Dodaj do ulubionych

Greki dowcip

18.06.11, 15:06
Ponieważ w Grecji jest niewesoło, na dodatek pada deszcz i jest weekend pomyślałem że może otworzyć watek poświęcony greckiemu humorowi. Kolega Manolis opowiedział mi coś takiego:

Leci Włoch, Niemiec, Turek i Grek. Nagle pilot mówi: panowie trzech z was musi wyskoczyć bo inaczej się rozbijemy. Włoch staje w luku, wykrzykuje Vivat Italia! i skacze. Po nim staje Niemiec: Hail Germany! - i skacze. Staje Grek: niech żyje Grecja! po czym wypycha Turka.
Obserwuj wątek
    • morita11 Re: Greki dowcip 13.07.11, 13:36
      big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Jak juz viva i heil to Grek nie powinien powiedziec zito?? wink
    • bachula_gr Re: Greki dowcip 14.07.11, 00:05
      Spotyka sie troja dzieci: maly Japonczyk, maly Amerykanin i maly Grek.
      Japonczyk mowi: moj tata pracuje w banku do 18.00, wsiada w super szybki pociag i 18.05 jest w domu i jemy rodzinny obiad.
      Amerykanin: moj pracuje w korporacji do 18.00, wskakuje na super szybka autostrade i o 18.15 jemy rodzinny obiad.
      Grek: moj ojciec pracuje w urzedzie miasta do 18.00 a o 13.15 jestesmy juz po rodzinnym obiedzie i rodzinnej sjescie....
      • tomaszkozlowski1 Re: Greki dowcip 14.07.11, 00:56
        smile smile smile
        • jacek1f :-))) 14.07.11, 08:33
          • jacek1f zjechali sie Grecy do urzedu 14.07.11, 08:37
            po doplaty unijne za owce. Jest ich 100 z jednej wioski i kazdy ma zdjecie tego samego stada owiec - i opis - "tych 100 owiec jest moje a te 3 z boku Janisa".
            Nastepnego dnia okazuje sie, ze najwieksza doplate dostal Janis. Pytaja jak to mozliwe, a Janis na to: no, zliczyli wszystkie moje trojki i doplacaja za 300 sztuk...

smile
            • tomaszkozlowski1 Re: zjechali sie Grecy do urzedu 14.07.11, 20:48
              świetne! smile
              jeszcze, jeszcze smile
              • jacek1f adopcja? 22.09.11, 15:48
                Obecnie jest możliwość adoptowania Greka z budżetówki - za jedyne 500 E

Grek będzie robić za Ciebie wszystko na co nie masz czasu.
                Spać za Ciebie do jedenastej.
                Chodzić za Ciebie na kawę.
                Odbywać poobiednia sjestę.
                Wieczorem siedzieć za Ciebie w knajpce
    • bachula_gr Re: Greki dowcip 05.10.11, 15:07
      Jednym samolotem leca OBECNY grecki premier, minister finansow oraz rzecznik rzadu.

- Co byscie zrobili gdybyscie teraz znalezli 100 euro? - pyta Jorgos wspolpasazerow
      - Otworzyl bym okno, wyrzucil i niech przynajmniej jeden Grek na dole czuje sie dzis szczesliwy - odpowiada rzecznik
      -I dlatego jestes tylko rzecznikiem- ripostuje minister finansow- ja bym rozmienil na dwie piecdziesiatki i niech dwoch Grekow swietuje
      - Nie wnikam gdzie studiowaliscie ale dywersyfikacja wazna rzecz- rzuca Jorgos- ja bym zamienil na jednoeurowki i 100 Grekow skakaloby z radosci.

Na to pilot wychyla sie z kokpitu:
      - Nie wiem co mnie jeszcze stopuje zeby rozwalic ten samolot i 10 milionow Grekow uczynic szczesliwymi w jednej chwili.....
      • jacek1f :-)) kupuje! 05.10.11, 19:42
        pozdrawiam!
    • bachula_gr Re: Greki dowcip 15.11.11, 22:27
      https://uk.mg40.mail.yahoo.com/ya/download?fid=Inbox&mid=1_87183_AJgKDNkAAAK8TsK1lgL2glIwJpI&pid=2&tnef=&YY=1321392122106&file_name=image001.jpg

w tlumaczeniu na nasze:
      - zono, wychodze na drinka, ubieraj plaszcz
      - zabierzesz mnie ze soba mezu drogi?
      - nie, zakrece kaloryfery.
      • bachula_gr Re: Greki dowcip- going out 15.11.11, 22:32
        raz jeszcze- tym razem w pelni: obrazek+tekst

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ac/ag/druh/6p1jFvZE394KgdLwwB.jpg

w tlumaczeniu na nasze:
        - zono, wychodze na drinka, ubieraj plaszcz
        - zabierzesz mnie ze soba mezu drogi?
        - nie, zakrece kaloryfery.
        • jacek1f :-) 15.11.11, 22:36

;
          -
          0
    • bachula_gr Re: Greki dowcip 16.11.11, 07:52
      https://4.bp.blogspot.com/-VQ3LiGk7jdE/TrurPNuicpI/AAAAAAAAJy4/7cYDwgcrX4A/s1600/jobs.jpg
      • lennox.1 Re: Greki dowcip 09.01.12, 13:20
        To może i jak coś napiszę wink

Przychodzi turysta do greckiego hotelu, kładzie 100 EUR kaucji i prosi o klucze do paru pokoi, żeby mógł stwierdzić czy któryś z tych pokoi mu odpowiada.
        Właściciel hotelu daje mu wszystkie klucze, ponieważ nie ma żadnego gościa.
        Kiedy turysta idzie oglądać pokoje, Hotelarz zabiera te 100 euro i biegnie do rzeźnika, daje mu te 100 euro mówiąc, że te pieniądze to za zaległości, które jest mu winien.
        Rzeźnik biegnie do rolnika, z tymi 100 euro i tez spłaca swój dług za świnie, którą w zeszłym tygodniu kupił. Rolnik zaiwania do jedynej "panienki" we wsi i daje jej te 100 euro, bo ma jeszcze ostatnie dwie wizyty do zapłacenia.
        "Panienka" biegnie do hotelu również z tymi 100 euro, bo wisi hotelarzowi czynsz za wynajęcie pokoju, w którym była z ostatnim klientem.

W tym momencie turysta schodzi po schodach i mówi, że żaden z pokoi mu nie odpowiada. Oddaje hotelarzowi klucze bierze swoje 100 euro i opuszcza hotel.

Wszystkie długi są spłacone, a nikt nie ma pieniędzy, tak funkcjonuje pakiet ratunkowy EU

• eridan Re: Greki dowcip 09.01.12, 21:12
          Niemiecki turysta, zapomniałeś dodać.
          Dowcip dobry, bo przedwojenny. Wtedy też był kryzys, podobne rozwiązania, podobne nadzieje na świetlaną przyszłość i tradycyjnie - podobne rozczarowania.
          • valbona Re: Greki dowcip 10.01.12, 15:43
            dowcip prawdziwywink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka