Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Który wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 20:50
    Mam ~1500zł do wydania na nowy rower. Wybrałem 2, które mnie interesują, oba crossy:
    www.nartyrowery.pl/lato/rower-merida-crossway-20-v-model-2012/merida
    www.nartyrowery.pl/lato/rower-kellys-stylus-vamp-model-2013
    Bardziej się skłaniam nad Meridą, ale jako amator, nie jestem pewien, który z nich jest 'lepszy'.
    Tak więc, który waszym zdaniem posiada lepsze komponenty? Który wybrać?
    Obserwuj wątek
      • Gość: KLM Re: Który wybrać? IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.07.13, 21:49
        Według mnie lepsza jest merida tylko to zabezpieczenie, które dają w gratisie od razu wyrzuć albo używaj tylko jako drugie zabezpieczenie bo mam wrażenie, że ten postronek dają Ci tylko po to żeby Ci jak najszybciej rower ukradli. A przy okazji jeździłeś już na crossie? Bo ja już pomykam na kołach 28 i każdemu powtarzam, że chociaż są szybsze to do miasta pełnego dziur, krawężników, nierównych ścieżek i chodników najlepszy jest... rower górski :) ale oczywiście kto co woli.
        • Gość: Mifelt Re: Który wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 00:44
          Właśnie myślałem czy nie mtb, ale ten rowerek będzie bardziej do wypadów poza miasto. Po mieście stary góral z auchana się nada ;p A jak jego ukradną to nawet nie będę zbytnio żałować.
          Dzięki za odpowiedź!
      • gom1 Re: Który wybrać? 02.07.13, 22:31
        Wydaje mi się, że jest błąd w opisie - na stronach Kellysa model Stylus ma 7, a nie 8 biegów.

IMHO lepszym wyborem będzie Merida. Przemawiają za tym:
        - cena
        - amortyzator z blokadą skoku
        - (no i jeśli mam rację z tymi biegami) kaseta zamiast wolnobiegu
        • Gość: Mifelt Re: Który wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 00:46
          Masz racje, wcześniej tego nie zauważyłem. No to upewniłem się, że Merida to dobry wybór :)
          Dzięki!
      • Gość: b0b Re: Który wybrać? IP: *.static.chello.pl 03.07.13, 11:00
        Dolozylbym 200 i wzial Unibike Crossfire za 1699. Moze da sie cos urwac z ceny albo wynegocjowac znizke na u-locka albo lancuch przy zakupie roweru.
        • gom1 Re: Który wybrać? 03.07.13, 11:08
          A ja bym odjął 200 i wziął Kands Maestro. Będzie na u-locka bez negocjacji ;-)
      • Gość: Mistrzu Re: Który wybrać? IP: 83.142.195.* 20.01.14, 15:13
        Mam tego crossa. Kupiłem go za poradą ekspertów w bikeland.pl. Długo nie mogłem zdecydować się co wziąć (myślałem jeszcze nad crossem evado 3.0). Doradzili mi, ze merida będzie odpowiedniejszy do mojej postury. Chyba mieli rację, bo dobrze mi się na nim jeździ. Z poprzednim rowerem miałem troche problemów, siodełko ustawione, wysokość kierownicy niby też, a plecy bolały :( no nie wiem, teraz mam tego crossa i jest ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka