Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NIE Arkadii

14.11.04, 04:40
    Kto był na nocnej masie, ten wie, a kto nie był to się dowie. Ochrona tego
    supermarketu jest całkowicie nie przychylna rowerom i rowerzystom.
    Zorganizowany postój pod wejściem głównym Arcadi, skończył się prawie
    że "szturmem" tamtejszych ochroniarzy. Twierdzili oni, pomimo zabudowanych
    tam stojaków rowerowych iż obowiązuje tam całkowity zakaz poruszani się lub
    nawet postoju z rowerem. Wmawaili również, że zachowujemy się za głośno, a
    muzyka nie wiadomo po co nadawana tam w nocy była 100x głośniejsza.
    NIE NIE i jeszcze raz NIE dla ARCADII.
    Obserwuj wątek
      • maciejuw Re: NIE Arkadii 14.11.04, 06:16
        Przyłączam się. Nasz stosunek do tego bazaru dość jasno pokażą zdjęcia, jak się
        tylko pojawią :) Nie zostawię tam ani złotówki. Po prostu buractwo.

Pozdrawiam
        Macieju
      • 5.5stopy Re: NIE Arkadii 14.11.04, 08:54
        > NIE NIE i jeszcze raz NIE dla ARKADII.

a to dopiero odkrycie... ja doszedłem do tego budującego wniosku po pierwszym
        kwadransie w korku na Słomińskiego, dwa dni po otwarciu. Dziwiłem się więc, po
        co patrolowcy robili temu burdelowi bezpłatną reklamę (bo jak inaczej nazwać
        happening po którym w ciągu jednego dnia wstawiane są stojaki rowerowe a o
        wszystkim pisze prasa). No i ścieżki rowerowe zamieniły się w chodniki a przy
        rondzie pojawiły się już dziady parkingowe...
        Kończę, bo zaraz zacznę pisać jak KTrampki.
        Pozdrawiam,
        5.5
      • qbamo Re: NIE Arkadii 14.11.04, 10:56
        Ochroniarz w między czasie rzucił coś takiego "Po co tu wjeżżacie? Tu nawet nie
        ma stojaków na rowery." A właśnie je chcieliśmy zobaczyć :D
        Zabroniono nam też zrobienia kilku zdjęć przed samym wejściem do Arkadii i
        zdjęć przy stojakach rowerowych.
        Pozdro Qba

• yuurei Re: NIE Arkadii 14.11.04, 13:46
        Hmm... a ja parę razy będąc w Arkadii "po cywilnemu" widziałem ludzi z rowerami
        w środku. Normalnie z nimi spacerującymi :-) Może gdzieś tam jest napis "Z
        rowerami wolno między 12-17"? ;-)
        Z fotografowaniem niestety ochrona może powiedzieć, że nie. To jest teren
        prywatny aczkolwiek nie widziałem żadnych wywieszek w stylu przekreślonego
        aparatu. Nie mniej jednak teren prywatny to teren prywatny i "wolnoć Tomku".
        Zawsze można stanąć na chodniku, który do Arkadii nie należy i zrobić sobie
        zdjęcie na tle budynku. W nocy wygląda całkiem ładnie :]
        Arkadii nie lubię z jednego powodu. Leży na trasie dom <-> praca i nie ma pory
        żeby przejechać tamtędy normalnie. Z rana robotnicy ciągle coś tam dłubią przy
        ścieżce i zastawiają ją samochodami. Po południu... sami wiecie. Aż zacząłem
        jeździć Powązkowską.

Zastanawia mnie tylko kiedy "walcząca z nielegalnym parkowaniem" stolica zrobi
        coś z tą bandą buraków parkującą sobie na chodniku wokół ronda. To przecież paranja.
        Może by tak telefon do Czarnej Dziury w Radiu 94? W końcu to boli na pewno nie
        tylko rowerzystów. Pieszych i kierowców też bo przypuszczam, że taki kołek
        zjeżdzający z chodnika na rondo skutecznie dodatkowo blokuje i tak już zawalone
        rondo.
      • bebe72 Re: NIE Arkadii 14.11.04, 18:16
        Byłem tam i jedyne odczuie po wizycie to wypiąć się na Arkadie co uczyniłem z
        kilkoma towarzyszami podróży.Będzie fotka.
        • maciejuw Re: NIE Arkadii 14.11.04, 20:08
          już jest :)

nsb.waw.pl/gall/20041114NocnaMasaKrytyczna/photos/photo58.html
          Pozdrawiam
          Macieju
      • jacekglm Re: NIE Arkadii 15.11.04, 09:43
        buractwo w arkadii(z małej) i już...a tak chciałem zająć sobie kolejkę po
        plejsztejszyn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka