Dodaj do ulubionych

Super Economy w Blue Star

11.02.11, 16:35
W wątku o planowaniu 2011 pytałem o to, jak kupić Super Economy po 10e w Blue Star.
Więc w grudniu napisałem do nich mejla i odpisali, że jak będzie już sprzedaż lata to trzeba do nich zadzwonić albo zamejlować.
Wczoraj chyba zaczęli sprzedawać lato, więc do nich napisałem a dziś jestem szczęśliwym posiadaczem biletów na prom Pireus-Paros i z powrotem po 10e/sztukę w każdą ze stron.
Znaczy - łatwo się to robi, ale ilość jest ponoć mocno ograniczona, więc chętnym uprzejmie donoszę.
Tomek
Obserwuj wątek
    • m.c.r Re: Super Economy w Blue Star 11.02.11, 20:39
      Dzięki za informację. Wysłałem do nich maila w sprawie oferty 10EUR na Cyklady, przyda się przy trasie Santorini Pireus smile
    • prawdziwy_jaari65 Re: Super Economy w Blue Star 12.02.11, 10:36
      "The “ SUPER ECONOMY” category cannot be booked through the On-Line Booking System."

Może i jestem marudny, ale...
      Jednak spróbuję napisać maila smile
      • krainaksiazek.pl Re: Super Economy w Blue Star 12.02.11, 11:32
        prawdziwy_jaari65 napisał:

> "The “ SUPER ECONOMY” category cannot be booked through the On-Line
        > Booking System."
        >
        > Może i jestem marudny, ale...
        > Jednak spróbuję napisać maila smile
        >
        >

No to by było za proste, jakby się online dało smile
        Tomek
        • prawdziwy_jaari65 Re: Super Economy w Blue Star 12.02.11, 14:27
          Pisałem jakieś 2 lata temu... Odpowiedzieli grzecznie, że niestety - wyłącznie w kasach mogę sobie kupić, więc stąd moje obawy. Jeżeli jednak coś się zmieniło, to tylko się cieszyć smile
          • krainaksiazek.pl Re: Super Economy w Blue Star 12.02.11, 14:45
            prawdziwy_jaari65 napisał:

> Pisałem jakieś 2 lata temu... Odpowiedzieli grzecznie, że niestety - wyłącznie
            > w kasach mogę sobie kupić, więc stąd moje obawy. Jeżeli jednak coś się zmieniło
            > , to tylko się cieszyć smile

To zmieniło się o tyle, że można załatwić mejlem/telefonem. Jak mi już odpisali, że są, to wysłałem mejla do konkretnej osoby, która podpisała mejla i miała w stopce podany własny mejl a nie ogólny na helpdesk, a potem jeszcze zadzwoniłem do tej osoby.
            Jak już ustaliliśmy na co są te supereconomy a na co nie ma (okazało się, że na poranny prom już nie ma, tylko na popołudniowy) to mejlem wysłałem potrzebne dane i po 10 minutach dostałem zrzut ekranu z potwierdzeniem.

W sumie to nie wiem czemu nie można tego online robić.

T.
    • m.c.r SeaJet 12.02.11, 13:06
      Ta kompania też zaczęła sprzedawać lato 2011, dzięki czemu stałem się szczęśliwym posiadaczem biletów z Folegandros na Thire.

Pozostaje jeszcze czekać na NEL (Cyklady) i Anek (Pireus - Anafi) smile
    • m.c.r Odpowiedź Blue Star 14.02.11, 19:55
      Taką oto odpowiedź otrzymałem na zapytanie ofertowe:

super economy tickets is an offer for limited number of spaces in economy class and it can’t be booked online. They are valid only from Piraeus to the islands and back and not in the in between ports. Super economy tickets can’t be reserved, they can only be paid and issued directly.
      If you wish to collect your tickets from the booth outside the boat one hour before your departure,then you can ask for them in our reservation department and pay directly with credit card at 0030-210-8919800 (if there are still available by the time that you will call us), or you can send your credit card details (number,expiring date and the last three digits on the back of your credit card) and if super economy tickets still exist, we can charge you and issue them directly for you. We would also like to inform you that super economy tickets can’t be cancelled or converted to open or change for another date. The ticket is issued in the passenger’s name so we need your full names, is personal and non transferable.

We would like to inform you that for the moment there is no availabitliy about super economy tickets at the below route.
      You are kindly requested to contact directly at the above mentioned phone number, in order to check alternatives.
      • grzechudwr Re: Odpowiedź Blue Star 15.02.11, 17:00
        Mi odpowiedzieli wczoraj pozytywnie na rejs o 17:30 w pewną niedzielę w czerwcu na Amorgos.
        Nie pytałem o powrotny gdyż nie wiem skąd będzie.
        Dzisiaj przyszedł zrzut ekranu z potwierdzeniem.
        Na 3 osoby to faktycznie miła promocja - Tomek dziękuję.

• m.c.r Re: Odpowiedź Blue Star 15.02.11, 18:42
          A mnie pozostaje zapłata 75EUR zamiast 20 ;-(
        • miziakizia Re: Odpowiedź Blue Star 28.04.11, 15:30
          czesc Grzesiusmilepłynęłam w czerwcu na Amorgos ,na promie było bardzo duzo wolnych miejsc wiec spoko spoko....w czerwcu Amorgos jest piekna , we wrześniu jakby mniej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka