grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 17.08.09, 17:11 Dziś ze skrzynki pocztowej wyjęłam prześliczną pocztóweczkę w kolorach zachodzącego słońca A prezentuje ona widok od strony morza lub z drugiego brzegu na wzgórze z zamkiem w Lindos : w górze a na dole białe miasteczko Lindos, po którym tak miło spacerowałam w 2006r. Dziękuję Maciusiu za przywołanie miłych i pięknych wspomnień oraz podrwienia z wyspy mitycznego boga słońce Helios'a, które wysłałeś do mnie ) Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Katogi - piękna rzecz;)) 20.08.09, 21:51 Te pozdrowienia z piwniczki pełnej czerwonego wina to zaskoczenie absolutne Echhh, że sobie westchnę i pewnie nie tylko ja ha ha: na pocztówce beczki, wielkie beczki z winem (myślę, że z winem: toż nie wejdę do beczki!) Straszną frajdę żeście mi sprawiły - zapachniało tak ...echh.. tak... wiecie.. jak lubię Basiu i Kalanitko: wielkie efcharisto para poly!!!! Dziewczynkom za ich znaczki/naklejki czy co to tam jest - też bardzo pięknie dziękuję!!! Odpowiedz Link
hania_404 z pieknej Serifos! za kartke rownie pięknie.... 06.09.09, 14:46 DZIEKUJĘ! Katinaki kochana! jesli tam jest choc w połowie jak na tej kartce - to jedno z piekniejszych miejsc! oświetlone miasteczko i oswietlone swiatlem księżyca morze! ależ romantyczne! przed jutrzejszą moją podróżą na Thassos to wstęp niezwyle obiecujący! całusy i podziękowania stokrotne! a. Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: z pieknej Serifos! za kartke rownie pięknie.. 12.09.09, 18:09 Przyleciała do mnie i w skrzynce wylądowała przepiękna pocztówka z Serifos Prezentuje wyspę w świetle księżyca oświetloną dodatkowo latarniami, białe budynki oraz w oddali stojący kościółek. Niesamowicie ucieszyła mnie i sprawiła, że ponownie zaczęłam marzyć o kolejnej wyprawie do Hellady Efcharisto Kasiu Odpowiedz Link
katinaki Bebiaku! za śliczną kartkę z Syros... 10.09.09, 23:24 ...s'eycharisto para poliiiiiiiiii!!! Ale mi humor dziś poprawiłaś! A Ermoupoli - jak widzę - jest przeurocze! Nawet chorę na Serifos ciut ciut przypomina... Odpowiedz Link
amigo50 Re: Bebiaku! za śliczną kartkę z Syros... 11.09.09, 21:11 Ano Siros. Ulubione miejsce Bebiaka a i ja tam czuję się bardzo dobrze, choć Siros i Ermoupolis nie są moimi namber łan. Bebiaczku! dzięki Ci za cykladzki klimacik! Tak, zdecydowanie brakuje mi w tym roku widoku na Vrondado i Ano Siros. Brakuje mi jeszcze wielu innych widoków, ale na szczęście wakacje już wkrótce Odpowiedz Link
chiara76 RBebiaku, 11.09.09, 22:28 a ja dziękuję za pocztówkę z Parikii na Paros Cieszy oczy, jak nie wiem Odpowiedz Link
kalanitka U mnie też powiało ciepłą Grecją :) 16.09.09, 13:27 ........ z Paros. Białe domki, błękitne niebo na pokuszenie i wzdychanie. Śliczne dzięki Bebiaczku Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę ze Skiatos - piękna rzecz;)) 16.09.09, 22:21 Wracam ja dziś z wakacji w Helladzie zasmucona wielce, bo raj gdzieś tam hen hen już <chlip> a tu na stole co leży? Pocztówka z wyspy Skiatos: taka piękna, nastrojowa, gdzie wysepka widziana o brzasku albo i zachodzie słońca (licho wie).... Od razu poczułam się znacznie lepiej, do razu cieplej w duszy... Piękne to! Dziękuję Basiu Bachulką zwana Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: Dostać pocztówkę - piękna rzecz;) 17.09.09, 10:58 a ja tez dziś dostałam.. z Cyklad.. piękna jest i pięknie sobie wisi teraz tuz przed moimi oczami... dzięki bebiaczku kochany Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Serifos - piękna rzecz;)) 17.09.09, 12:12 Achhh, cieszę się, że kartki jakoś dochodzą, bo moje doświadczenia jak widać wyżej - średnie dotąd w tej mierze, a tu jakoś jakoś... Cieszy tym bardziej, że się z kartkami pobawiłam (z czterech różnych wysp celowo zresztą wysyłam) i nie powinien nikt dostać takiej samej he he - tak sobie wybierałam (mogłam się pomylić!), a wybieranie obrazków greckich to frajda dla oczu przecież Ja natomiast przylazłam już dziś niestety do pracy a tu na biurku, wsadzona w klawiaturę he he, piękna kartka, na której Chora jakaś nocą, oświetlona ślicznie, i księżyc na niebie odbijający się w wodach Egeo, i parę dróg oplatających Chorę z jeżdżącymi samochodzikami (czerwone kreski), ba, nawet wiatraczek widoczny, ten co to pod Chorą sobie stoi, i kościółków parę też dostrzegam.. To najpiękniejsza Chora, jaką widziałam w Grecji z zastrzeżeniem, że nie widziałam tej na Patmos, to Chora na cykladzkiej Serifos... Achhh, piękna! Dziękuję Kasi - Katinaki zwanej Dziękuję Kasi bardzo bardzo Odpowiedz Link
anabella19 Re: dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz;)) 18.09.09, 15:49 Dotarla jedna i do mnie. A na niej: moje ukochane greckie futrzaki. Spia sobie smacznie i nawet nie zdaja sobie sprawy, jak strasznie zalowalam, ze musialam zrezygnowac z tego wyjazdu. Dzieki Bebiaczku, dzieki Kalokieri! a. Odpowiedz Link
gacek95 Re: dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz;)) 18.09.09, 20:39 He he he i ja w gronie szczęśliwców dzięki Bebiaku i Alicjo, dzięki piękne bo ukoiła ta pocztówka moje stęsknione serce. Ale już niedługo, już za kilka dni... Odpowiedz Link
acek2004 dostac pocztowke z Folegandros... 23.09.09, 13:31 to najpiekniejsza rzecz dziekuje Bebiaku bardzo j. Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówki z Serifos i Paros :) 23.09.09, 20:44 Piękne pocztówki nadeszły z Serifos (od Katinaki) i z Paros (od Bebiaka,z dopiskiem Alicji ). Bardzo Wam dziękuję!!! Mały okruszek Cyklad, które coraz bardziej marzą mi się na jakąś wyprawę Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dostac pocztowke z Folegandros... 24.09.09, 06:31 tez dostalam z F !!!! Dostac pocztowke z Grecji w Grecji tez fajna rzecz No i zdecydowanie Folegandros bardziej fotogeniczne niz Ateny..... Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Amorgos - piękna rzecz;)) 01.10.09, 18:02 Dostałam pocztówkę z mojej ukochanej wyspy, wyspy dla mnie nr 1: z Amorgos I stoi przede mną oparta o monitor a ja widzę śliczną zatoczkę, dalej skalistą wyspę a bliżej malutki biały kościółek. Na niewielkich skałkach kilka osób wygrzewa się w słońcu, w oddali jakas mała łódka... Naprawdę pięknie - to Agia Anna Dziękuję Kalokieri, dziękuję bardzo! Ooooooooooooooo, a na znaczku kreteńska Chania i latarnia morska - tyz piknie!!! Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Rodos - piękna rzecz;)) 07.06.10, 10:53 Mury potężnego zamek wypełniają połowę tej pocztówki, reszta to oddzielone ulicą niebieskie morze z jakimś kutrem rybackim... Nad wszystkim - niebieskie niebo.... Kilka spacerujących ulicą postaci, kilka samochodów... To miasto Rodos, po którym zupełnie niedawno przecież szwędał się nasz żeglarz w poszukiwaniu Zorbasa Pocztówka przybliża do mnie Dodekanez, nie tylko wyspę Rodos: wysłana [jak czytam na stempelku] z Kos - i o tej wyspie nie pozwala zapomnieć I "pozdrowienia cieplutkie, bo gorąca to tu jeszcze nie ma" - jak napisane... Dziękuję mój Amigo !!!!!! Odpowiedz Link
barbelek A do mnie dzisiaj od Amigo i Basi dotarła... 09.06.10, 22:17 piękna taka, z Rodos. Dziękuję Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Santorini, piękna rzecz;)) 18.06.10, 22:02 Achhh, jaka piękna!!! Wyspa Santorini i jej nadmorska miejscowość Perissa z długa ciemną plażą z parasolami, w oddali zupełnie łyse góry a wcześniej na skraju Perissy biały kościółek z niebieską kopułką a właściwie kopułkami chyba nawet trzema No i Egeo, i jego fale uderzające o brzeg... A szum słyszalny nawet tutaj u mnie, właśnie teraz...szzzzzz....szzzzzz.....szzzzzz..... DZIĘKUJĘ ANABELL, dziękuję bardzo I jeszcze chciałam podziękować pewnej Bliskiej mi Duszy znanej paru personom z tego forum, co to rzadko tu zagląda, bardzo bardzo rzadko, ale szwęda się po Helladzie dość często ... Właśnie szwędała się po raz kolejny po Dodekanezie szeroko ujętym bo sześciowyspowym, a efektem tego dwie nowe pocztówki u mnie: - z malutkiej i tak lubianej przeze mnie Tilos z wyludnioną całkowicie wioską Mikro Chorio... taką piękną... - z wyspy Leros, również przeze mnie lubianej - co do dużo mówić: Dodekanez to zaraz po Cykladach u mnie jakoś... EFCHARISTO PARA POLY, Eli mou))) Mówię Wam: dostać pocztówkę z Grecji to naprawdę piękna rzecz!!!!! ... i tej Duszy z tego forum co to z naszego rodzimego i tak urokliwego Kazimierza nad Wisłą pocztówkę mi przysłała, taką weekendową - też bardzo bardzo pięknie dziękuję))) Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Krety - piękna rzecz;)) 28.06.10, 20:37 Jedzie asfaltową drogą babina słusznej wagi na osiołku, wiszące po bokach worki obciążają biednego osiołka dodatkowo, za nimi biegnie jakaś biała koza, a w tle skaliste góry porośnięte chyba ostrokrzewem. Babina uśmiechnięta od ucha do ucha, w rękach jakieś łańcuchy - na allaha: chyba nie pogania nimi osiołka! Śliczne to klimaty a ja zwyczajnie się cieszę, że ktoś, kto byczy się na dalekiej Krecie pomyślał tam o mnie! Gacek moy: efcharisto para poly I jeszcze podziękuję dwóm personom z tego naszego forum za pocztówki nadesłane z wakacji ale już nie z Grecji stąd swoim zwyczajem nie wspomnę nadawców, bo nie chcę donosić kto gdzie wojażuje poza naszą Helladą (Dusze będą chciały - same opowiedzą czy pokażą fotki): - dziękuję jednej Duszy za pocztówkę z Amsterdamu, - dziękuję drugiej Duszy za pocztówkę z Toskanii, z miasteczka Vinci. Bardzo pięknie wszystkim Wam dziękuję Radość moja jest wielka! Pocztówki z Krety i Włoch już wędrują do odpowiednich przewodników, w których za zakładki robią, a ja... a ja muszę nabyć przewodnik po Holandii, bo skoro pocztówkę/zakładkę stamtąd już mam to przewodnika wymagam .... Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 29.06.10, 22:46 Dziękuję ślicznie za piękną kartkę z Krety od Niewidzialnej Ręki Wspaniała niespodzianka Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Evii - piękna rzecz;)) 07.07.10, 11:44 Dostałam, dostałam pocztówkę z wyspy Evia a na niej Eretria, która w bardziej południowej częsci wyspy Zielono tam jak widzę, kwieciście, i tawerniane stoliki na tarasie z nieregularnych brył marmurowych... Pocztówkę podpisały CZTERY Barbelki, CZTERY ... fajnie brzmi Piękne! Dziękuję Barbelkom bardzo, bardzo! .. a ja sobie kupiłam kilka dni temu na Evii książkę o Evii z wieloma ilustracjami - pocztówka powędruje pomiędzy jej kartki Odpowiedz Link
neronka Re: Dostać pocztówkę z Evii - piękna rzecz;)) 07.07.10, 20:32 A ja bardzo bardzo dziękuję Barbelkowej rodzince za pocztowkę z Aten!!! Aż ciepło się nam zrobiło na sercu. Czekam teraz na jakieś spotkanie i zdjęcia. Odpowiedz Link
amigo50 Re: Dostać pocztówkę z Evii - piękna rzecz;)) 07.07.10, 20:59 Pocztówka z życzeniami z Evii, widoczek z Aten - fajnie . Na Evii jeszcze nie byłem - no to może tam popłynąć właśnie z Aten, we wrześniu, "po drodze" na Cyklady aby liznąć choć trochę tego co Barbelki lizały tak dokładniej i dogłębniej, bo jak z pozdrowień wynika, to lekko tam nie było, panował zamordyzm trzymany twardą ręką Ojca Dyrektora - przepraszam, tam było "kierownika wycieczki; hmmm, któż tam mógł być kierownikiem wycieczki...??? Babek? - A to ci dopiero dyktator z niego... i po kim on to ma? Barbelki! Dzięki za pozdrowienia! Odpowiedz Link
kalanitka Pocztówka z Evii od Bebiaczka - piękna rzecz :) 12.07.10, 16:59 Ech, powiało Grecją, błękitem....nie wiadomo czy to niebo, czy morze pięknie i zapachniało tym jogurtem z miodem dzięki Bebiaczku za piękną pocztówkę. Odpowiedz Link
m.c.r Re: Dostać pocztówkę z Evii - piękna rzecz;)) 25.07.10, 09:58 To i ja po powrocie chciałbym podziękować Barbelkowi za widokówkę z "niekreteńskiej" Evii )) Odpowiedz Link
bebiak Re: Pocztówka z Evii od Bebiaczka - piękna rzecz : 12.07.10, 21:07 Ha! Strasznie się cieszę, że pocztówki zaczynają przychodzić: wiem to i z dzisiejszych sms-ków i jednego nawet mmska Cieszę się, bom tym razem umyśliła jadąc tylko na 5 dni, że poproszę kogoś z tambylców o wcześniejsze kupienie mi znaczków (patrz wątek: "Pocztówki od Bebiaka" czy coś takiego) coby uniknąć stresów jak poprzednio No i się udało I jeszcze dodam, że sporo mms-ów wysłanych do Was mi wróciło Odpowiedz Link
gacek95 Pocztówka od Bebiaczka - piękna rzecz 12.07.10, 22:51 karnie melduję, że i ja dziś z radością przeczytałam bebiakową pocztówkę, a jeszcze radość tym większa, że do mojej kolekcji Bebiak wybrał: starszawy pop sobie na osiołku jedzie (nie ważne co byle stare było, mąż wąż już za niebawem też dołączy do mojej kolekcji) dzięki Bebiaku, a swoją drogą to gdybyś tak kiedyś eksperyment zrobiła i nikomu nic nie wysłała? ciekawe czy powstałby wątek "nie dostać pocztówki z Grecji - straszna rzecz" ????? nie kusi Cię? mnie by strasznie kusiło, najpierw wszyscy Ci kalo taxidi, potem co chwila do skrzynek i NIC i NIC i ciągle NIC!!!!!!!!!???????? Odpowiedz Link
paprykova Re: Pocztówka od Bebiaczka - piękna rzecz 13.07.10, 09:18 Gacku mam nadziejeze, że cieszyłaś sie równiez z pocztówki z Kazimierza)) carrrrramba...... Odpowiedz Link
gacek95 pocztówka z Kazimierza i co z tego wynikło.. 13.07.10, 10:21 to się zamieszanie zrobiło, bo ja myślałam, że z Kazimierza to jest pocztówka od kogoś innego komu wysłałam również tajemniczą pocztówkę (bez podpisu) i że to jest taka gra fajna i również tajemniczo teraz odpisałam ojojoj, to się ta persona zdziwi i nie będzie wiedziała o co chodzi ha ha ha. Paprykowo to serdecznie dziękuję bo to było bardzo fajne (a to przebiegłe diablice jedne no!) Odpowiedz Link
bebiak Re: pocztówka z Kazimierza i co z tego wynikło.. 13.07.10, 17:20 gacek95 napisała: > a to przebiegłe diablice jedne no!) Ha ha ha: ale się obśmiałam!!!!!! Gacek, czyś Ty zapomniała, że miałaś obiecane za swoją złośliwość w stosunku do mojej persony pocztówki choćby z Milanówka pod Warszawą???? Zapomniałaś???? Trafiło Ci się z Kazimierza ha ha ha - i już narozrabiałaś Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Metsova - piękna rzecz;)) 13.07.10, 17:18 Ha, takie chatynki wzniesione z kamienia i góry w tle - to Metsovo właśnie, taki górski grecki kurort Do Metsova jak wynika z podpisuje dotarł kilka dni temu nasz Marcin, Mcr zwany - i pomyślał tam o mnie wysyłają mi tę pocztówkę. Wielką radość mi sprawił! A że na tej samej pocztówce kilka słów od siebie dopisała Bachula z Metsova - to radość moja jest absolutnie podwójna Wielkie DZIĘKUJĘ dla Was, kochani Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 13.07.10, 22:27 Ojej, ale szczęściarz jestem! Dostałem dwie wspaniałe pocztówki z Grecji naraz! Jedna z Evii a druga z Metsova! Ach, Bebiaku, Marcinie i Bachulo- χίλια ευχαριστώ! Odpowiedz Link
amigo50 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 17.07.10, 21:33 Kolejna kartka z Evii w krótkim czasie i to od innej osoby... Bebiaczku! Ślicznie dziękuję!/(my!) Czy to znaczy, że i ja tam powinienem się wybrać? Już teraz we wrześniu? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dostać pocztówkę z Grecji, ... Tomku? 18.07.10, 00:03 Prosze bardzo A wielka babelkowa z poniedzialku doszla????? Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, ... Tomku? 18.07.10, 10:26 Bachulo, właśnie miałem pisać, bo doszła Wielka bąbelkowa przesyłka i malista śliczna i wesoła pocztówka w środku też Ευχαριστώ από καρδιάς! (pierwsze ciekawe odkrycia już za mną! ) Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dostać pocztówkę z Grecji, ... Tomku? 19.07.10, 09:08 To super! Udanych poszukiwan i czekam na odkrycia Odpowiedz Link
bebiak Ile może 'iść" kartka z Hellady? 26.07.10, 22:15 Rozmawialiśmy o tym cztery lata temu, gdzieś tam wysoko, wysoko i w tym temacie "ile może iść" - coś Wam napiszę. Ja dziś dostałam kartkę. Wyjmuję z kasetki i co widzę? Kartka z Mazur. Na kartce.. ubrana choinka! Hmm.. zadumałam się nieco. Co czytam? Tekst napisany niewprawną ręką dziecka: "Kochana Ciociu, wszystkiego najlepszego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia dla Ciebie i tej drugiej Cioci." Podpisu brak. Po prawej stronie: Ciocia Beatka 04-... Warszawa ul. Z-a nr ... m. Y Adres absolutnie prawidłowy, choć bez nazwiska bo przecież tylko "Ciocia Beatka". Ryknęłam sympatycznym, potężnym śmiechem i pomyślałam o takiej mojej małej kuzynce ze Śląska, którą oprowadzałam po Warszawie z miesiąc temu. Śmiałam się kosmicznie no bo lipiec, pełnia lata a tu Święta Bożego Narodzenia... Przyjrzałam się stempelkowi na znaczku a tu jak wół: 15102007!!! To jest chyba jakiś mój rekord jeśli chodzi o Pocztę Polską: TRZY LATA z Mazur do Warszawy! A od kogo ta kartka? Za nic nie wiem I co to za jakaś ta druga ciocia? Odpowiedz Link
paprykova Re: może Paprykowa Ci podpowie..... 10.09.10, 10:14 Uchhhh Gacku czy chcesz mi coś powiedzieć))))))))))))))) jeszcze nie nazywam w listach B ciocią)))) Ja tym razem sie podpisałam....hihihi Odpowiedz Link
gacek95 Re: może Paprykowa Ci podpowie..... 10.09.10, 16:24 No Ty Paprykovo nie nazywasz jej....)). no i bardzo Ci dziękuję za pocztówkę prawie z Grecji to takie miłe zaskoczenie jak ktoś wytropi cichcem adres a swoją drogą ciekawe czy "wujek" się połapał o co w tym wszystkim chodziło? Jeszcze raz serdeczne dzięki Paprykovo ! ( ale proponuję ciągnąć zabawę dalej, będzie fajne zamieszanie w końcu, co nie?) Odpowiedz Link
katinaki Pocztówka z Sikinos!!! od Bebiaka!!! :) 09.09.10, 22:00 ... przyszła do mnie dziś!!! Ależ niespodzianka!!! Tak szybko! Bebiak jeszcze w Grecji a kartka już u mnie! A przecież do mnie to na końcu zawsze wszystko dochodzi... Ach... Cyklady! nasze kochane! A na widokówce piękna Chora Ach... Chyba zacznę planować kolejne wakacje! Dziękuję Bebiaku! Radość wielka! Odpowiedz Link
gacek95 dostać DWIE !!! pocztówki od Bebiaka!!! 16.09.10, 18:22 Bebiaku Ty nasz pieszczoszku! pieknie dziękuję za DWIE pocztówki, jestem wzruszona, że pamiętasz jakie kolekcjonuję, całuję Cię wirtualnie w rączkę i długopis. Odpowiedz Link
amigo50 Re: dostać DWIE !!! pocztówki od Bebiaka!!! 16.09.10, 21:48 Sikinos. Tam jeszcze nie byłem (tzn. byłem promem, ale to się nie liczy . Wygląda obiecująco. Sięgnąłem już nawet do GWP ale z tego co w niej widać, to tam nie ma gdzie parkować. Jednak za inspirację Bebiaczku serdeczne dzięli Odpowiedz Link
barbelek A ja dziś na Folegandros zawitałem 17.09.10, 19:21 dzięki Bebiaczkowi. Ależ śliczny ten kościółek na skale. Dziękuję (dziękujemy)bardzo- barbelki Odpowiedz Link
anabella19 Re: dostać DWIE !!! pocztówki od Bebiaka!!! 15.10.10, 14:50 Bebiaczku! Donosze, ze dotarly rowniez do mnie) Nie mialy latwej drogi, bo najpierw wplaw przez Egeo, potem piechota przez Karpaty i nasze rowniny, ale najwazniejsze, ze juz sa u mnie. Wielkie dzieki. A. Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę od Bebiaka - piękna rzecz;)) 18.09.10, 15:00 No i powiedzcie: czy nie warto zasiąść w tawernie i popisać do Was pocztówki, albo nad brzegiem morza, albo w cieniu oliwki gdzieś tam... No qrczaki! Wy się cieszycie, ja Waszą radością się cieszę - i wiem, że warto! .... nawet jeśli jak na Sikinos trzeba pognać świtem na poczte he he ... a Gacek się ze mnie śmieje ... i obrazki maluje... <beczy> .. ale potem jak dostanie takie dwie pocztówki to się cieszy jak goopi i powiększa kolekcję .. No! Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 dziękuję za pocztówki :-) 26.09.10, 12:20 Trzymam je właśnie w rękach: jedna z Sikinos z tak malowniczą cykladzką Chorą a druga ze starymi domami w Psarades nad Prespą (i z naklejką parku narodowego ). Bebiaczku, Sebastianie, dziękuję Wam Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Ikarii - piękna rzecz;)) 26.09.10, 14:07 Dostać ją zwłaszcza w ...Atenach Normalnie coś niesamowitego!!! I to jeszcze dostać taką, na której kamienny domek-grzyb, do którego swego czasu się nie dotarło bo nie było jak...achh..! Piękne!!! Tomku, bardzo ślicznie dziękuję Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Paros - piękna rzecz;)) 06.10.10, 19:28 Jasne, że piękna! I wiatrak taki wielki na niej: ten tam drugi, nie ten w porcie A wokół stoliki - to kafeteria, i Egeo widać, i chatki takie białe, i góry gdzieś tam dalej... Echh... Cyklady to są jednak Cyklady Pomyślał na Cykladach o mnie Amigo i ja Mu (i Basi) tą drogą bardzo, bardzo za pocztówkę z Grecji dziękuję! I takiej jednej Duszy za pocztówkę też dziękuję, ba, za nawet dwie pocztówki Jej dziękuję - to tak już przy okazji, bo pocztówki wcale nie z Grecji ale tam tzn w Turcji też piknie I takiej jeszcze drugiej Duszy też tak przy okazji dziękuję, bo Dusza ta przysłała mi pocztówkę też z Turcji [choć z Turcji popłynęła na dalsze wakacje do Grecji, no ale karta z Turcji jednak stąd dziękuję przy okazji...] Odpowiedz Link
barbelek Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 07.10.10, 17:46 A u mnie obrodziło strasznie, bo wczoraj z Paros od Państwa Amigów otrzymałem śliczną kartkę, a dzisiaj z Kimi na słonecznej Evi od Sebastiana (Seba dzięki wielkie i trzymam za słowo Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Kefalonii - piękna rzecz;)) 18.10.10, 18:14 Dostałam właśnie dziś: cztery obrazki Fiskardo - jak dla mnie najpiękniejszej miejscowości tamtejszej, takiej klimatycznej, innej od reszty wyspy, takiej z czymś w powietrzu... Naprawdę tam pięknie! I na pocztówce obrazkowe Fiskardo prezentuje się nader pozytywnie: śliczne domki w świetle zachodzącego słońca, łódki i jachciki w przepięknej zatoce, w tym nocą... Ślicznie! Bardzo dziękuję, Sebastianie Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę z Krety - piękna rzecz;) 27.10.10, 18:54 Stoi p.przede mną śliczna pocztóweczka od dawna, bo od sierpnia. Przybyła wprost ze słonecznej i upalnej Krety - Spili. Widzę na niej : starszego Greka na swym osiołku przy wodopoju z wodą dla swego zmęczonego zwierzaka. Dziękuję Maciusiu i Magdo Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Kythiry - piękna rzecz;)) 05.11.10, 10:49 Jest już u mnie od kilku dni: póki co cieszy moje oczy a jak nacieszy - pójdzie spać pomiędzy strony książki o Kythyrze Na pocztówce widać białe chatki ślicznej Chory, całkiem dużo kościółków oraz górujący nad Chorą zamek otoczony potężnymi murami, a ja bardzo w ten pochmurny dzień dziękuję Sebastianowi, że o mnie na klimatycznej, niewielkiej Kythirze - pomyślał Dziękuję bardzo! Odpowiedz Link
amigo50 Zagadkowa pocztówka... :-) 31.12.10, 07:24 ... a nawet dwie , a nawet trzy , ale po kolei... Świeta wprawdzie już minęły, ale w skrzynce list, do mnie... i to priorytet! Nadawca? - nieczytelny Datownik i miejsce nadania - nieczytelne jednak znaczek Poczty Polskiej W środku trzy kartki z widoczkami z monachijskiej Glypthoteki i Pinakoteki - miejsc, w których spędziłem tak wiele czasu kiedy mieszkałem w Monachium... obraz El Greco, który tak dobrze pamiętam ze Starej Pinakoteki i zgromadzona w Glypthotece grupa figur ze świątyni Aphai na Eginie... wracają wspomnienia (choć pamiętam ile razy Glypthoteka budziła mój wewnętrzny bunt...) Na odwrocie jednej z widokówek życzenia świąteczne i noworoczne ... i podpis Nadawcy, który wiele wyjaśnia ... choć nie wiem skąd Nadawca ma mój adres Drogi Nadawco! Dziękuję za życzenia. Życzę wszelkiej szczęśliwości w 2011 roku i... zaglądnij do forumowej poczty P.s. Mam nadzieję, że greckie klimaty, które znalazły się w tym liście usprawiedliwiają fakt, że umieściłem mój post w tym wątku? Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: Nie-Zagadkowa pocztówka... :-) 31.12.10, 10:51 Faktycznie nastrój tych ślicznych kart mieści się w greckim wątku, więc i ja za nie podziękuję, bo przyszły już przed Świętami. Ευχαριστώ! Odpowiedz Link
bebiak Re: Nie-Zagadkowa pocztówka... :-) 31.12.10, 15:04 Ja również bardzo serdecznie dziękuję! Doszły przed Świętami ale nie byłam pewna czy wspominać w tym greckim wątku, ale jak widzę zauważyliście nawiązania stąd wielkie hurraa i wielkie EFCHARISTO dla nadawcy Przy okazji podziękowania dla nadawcy ślicznej pocztówki z Fuerteventury: taka wielka czyli dłuuuga i szeeeroka plaża zastawiona szeregiem leżaków, jakieś palmy, piękne morze, ciepło (widzę/czuję tamtejsze ciepło!) a tu wokół mnie tylko rozlane qrczaki mleko... szlag by to! Dziękuję! Odpowiedz Link