IP: *.dyn.optonline.net 14.08.15, 17:05
Witam, planujemy z mezem dziecko I chcialabym sie dowiedziec cos na temat cesarskiegi ciecia. Panicznie boje sie porodu, a do tego mam wade wzroku -9 dioptrii. Wiem ze pewnie to nie jest wskazanie do cesarki, ale wole wziasc sprawy w swoje rece I zalatwic cesarke niz pozniej w razie czego oslepnac. Powiedzcie jakiego lekarza polecacie, ktory nie robilby wiekszych problemow z cesarka. Moim lekarzem jest Zurawik ale z tego co slyszalam on jest za porodem naturalnym a ja wole nie ryzykowac. Zastanawialm sie nad Brzezinskim, ale moze cos poradzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pola Re: cesarka IP: *.class98.petrotel.pl 14.08.15, 23:01
      A czy ten Brzeziński nie ma przypadkiem gabinetu prywatnego razem z Zurawikiem? Jeśli tak (bo nie jestem pewna, to też raczej nie jest skłonny do cc. Aczkolwiek uważam, że -9 dioprii, to jak najbardziej przeslanka do cc. Z doświadczenia znajomych wiem, że na pewno u Cieplinskiego nie powinno być problemu. Sąsiadka w ramach NFZ chodziła do przychodni na Gradowskiego(nie pamiętam do którego lekarza) i tez ma dużą wadę wzroku (-9 i -12). Od początku w karcie ciąży wpisane miała wskazanie cc.
      • Gość: kamila Re: cesarka IP: *.dyn.optonline.net 14.08.15, 23:54
        dzieki, wiem ze Brzezinski mial kiedys gabinet razem z Zurawikiem w Terapi, nie wiem jak jest teraz, ale napewno pracuje tez w gravida podobnie jak Cieplinski.
        • Gość: Maja Re: cesarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 23:49
          Ciepliński podobno robi cięcia na życzenie bo moja koleżanka sobie u niego załatwiła.
          Problem jest taki że już nie pracuje na Kościuszki i na Winiarach też nie więc chyba musisz szukać kogoś innego
          • Gość: Monika Re: cesarka IP: *.052.c87.petrotel.pl 17.08.15, 11:32
            Dr
          • Gość: Monika Re: cesarka IP: *.052.c87.petrotel.pl 17.08.15, 11:34
            Dr Ciepliński robił mi cięcie po In vitro w Gravidzie . Jeśli są wskazania to cięcie masz bez problemu
            Z tego co wiem to nadal pracuje na Kościuszki , tylko jest niezbyt często i trzeba się indywidualnie umawiać. Polecam
            • Gość: kamila Re: cesarka IP: *.dyn.optonline.net 17.08.15, 15:33
              Dziekuje za informacje, na stronie internetowej szpitala jest napisane ze Cieplinski caly czas nalezy do zespolu lekarzy, wiec jest dla mnie jakas szansa
              • Gość: Maja Re: cesarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.15, 22:23
                Faktycznie bywa w szpitalu raz w miesiącu bo moja koleżanka która tam właśnie leży się dowiadywała.
                Więc musisz wyczekać aż będzie i tego dnia pewnie Ci zrobi cięcie ale co do ceny to chyba musisz się umówić indywidualnie
                • Gość: Monika Re: cesarka IP: *.052.c87.petrotel.pl 18.08.15, 10:27
                  Ja miałam cięcie ze wskazań po Invitro ,ale z tego co wiem to Ciepliński nie zrobi Ci cięcia jeśli nie będziesz miała wskazań medycznych , moja koleżanka próbowała się z nim dogadać i nie było możliwości , a jak wspomniała o dagadaniu się to nie chciał z nią rozmawać , więc jak nie masz wskazań to raczej nawet nie próbuj.
          • Gość: mg Re: cesarka IP: *.centertel.pl 18.08.15, 12:41
            Nie znam Cieplińskiego, ale myślę, że nawet jeśli zrobiłby kiedyś tzw. cesarkę "na życzenie", to po przeczytaniu tego wątku byłaby to jego ostatnia.
            • Gość: kamila Re: cesarka IP: *.dyn.optonline.net 18.08.15, 14:28
              Ja mam przeslania do cesarki, chodzi mi tylko o lekarza z ktorym mozna sie na ten temat dogadac, a nie takiego ktory na sile probowalby mi wmowic ze porod naturalny jest dla mnie odpowiedni, bo pozniej w razie czego to ja nie bede widziec a nie on, a przy wadzie -9 kazde pogorszenie wzroku jest niebezpieczne.
              • Gość: pola Re: cesarka IP: *.078.c76.petrotel.pl 19.08.15, 21:15
                Myślę, że twoja wada wzroku jest jak najbardziej przesłanką do cc. Może idź na izbę przyjęć i porozmawiaj z jakąś położną na ten temat. One ci najlepiej doradzą, który lekarz jakie ma zdanie. Jak pisałam wcześniej sąsiadka nie chodziła do ginekologa prywatnie, tylko w ramach NFZ do przychodni na Gradowskiego i ze swoją wadą wzroku od razu dostała wpis do karty ciąży o wskazaniu cc. Rodziła miesiąc temu i nikt jej nie namawial na poród naturalny. Wada wzroku podobna do twojej. Może dobrym pomysłem byłoby ewentualnie uzyskanie zaświadczenia od okulisty o grożącym ryzyku pogorszenia się wzroku bądź odklejenia siatkówki. Wtedy żaden ginekolog nie raczy tego podważyć.
                • Gość: MAMA cięcie cesarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.15, 00:12
                  Niestety muszę Cię zmartwić ale to nie okulista czy psychiatra odpowiada za ewentualne powikłania które mogą się zrobić po cięciu cesarskim tylko lekarz położnik i to on podejmuje wszystkie decyzje na sali porodowej.
                  Jak nie masz mocnych wskazań (bo sama wada wzroku nie jest wskazaniem) to nic nie zrobisz.
                  Okulista też Ci cięcia nie zrobi ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka