeżenia > number of note messages - 4 - komunikaty Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 18.12.03, 21:51 ale co mam z tym zrobic - z tymi ostrzezeniami i komunikatami? Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 18.12.03, 22:44 i Piecyku czy ten Antiwirus to tez jest firewell? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 08:04 Komunikaty masz przyjąć do wiadomości! ;-) Firewalla nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 19.12.03, 08:14 ale czy ja potrzebuje firewella, jak bede regularnie skanowal by wirusy nie wpadly? Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 19.12.03, 21:44 Piecyk odpowiedz plizzzzzz na to ostatnie pytanie i obiecuje ze to jest ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: 212.33.65.* 20.12.03, 08:57 Firewall a antywirus to dwie różne sprawy. Zależy jak jesteś podłączony do sieci. Jak np. sieć osiedlowa, to się obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: do Piecyka Gazowego 20.12.03, 13:30 ja mam kabel podlaczony do ludzi z wielu dzielnic Odpowiedz Link Zgłoś
noname67 Re: do Piecyka Gazowego 20.12.03, 14:13 brytan napisała: > ja mam kabel podlączony do ludzi z wielu dzielnic wprawdzie nie jestem Piecykiem ale postaram się wytłumaczyć. Firewall chroni przed próbami włamania na kompa, atywirus chroni przed wirusami które najczęściej dostają się na kompa poprzez pocztę elektroniczną lub nośniki wymienialne (dyskietka, CD). Według mnie niezbędny jest również program do usuwania "szpiegów" czyli programów typu spyware, adware. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Hi, hiiii ! 20.12.03, 22:53 Piecyku, oprócz tego że jesteś wielki, to jesteś CIERPLIWY ! :-)) Ps znam to zresztą z autopsji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 22:59 A ja tak sobie myślę, że wtedy można było wziąć jeszcze jedną kawę. A po tej jeszcze jednej kawie jeszcze trochę posiedzieć. No, ale siła wyższa... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:01 piecyk.gazowy napisał: > A ja tak sobie myślę, że wtedy można było wziąć jeszcze jedną kawę. A po tej > jeszcze jednej kawie jeszcze trochę posiedzieć. No, ale siła wyższa... Nie martw się - nadrobimy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:02 beata_ napisała: > Nie martw się - nadrobimy:-) Mam nadzieję! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:06 piecyk.gazowy napisał: > beata_ napisała: > > > Nie martw się - nadrobimy:-) > > Mam nadzieję! :-))) No, chyba że wybuchniesz szybciej niż pliki Brytana :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:08 beata_ napisała: > No, chyba że wybuchniesz szybciej niż pliki Brytana :-)) Well... Przy Tobie to całkiem możliwe! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:12 piecyk.gazowy napisał: > beata_ napisała: > > > No, chyba że wybuchniesz szybciej niż pliki Brytana :-)) > > Well... Przy Tobie to całkiem możliwe! :-))) Ups! :-)) Strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
brytan Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:14 prosze mie tutaj nie zasmiecac powaznego watku Beato Tutaj odchodzi meska dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Hi, hiiii ! 20.12.03, 23:28 brytan napisała: > prosze mie tutaj nie zasmiecac powaznego watku Beato > Tutaj odchodzi meska dyskusja Noooo, właśnie odeszła - bezpowrotnie, z chwilą kiedy się wmieszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
waldek235 Re: do Piecyka Gazowego 23.12.03, 12:29 Skat sciagne AntiVir?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: do Piecyka Gazowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:32 Darmowy, po polsku. download3.avast.com/iavs4pro/setuppol.exe Odpowiedz Link Zgłoś
goscia2 Re: do Piecyka Gazowego 23.12.03, 22:27 waldek235 napisał: > Skat sciagne AntiVir?????????? po pierwsze naucz sie ortografii po drugie naucz sie ladnie prosic a nie wymagaci sie drzec - Piecyk nie jest na Twoje uslugi Odpowiedz Link Zgłoś