horsfieldi Re: Spis forumowiczów forum :) 23.07.07, 14:36 Napisałam ze trzy posty, więc się wpiszę Mieszkam w Poznaniu(ale nie z urodzenia). Mam 5 żółwi. Uwielbiam książki a moją wielką słabością jest s-f (na piśmie, na ekranie). Całkiem nieźle gotuję. W tym roku jadę po raz pierwszy do Grecji. Cieszę się, że można tu spotkać ludzi, którzy lubią "rozsmakować" się w miejscu, do którego jadą Odpowiedz Link
nicolettka Re: agnieszka warszawa 26.07.07, 12:06 Klaudia, Tarnów (południe Polski jakby ktoś nie kojarzył ) krótka charakterystyka: od 2 lat całkowicie zakochana w Elladzie Forum czytam od dawna Odpowiedz Link
czarodziejka1 Re: Spis forumowiczów forum :) 27.07.07, 14:56 Nie wiem jak to się stało, że mnie tu jeszcze nie ma na tej liście... Mam na imię Małgosia, Czarodziejka1 z Warszawy. Uwielbiam wszelkie podróże, zawsze chętnie poznaję coś nowego, ale Hellada jest u mnie w sercu na pierwszym miejscu...chociaż do wysp greckich mam największy sentyment, a zwłaszcza do Rodos Odpowiedz Link
gonia144 Re: Spis forumowiczów forum :) 30.07.07, 13:47 Jestem tutaj nowa . Od lipca tego roku zakochana w Grecji. Mam na imię Małgorzata .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link
hania404 Re: Spis forumowiczów forum :) 07.08.07, 10:14 alez gapa ze mnie! dopiero teraz znalazlam ten watek. Wpisze sie, a jesli pozwolicie sie przedstawię: Agata, mieszkam pod Warszawą, humanistka i marzycielka (nie dla mnie tabelki w excelu Czytam forum codziennie, w pracy, w domu, a nawet na wakacjach. Pisze czasem... Historia i kultura Grecji jestem zafascynowana od czasow licealnych (oj dawno... Podrozuje od niedawna... od kiedy mlode dorosly na tyle ze same smigaja na windsurfing w Egipcie no i moje serce zostało na Krecie, w Zaros... Pozdrawiam Odpowiedz Link
alaszcz Re: Spis forumowiczów forum :) 07.08.07, 17:09 Adam - alaszcz - Oslo Chcac nie chcac wyslali mnie z pracy na delegacje do Aten. Bastards! I tak sie zaczelo. Plaka noca zauroczyla mnie, podobnie jak Psiri. I choc mialem tylko jeden wieczor i pol dnia na zwiedzenie Aten, stwierdzilem ze warto tu wrocic, chocby dla tego wspanialego jedzenia w tavernach. Teraz planujemy wraz z moja Zona i 2-letnim Sebastianem wybrac sie na 9 dni na podboj Krety (rozpoczynajac z Agii Pelagii), konczac 3 dniami wlasnie w Atenach. Nie moge powiedziec tak jak niektorzy z Was ze kocham Grecje, ale przyznam ze im wiecej czytam tym bardziej chcialbym juz tam byc Odpowiedz Link
glos_z_offu Re: Spis forumowiczów forum :) 26.08.07, 20:22 Ania, glos_z_offu, Wołomin. Pl. Teraz bardziej czytam niż piszę, z Korfu wróciłam kilka dni temu, uwiedziona Z niepokojem czytam, słucham, oglądam płonącą obecnie Grecję... Odpowiedz Link
123ada Re: Spis forumowiczów forum :) 02.10.07, 11:33 Lepiej później niż wcale Nazywam się Adrianna,mieszkam w Warszawie. Grecja jest moim drugim domem, za którym ciągle tęsknię. Kiedyś mieszkałam w Atenach (7 m-cy)codziennie rano upajałam się unoszącym zapachem kawy, puszczałam oko do "dziadów" od rana okupujących kafeterie siejąc zgorszenie i próbowałm nauczyc sie techniki malowania ikon. Teraz zarażam moim entuzjazmem do grecji i nic mnie nie powstrzyma przed wyjazdami na wyspy przynajmniej raz na dwa lata. Obecnie mantruję aby ziścił się mój sen o zamieszkaniu tam na stałe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mammouna Re: Spis forumowiczów forum :) 04.10.07, 13:44 Karolina, jakiś czas temu wrócilam z Grecji na stałe do Polski. Rodzice w Grecji od 17 lat, dwie siostry Greczynki. Bardziej północ - Alexandroupolis. Odpowiedz Link
bob75rob1 Re: Spis forumowiczów forum :) 10.10.07, 19:39 Małgosia, Cafe Vafe, Chania, Kreta Odpowiedz Link
mimamo Re: Spis forumowiczów forum :) 11.10.07, 15:00 Witam Elżbieta, mieszkam w Tarnowskich Górach, byłam we wrześniu na Krecie, a to forum podczytuję regularnie od sierpnia. Czytam, czytam, ale przyklejonych wątków nie widziałam... Dopiero gdy chciałam zamieścić link do moich zdjęć - zobaczyłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mikrula Re: Spis forumowiczów forum :) 21.01.08, 17:23 Justyna, Wielkopolska.od 2 lat moim drugim domem jest wyspa Andros. W Polsce tylko spędzam okres zimowy. Odpowiedz Link
miziakizia Re: Spis forumowiczów forum :) 24.01.08, 19:39 witam ...jestem tu nowa i tak jak wszyscy mam przyjemnosc sie dopisac..jestem z wielkopolski...ale zdradzam ją czasem dla grecji (kreta, rodos, mam nadzieje ze niedługo Amorgos Odpowiedz Link
edorka1 Re: Spis forumowiczów forum :) 25.01.08, 21:39 Jestem, dopiszę się, choć bywam tu ostatnio jakby rzadziej... Mieszkałam w Grecji 7 lat i kawałek mnie mieszka tam do dziś.Drugi kawałek zakotwiczył się pod Wawelem . Grecja jest moją najpiękniejszą podróżą. Od Aten po maleńkie wysepki zagubione na krańcach błękitu. Moją wielką tęsknotą w szare styczniowe dni...Bo w styczniu w Attyce kwitną forsycje . Odpowiedz Link
ada-992 Spis forumowiczów forum :) 06.02.08, 10:41 Teraz ja się ujawnię. Od roku czytam Was niemalże codziennie (uzależnienie, ale bardzo przyjemne). Urodziłam i wychowałam się nad morzem, teraz mieszkam w Warszawie. Mam dwie córki, starsza to bardzo ciężki przypadek hellado-maniaka. Moja miłość do Grecji rozpoczęła się od urlopu w Turcji, jedna krótka wizyta wystarczyła, no i stało się............... . Na razie moje doświadczenia są raczej mizerne; dwa razy udało mi się stanąć na tej pięknej ziemi. Teraz marzę o Krecie. Pozdrawiam serdecznie Dorotka Odpowiedz Link
bernadeta79 Re: Spis forumowiczów forum :) 11.02.08, 16:25 Witam, nazywam się Bernadeta, mieszkam w Rudzie Śląskiej Forum czytam od dawna, a Grecja jest w moim sercu od 2000 roku kiedy to moja stopa po raz pierwszy stanęła na Krecie Odpowiedz Link
kalanitka Re: Spis forumowiczów forum :) 18.03.08, 14:42 Anita - kalanitka. Miasto rodzinne Olsztyn. Obecnie mieszkam w Dębicy. Zagladam na Forum od niedawna. Planujemy z rodzinką wyjazd do Grecji, wakacyjno-sentymentalny (mąż mieszkał przez rok w Grecji niedaleko Sparty prawie 17 lat temu). Do tej pory wystarczyły nam cisza i spokój w domku na Mazurach zaszytym w lesie na jeziorem, czasem polskie góry i morze. Ale dzieci urosły i nasza oaza spokoju już im nie wystarcza. Trzeba wyruszyć w świat. Czytając wypowiedzi formuowiczów i oglądając zdjęcia, można podejrzewać, że każdego kto był w Grecji oczarowuje ten kraj. Fantastycznie o nim piszecie. Wasze rady są bezcenne dla takiego "nowicjusza greckiego" jak ja Pozdrawiam Odpowiedz Link
maja19855 Re: Spis forumowiczów forum :) 22.04.08, 23:37 hej, byłam na Rhodos, byłam na Krecie i w tym roku znowu gdzieś się wybieram,tylko jeszcze nie wiem na jaką wyspę Maja z Poznania Odpowiedz Link
tolon_2 Re: Spis forumowiczów forum :) 28.04.08, 23:35 Cześć. Nazywam się ...Tolon , mieszkam w Cieszynie. Do Grecji najpierw wyjeżdżałem do pracy ( 1988r, 1989r ) a potem od połowy lat 90-tych każdy urlop spędzałem w Grecji. Teraz od 3 lat tam nie byłem i forum jest trochę zamiast... Pozdrawiam. Tolon Odpowiedz Link
jacekm72 Re: Spis forumowiczów forum :) 21.05.08, 13:07 a ja idę na łatwiznę i wklejam linka o sobie. nasza-klasa.pl/profile/2938314 Odpowiedz Link
ola155 Re: Spis forumowiczów forum :) 11.06.08, 10:47 Ola ze Skierniewic; od baaaaaaaaaardzo dawna czytam Forum; w Grecji bylam 10 razy, lecz na razie zmuszona bylam zrobic sobie przerwe ze wzgledu na dwa slodkie Maluchy. Moze juz za rok... Odpowiedz Link
anjul75 Re: Spis forumowiczów forum :) 17.06.08, 08:52 Ania z WarszawyGrecję kocham od dawna, forum czytam znacznie krócej.Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Grecji zarówno tej lądowej i wyspowej! Odpowiedz Link
zlotajagoda Re: Spis forumowiczów forum :) 19.06.08, 23:18 Krzysia, Warszawa Wola a obecnie Ochota. Wielbicielka karczochów. Grecja zauroczyła mnie w 1998 roku i tak już zostało... Pozdrawiam Forumowiczów Odpowiedz Link
logopeda9 Re: Spis forumowiczów forum :) 22.06.08, 22:29 Witajcie ! dotąd Amelka od tej pory logopeda9 mój zawód i powołanie za razem W Grecji na wakacjach od 7 lat, 7 niezapomnianych latmiło Was poznać, no i fajnie tu być- z piernikowego Torunia pozdrawiam Wszystkich miłośników Grecji!!!logopeda9@gazeta.pl lub joanna.kozowy@poczta.onet.pl. Odpowiedz Link
ewa.mila Re: Spis forumowiczów forum :) 26.06.08, 10:06 Rany, ja dopiero teraz się dopisuję, choć ponad rok tu jestem Ewa, Szczecin, w tym roku kolejna wyspa grecka - Rodos Odpowiedz Link
kalokjeri Re: Spis forumowiczów forum :) 30.06.08, 18:46 Kalispera, mam na imię Alicja (kalokjeri). Mieszkam w Warszawie. Ponieważ jestem bardzo zapracowana, wolę czytać niż pisać. Czytuję w domu. Kocham podróże małe i duże ale najbardziej te do ciepłych krajów. Dlatego umiłowałam Grecję, ze szczególnym uwielbieniem dla Rodos. W Grecji byłam tylko 4 razy. Niedawno odkryłam Santorini w... Rabacie (Maroko). Jest to malownicza dzielnica artystyczna. Pozdrawiam tych, których już miałam przyjemność poznać i wszystkich pozostałych. Alicja Stępień Odpowiedz Link
dr.wycior Re: Spis forumowiczów forum :) 10.07.08, 10:39 Piotr, prawnik, Białystok. Lubię czasem poczytać o Grecji i poczuć przez chwilę zapach południa w pochmurne polskie dni (umilając sobie dzień Frappe, która oczywiście, jak retsina tak nie smakuje na tej szerokości geograficznej), jeśli już nie mogę tam pojechać. Jeździłbym tam może co roku ale .... druga połowa nie do końca. Ulubione miejsce: górskie knajpki na trasie do Elaffonisi i zapomniane kaplice w gajach oliwnych. Odpowiedz Link
pyzza Re: Spis forumowiczów forum :) 12.07.08, 09:07 Witam Dopiero teraz zauwazylam ten watek odrazu przepraszam ze jak gbur nie przedstawilam sie. Na imie mam Agnieszka do Grecji jezdzimy od 3 lat. Najpierw byla Grecja kontynentalna potem Zante obecnie wybieramy sie na Paros. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
derobson Re: Spis forumowiczów forum :) 29.07.08, 10:43 wlasnie się dopisałem, Robert - Odpowiedz Link
zuzakm Re: Spis forumowiczów forum :) 29.07.08, 14:13 witam, dziekuje za przyjecie na forum. Zuza-warszawa i okolice w grecji bylam tylko raz co prawda dotychczas ale w tym roku z małą córeczka planujemy pobyt na jednej z wysp greckich stad tez moja obecnosc tutaj, chce poczytac, podpytac starcyh weteranów greckich i oczywiscie po powrocie opowiedziec i podzielic sie mam nadzieje fantastycznymi wrazeniami z pobytu , kto wiem moze sie zakochac w Grecji i uczesniczyc na biezaco w tym forum Odpowiedz Link
malgosia-t-13 Re: Spis forumowiczów forum :) 19.08.08, 00:34 Witam z Wrocławia.Miłością do Grecji zaraził mnie mój mąż w 1987r.Od tamtej pory wakacje bez wycieczki w TYM kierunku są stracone.Usprawiedliwiają mnie tylko porody,przeprowadzki i klęski żywiołowe...Małgorzata. Odpowiedz Link
korollka Re: Spis forumowiczów forum :) 20.08.08, 17:44 Witam Karolina - Warszawa Pierwsza podróż do Grecji maj 2008 - cudowne 8 dni i zakochałam sie na zabój kolejna i napewno nie ostatnia wrzesień 2008 - cyklady Odpowiedz Link
sarana Re: Spis forumowiczów forum :) 27.08.08, 23:05 Chętnie dołączę do Forumowiczów. Jestem fanką Grecji, uwielbiam jej klimaty, szczególnie wyspiarskie. Tegoroczne wakacje spędziliśmy na Zakynthosie i ciągle jestem pod urokiem tej pięknej wyspy. Anna, Poznań Odpowiedz Link