Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

najlepsza lampka do przodu do 100 pln. PORADŹCIE :

24.08.04, 23:00
    Stoję przed wyborem lamki do przodu, chciałbym, żeby nie była tylko światłem pozycyjnym, ale i drogowym i miała dość długi czas pracy. Moje typy do tej pory to Cateye HL-EL 200, Sigma Triled. Bardzo prosze o radę ;)))

Pozdrawiam

Zeppelinek
    Obserwuj wątek
      • wyprany Re: najlepsza lampka do przodu do 100 pln. PORADŹ 25.08.04, 11:24
        Ja miałem podobną decyzję do podjęcia i zakupiłem Cateye hl el 200. Jestem
        zadowolony. Lampka jest bardzo oszczędna i lekka, posiada dobre mocowanie (nie
        potrzebny wkrętak) z regulacją w poziomie (na boki), funkcjonuje prawidłowo w
        każdych warunkach pogodowych (mróz, deszcz, upał). Niestety jest relatywnie
        droga, delikatna i nie posiada wodoszczelnej obudowy. Jako światło pozycyjnie
        nikomu nie pozostawia wątpliwości o Twojej obecności. Gorzej jest ciemną nocą w
        lesie... Prędkość trzeba ograniczyć do 20 km/h, a nawet i mniejszej. Jednak na
        szlakach, które się zna i nie są one szczególnie wymagające technicznie da się
        przejechać bez niespodzianek.
        Sigmy nie znam, więc i pozostawię bez komentarza.
        Pozdrawiam
        • zeppelinek Re: najlepsza lampka do przodu do 100 pln. PORADŹ 25.08.04, 22:34
          Dziękuję bardzo za opinię i czekam na następne

Pozdrawiam

Zeppelinek
      • marekggg Re: najlepsza lampka do przodu do 100 pln. PORADŹ 26.08.04, 01:43
        ja mam lampke trek Vision30 - stara - kupowalem jakies 4 lata temu, kupilem 2
        dla mnie i dziewczyne i dzialaja super. baterie dwie AA starczaja tak na pol
        roku - nie jezdzimy noca, raczej tylko jak sie przypadkiem zrobi ciemno. A co do
        lasu - no to tak jak z drogami - dziury sa wielkie, jakosc drog kiepska wiec
        sorki. A moim zdaniem - lepsze sa lampki normalne niz te migoczace - bo te tylko
        rozpraszaja kierowcow.
        • wyprany Cateye hlel200 migocze lub świeci stale / no txt 26.08.04, 14:57
      • Gość: Paweł Re: najlepsza lampka do przodu do 100 pln. PORADŹ IP: 193.111.166.* 27.08.04, 09:08
        Czy to koniecznie ma być na LED-ach? Bo jeśli nie, to niezła jest SIGMA
        ELIPSOID. Wchodzi do niej aż 5 paluszków, ale możesz dokupić akumulatory i
        firmową ładowarkę, podobną do telefonicznych i wtedy, dzięki wejściu w lampce
        możesz je ładować bez wyjmowania z lampki. Będzie trochę drożej niż chcesz (ze
        150 zł. łącznie w DECATHLONIE, bez ładowarki 75 zł.). Wada - lampka jest
        prądożerna (~3h). Na koniec baaaardzo duża zaleta - jeśli potrzebujesz
        PRAWDZIWEGO ŚWIATŁA (a nie świecącego punkciku) - lampka jest REWELACYJNA!!!
        Lepsze są tylko akumulatorowe (patrz: test z Magazynu Rowerowego z zeszłego
        roku). Ja dokupiłem jako światło pozycyjne tanie zielone diody i uważam, że
        rozwiązanie jest super.
      • Gość: marcin ha SMART Polaris IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 17:00
        zeppelinek napisał:

> Stoję przed wyborem lamki do przodu, chciałbym, żeby nie była tylko światłem po
        > zycyjnym, ale i drogowym i miała dość długi czas pracy. Moje typy do tej pory
        > to Cateye HL-EL 200, Sigma Triled. Bardzo prosze o radę ;)))

Jak LED-y to SMART Polaris. W odróżnieniu od Cateye ma elektronike sterującą
        poborem prądu. Na dwóch bateriach AA chodził mi od grudnia 2003 do początku
        sierpnia! Świeci b. mocno, na pewno nie słabiej niż Cateye EL200. Kupowałem w
        KRK w sklepie za 88 PLN już z bateriami.

Zobacz w dziale "porady"/jedź i świeć na www poniżej.

marcin ha
        rowery.org.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka