Dodaj do ulubionych

Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji

10.08.06, 18:16
Zastosowałam taką terapię wczoraj:
lecz się tym, co chciało Cię zabić!
Ponieważ kondycja moja nadal średnia i bałam się trochę jechać sama [bałam
się swoich reakcji, kiedy tam stanę...] a bilet do Aten mam na 25 sierpnia -
uderzyłam wczoraj do LOT-u, znalazło się jeszcze miejsce w tym samym
samolocie, zarezerwowałam, zaproponowałam synowi wakacje na jakiejś wyspie,
wczoraj odpowiedź była na "nie", ale dziś już na TAKsmile

I to mnie cieszy: za dwa tygodnie jadę do Grecji---> lot do Aten a stamtąd
na dwa tygodnie gdzie??? Nie wiem, ale raczej nie będzie to planowana
wcześniej Patmos.
Póki co na długi weekend jadę do Krakowa, a po powrocie... spojrzę na mapę
Grecjismile
Uffff, chyba nawet zaczynam się cieszyćsmile
I wiem, że sporo spośród Was też - i dlatego Wam to napisałam.
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA WSZYSTKO, ZA KAŻDE SŁOWO, KTÓRE DO MNIE DOTARŁO
(krzyczę świadomie).
DZIĘKUJĘ!
B.
Obserwuj wątek
    • bebiak Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 18:23
      Acha...
      i oczywiście mam wielką nadzieję, że następnego dnia po wylądowaniu w Atenach
      nie będę gnała do tamtejszego biura LOT-u celem zmiany biletu na najbliższy
      samolot.
      Taką opcję już przećwiczyłam ostatnio, w lipcu, i właśnie dziś postanowiłam:
      never againsmile))
      Uffff, oby się udało!
    • greeks Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 18:24
      To cudownie,bo Hellada bez Bebiaczka to jak bez Akropolusmile Bedzie pieknie!
      Moze Paros&Antiparos??smile
    • bob75rob1 Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 18:26
      Tak trzymać! Zmartwiła nas informacja o Twoim przedwczesnym powrocie i
      genralnie nienajlepszej kondycji psychicznej.
      Pozdrawiamy z Chani,
      Małgosia & Bartek
    • bebicka Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 18:58
      bebiaczku ja tez sie ciesze, ze wracaja Ci sily i poprawia sie nastroj. Na pewno
      wszystko bedzie dobrze i po raz kolejny bede Ci zyczyc wspanialych wrazen i
      czekac na Twoje relacje i zdjeciasmile
      pozdrawiam
      Maraska
      • grecja-ellada Bebiaczkowi gratulujemy :) 10.08.06, 19:54
        ... i cieszę się niezmiernie, że jednak moje ciche prośby zostały wysłuchane
        (prośby o polepszenie nastroju i powrót do sił)
        Uściski smile)
        • jacek1f Bebiaku - małpa pognała gazetowa..n/t 10.08.06, 20:50
    • chiara76 Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 21:47
      nie wiem, o co chodzi, ale życze Ci, żeby było dobrze. A TAM musi być, prawda?
      Pozdrawiam.
      • amigo50 Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 21:52
        A mówiłem, że będzie dobrze! smile)
        Bebiaczku! Tak trzymaj!

Taka dobra wiadomość tuż przed wyjazdem smile)
    • tomaszkozlowski1 Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 10.08.06, 23:45
      Bebiaczku,już to Ci napisałem przed chwilą w mailu,ale jeszcze powtórzę- BARDZO
      SIĘ CIESZĘ!
      Powodzenia!!!
      Do zobaczenia! Tomek smile
      • bebiak Bardzo, bardzo Wam dziękuję.... 11.08.06, 09:37
        .. i za to, co tutaj naskrobaliście, i za to co w mailach, które dostałam, w
        sms-ach, i jako informacje na GG....
        Rozkładacie mnie swoją obecnością, w tym serdecznością na łopatkismile
        DZIĘKUJĘ!
        Nie będę oszukiwać - nie jestem w dobrej formie i jeszcze pewnie długo nie
        będę, ale tak postanowiłam jak postanowiłam....
        Część autoterapii? Prawdopodobnie tak. Z jakim skutkiem? Nie wiem, ale bardzo,
        bardzo się postaram oby z jakimkolwiek, byle choć ciut pozytywnym.
        Dziękuję raz jeszcze
        i ściskam Was wszystkich mocno
        B.

I odnośnie Grecji: mam na nią dwa tygodnie i dwa dni.
        Paros staje się bardzo realna, ale to zbyt mała wyspa dla mnie i syna na 2
        tygodnie... (syn też jak wiadomo łazik-wędrowniczek okrutny). Jeśli Paros to
        pewnie z Naxos połączona w jakiś sposób.
        Albo ewentualnie na cały pobyt Lesbos....
        Zobaczę, pomyślę - póki co ustalam sobie program na tych kilka dni w Krakowie,
        głównie ofkors w Kazimierzusmile))
        B.

• tomaszkozlowski1 Lesbos 11.08.06, 12:44
          Ach,ta Lesbos jest moim marzeniem od wielu lat.Widziałem stamtąd mnóstwo
          pięknych zdjęć-bardzo ciekawa wyspa,mało znana.I nie ma latem aż tylu turystów
          co Cyklady.Tam w ogóle mało turystów przyjeżdża-nawet Grecy tam nie ciągną zbyt
          tłumnie.I znacznie bardziej od Cyklad zielona.Słynie na przykład z rozległych
          gajów oliwnych.A ile tam do oglądania niezmienionych zbytnio przez turystykę
          wiosek i miasteczek-Mitilini,Mandamados,Plomari(tu wyjątkowe na skalę Grecji
          Muzeum Uzo-z Plomari pochodzi najsłynniejsze w Grecji uzo),pięknie położone nad
          morzem Molivos(Mithimna),górskie niezwykłe Ajasos...
          A pod Mitilini Muzeum Theriade z arcydziałami europejskiego malarstwa
          podarowane wyspie przez greckiego pochodzenia mecenasa sztuki,który kiedyś
          znany był na cały Paryż.A w Mitilini jeśli dobrze pamiętam niezwykłe muzeum
          słynnego greckiego prymitywisty-Theofilosa (Boże jakie urocze są te jego
          obrazki).Dziewiczy spokój nad zatoką Kolpos Jeras,kościółek Madonny-Gorgony-
          jedyny w Grecji a chyba i nad całym Morzem Śródziemnym,gdzie na ikonie Maryja
          przedstawiona jest jako pół-kobieta,pół-ryba...Kościólek ten jest w Skala
          Sikamias,skąd pochodził bardzo znany grecki pisarz Stratis Mirivilis-napisał
          książkę" I Panagia i gorgona".A w Sigri rezerwat skamieniałych drzew- sensacja
          przyrodnicza na cały region Morza Egejskiego.A w Petra samotna wielka skała
          (podobna do Meteorów,tylko trochę mniejsza)wyrastająca w środku wioski.Ileż tam
          niezwykłości na tej Lezvos.Niczego bebiaczku nie sugeruję smile
          Tak sobie tylko przypomniałem o moim marzeniu o Lezvos,które mam nadzieję
          kiedyś się spełni.
          Pozdrawiam! Tomek
          • bebiak Re: Lesbos 11.08.06, 14:07
            tomaszkozlowski1 napisał:

> Ach,ta Lesbos jest moim marzeniem od wielu lat.

Moim niestety też sad(

>Niczego bebiaczku nie sugeruję smile

A ja się bardzo waham i to tylko dlatego, że ona była wśród moich planów na ten
            sierpniowo-wrześniowy termin. Mocno była w planach Patmos (i malutkie sąsiadki)
            i dlatego ją skreślam zdecydowanie, ale Lesbos też była - a ja jakoś chcę..
            próbuję zacząć odcinać się od przeszłości.. na tyle na ile to możliwe, na ile
            się może udać.
            A myśli o Paros czy Naxos - to nowość dla mnie na ten sezon.

> Tak sobie tylko przypomniałem o moim marzeniu o Lezvos,które mam nadzieję
            > kiedyś się spełni.

Ech Tomku, niech się spełni - całe życie powtarzałam, że tak pięknie jest
            realizować nasze marzenia ....
            I jeszcze, że:
            Szczęśliwi są ci, którzy śnią marzenia
            I są gotowi zapłacić każdą cenę aby je urzeczywistnić.

Próbowałam... cóż.. porażka.. Niech się Tobie uda!
            Uściski.
            B.

• bebiak Chyba wymyśliłam sobie trasę 22.08.06, 17:50
              Minęło znowu trochę czasu, a ja nadal bez radości i euforii podchodzę do tego
              wyjazdu, ale cóż...żoi mou...
              Już wkrótce - w piątek - w ramach terapii wyjeżdżam, bo tak postanowiłam (w
              najgorszym wypadku zaraz wrócę - cóż się stanie?) i właśnie wzięłam przewodnik
              do łap (z niechęcią wielką, niestety).
              I wyszło mi, że prosto z ateńskiego lotniska udam się do Pireusu, gdzie za 2-3
              godziny prom na Paros i tam pobędę do następnego piątku.
              W piątek zapakuję się na prom i popłynę na Astipaleę, skąd odpłynę w
              poniedziałek na Naxos i tam się pobyczę do soboty.
              W sobotę pod wieczór spłynę do Aten, samolot w niedzielę po południu..
              ...
              ...
              A jeśli się zapakuję na inne promy to też się nic przecież nie stanie smile
              • bebiak Zapomniałam.... 22.08.06, 17:57
                Oj, żeby nie było, żem ja egoistką wielką jest!
                Nie: pytałam mojego Młodego czy ma jakieś kierunki, w które chciałby się udać,
                a on ma tylko dwie uwagi:
                - niech to nie będzie wyspa, na której był (na żadnej z tych nie był);
                - niech to nie będzie Santorini (nie wymieniłam, nie ma w planie).

Hmm, a jak wrócę do domu i go zapoznam z tym co wymyśliłam smile

I niech się dzieje wola nieba.... Jadę do Grecji big_grin

... ale niestety w nastroju takim, że choć kraj ten bliski memu sercu to
                obojętnie podchodzę niestety do pożarów na Kassandrze (choć w Polichrono i w
                ogóle na Halkidiki spędziłam kiedyś świetne wakacje - po prostu.. coś odeszło..
                wypaliłam się... zobojętniałam na wszystko, ot, tak właśnie... I nie wiem po co
                tam w zasadzie jadę.. Ech..).

• chiara76 Re: Zapomniałam.... 22.08.06, 20:36
                  bebiaku, będzie fantastycznie...
                  pomyśl Ty zaraz będziesz pomykać po greckich ścieżkach a ja? Nie wiem, kiedy
                  następnym razem tam zawitam ...z pewnych względów może dopiero za rok albo
                  dłużej?
                  Chociaż molestuję mojego P. o Atenywink
                • chiara76 Re: Zapomniałam.... 22.08.06, 21:03
                  aaaa, o kartkę się nie będę dopraszać, bo niby z jakiej paki?smile Ale o smsa z
                  Grecji wielce proszę, tym bardziej, że mam takie tam ostatnio trudne dniwink)
                  Pozdrawiam.
                • acek2004 Re: Zapomniałam.... 23.08.06, 10:19
                  po co ?? hmm moglbym pewnie wymieniac kilka setek powodow marudo smile, ale tego
                  nie zrobie... jedz i korzystaj.. chocby za mnie, bo ja dopiero moze w przyszlym
                  roku bede na Krecie, albo i nie...

usciski

a
                  • bebiak Zapomniałam się z Wami pożegnać 23.08.06, 21:50
                    .. i czynię to teraz właśnie.
                    Wierzę, że ze mną w Grecji będzie wszystko w porządku, że spędzę fajne wakacje,
                    a Wy wszyscy miejcie się dobrze, cieszcie się Helladą, jej urokiem, klimatami,
                    rozmowami o niej, odkryciami i licho wie czym jeszcze - i to tak długo jak
                    tylko to możliwe.
                    Uściski dla Was wszystkich i każdego z osobna.
                    Bebiak
                    • grecja-ellada Re: Zapomniałam się z Wami pożegnać 23.08.06, 22:22
                      I ja spiesze by Cię pożegnać, bo jakże mogłabym tego nie zrobić.
                      Jedź i miej szczęśliwe wakacje, odzyskaj spokój i to co chcesz znaleść znajdź w
                      Helladzie smile)
                      Tego Ci życze i tego wszystkiego o czym zamarzysz.
                      • bebicka Re: Zapomniałam się z Wami pożegnać 23.08.06, 22:42
                        Bebiaczku
                        ja tez spiesze pozegnac Cie ii zyczyc jak zawsze wspanialych wrazen i odzyskania
                        wiary i spokoju w Grecji...
                        buziaki
                        Pozdrawiam
                        maraska
                    • tomaszkozlowski1 Re: Zapomniałam się z Wami pożegnać 23.08.06, 23:15
                      Bebiaczku, jeszcze raz życzę Ci jak najprzyjemniejszego wyjazdu.Odzyskania sił
                      i wewnętrznej harmonii,która chyba jest najważniejszą rzeczą.Życzę Ci
                      prostych,kojących doznań- szumu morza,zbierania muszelek,radości ze słońca czy
                      smaku pomidorów,oddechu pełną piersią,satysfakcji ze zmęczenia po dłuższych
                      wędrówkach.Nowych radości.
                      Pozdrawiam Cię gorąco! Tomek smile
                    • chiara76 Bebiaku , życzę Ci... 23.08.06, 23:36
                      żeby ta podroż okazała się dobra. Żeby było jak najwięcej dobrych emocji,
                      dobrych chwil. Żeby Grecja ukoiła smutki, złe chwile. Żebyś wiedziała, że dobrze
                      Zrobiłaś, jadąc tam........
                    • ewamalgorzata Re: Zapomniałam się z Wami pożegnać 24.08.06, 14:30
                      Będzie dobrze, zobaczyszsmile
                  • anabella19 I jeszcze ja Bebiaczku.... 24.08.06, 12:02
                    Dolaczam sie do tych pozegnan. Zycze Ci, zeby ten pobyt w Helladzie ukoil
                    wszelkie bole i aby te wakacje upewnily Cie, ze warto bylo tam jechac.

pozdrawiam,
                    ania
    • matheos2 Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 24.08.06, 12:22
      Kalo taxidi, powodzenia i powrotu we wspaniały nastroju, niech Hellada Cię
      uleczy...
      • pati-siti Re: Terapia wstrząsowa---> jadę do Grecji 24.08.06, 20:32
        I ja pragnę Wam życzyć kalo taxidi....
        wiem jednak po sobie że nic lepiej nie ulecza - jak GRECKIE słoneczko i szum
        morza oraz wiatr który będzie delikatnie głaskać Wasze głowy....
        Światłoterapia wraz z helioterapią przyniesie pozytywne rezultaty jestem o tym
        pzrekonana!

Powodzenia
        • bebiak Efcharisto para poly :-))) 25.08.06, 09:26
          Wszystkim i za wszystko, wciąż i nieustająco: WIELKIE DZIĘKUJĘ!

Jestem w pracy, na lotnisku muszę być tak jakoś przed 21-szą...
          Nie umiem się zapakować... wczoraj uprasowałam ze 4 bluzki i .. już nie miałam
          ochoty więcej.
          Walizka pusta, kosmetyki nie kupione, dokumenty gdzieś są (w tym polisa moja, a
          jakże, pamiętałam, jeszcze w lipcu załatwiałam), bałagan totalny, w mojej
          głowie też ..
          I wiecie co?
          Doszłam do wniosku, że albo będą to jedne z fajniejszych wakacji mego życia
          albo polegnę zupełnie i tyle - innej opcji przy takim moim nastawieniu po
          prostu brak.
          Ściskam Was mocno
          B.
          • chiara76 Re: Efcharisto para poly :-))) 25.08.06, 09:46
            jako, że wyznaję zasadę, że często to, co się właśnie nieciekawie zapowiada i
            człowiek się tym denerwuje , odkręca się na wielki plus, więc...ta pierwsza
            wersja wchodzi w grę.
            Pozdrów grecki ląd od nas...
            • bebicka Re: Efcharisto para poly :-))) 25.08.06, 10:05
              ja tez mam takie zdanie jak chiara...smile
              wspanialych wrazen
              Maraska
          • aska2000 Re: Efcharisto para poly :-))) 25.08.06, 16:26
            Nieco spóźnione (choć do 21-szej jeszcze kilka godzin pozostało..), ale szczere
            życzenia udanej podróży również ode mnie, Bebiaku smile

Uszy do góry, Cyklady na Ciebie czekają - 3maj się, nie daj się!
            Ściskam mocno smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka