Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gary Fischer Cosmo

12.02.14, 14:58
    Mam sposobność kupić używany rower dziecięcy jak w tytule, firma Schneider Sports. Ponieważ nie znam tej firmy w ogóle, chciałbym zapytać czy warto taki rowerek zakupić, i czy jest on porównywalny np. ze Specialized 20"?
    Bardzo będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • azm2 Re: Gary Fischer Cosmo 13.02.14, 14:11
        Mieszasz w Niemczech, więc chcesz kupować w niemieckim sklepie?
        Jak za używany, to 30 EUR nie powinno być za dużo.

I myślisz, że dla kilkuletniego dziecka jest ważne, czy Gary Fischer, czy Specialized?
        • el_elefante Re: Gary Fischer Cosmo 14.02.14, 00:25
          Mieszkam w Polsce. Proponowana cena rowerka to 500zł.
          Dziecko się nie zna na napisach, nie w marce rzecz, lecz w jakości. Dwie rzeczy są najważniejsze: mała waga i niska rama.
          • azm2 Re: Gary Fischer Cosmo 17.02.14, 12:10
            Jeżeli zależy ci na małym ciężarze, to musisz zważyć obydwa i porównać.
            A co do jakości, to ja mając 5 czy 6 lat uczyłem się jeździć na rowerku z ostrym kołem z Rometu. Później jeździł na nim mój brat, a potem przekazaliśmy komuś z rodziny. Po prawie 20 latach ten sam rower wciąż był używany przez któreś kolejne dziecko w tej samej wiosce, tylko siodełko było nowe. Czy teraz jakość rowerów spadła aż tak bardzo, że tylko Gary Fischer i Specialized potrafią wyprodukować rower, który pod kilkuletnim dzieckiem wytrzyma dłużej niż rok??? ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka