godzief 15.04.05, 11:47 co do pedalow SPD (czyli na zatrzaski) to sa w sprzedazy buty w ktorych da sie chodzic, kosztuja ponad 400zl ale to tylko w ramach spostowania bo przeciez w koncu ten but ma byc na rower a nie do chodzenia po bulki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: w Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:23 "Rama. Najlepiej aluminiowa. W ostatnich latach ramy aluminiowe znacznie staniały i obecnie są już tylko trochę droższe od stalowych. Różnica niewielka, za to rower jest lżejszy o ładnych kilka kilogramów. Jednak rama z aluminium ma też swoje wady - jest bardziej sztywna od stalowej, zapewnia mniejszy komfort jazdy. I prędzej pęknie, niż się ugnie. A spawać się jej już nie da... " kilka kilogramów :)))))))))) nie mozna spawac :))))))) ROTFL Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.icpnet.pl 15.04.05, 19:09 Dawno takich bzdur nie widziałem ROTFL. Może warto mieć jakieś pojęcie o temacie o którym się pisze... "Jeśli do roweru crossowego dołożysz błotniki, lampki, dzwonek, nóżkę i bagażnik, stanie się on rowerem trekkingowym" - ciekawe gdzie trekingowy rower w galerii ma owe akcesoria... Jeśli dać długopis i pare złotych człowiekowi to będzie aurorem artykułów o rowerach... no comment Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 06.05.05, 16:42 artykuł kpina... koleś nie znasz sie wogóle :P Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.chello.pl 15.04.05, 19:23 ja kupilem buty z spd w ktorych da sie chodzic za 200 pln Link Zgłoś
hauabaua Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.04.05, 21:01 Co to za bełkot, za przeproszeniem? . Link Zgłoś
mobile5 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.04.05, 21:10 Chłopcy z marketingu chcą wmówić klientom nowe potrzeby. Link Zgłoś
Gość: 26272829 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.04.05, 20:48 A co? Uważasz ,że rowert MTB sa do miasta jak znalazł? ;) :) Kilka firm wprowadza już MTB z wielkimi kołami 29 cali - ale wada w terenie jest taka, że szybko mogą się powyginać, mniejszy promień to większa sztywność. Szkoda że nie robią MTB 27 :)))))))) --- pzdr tapety.tapety.glt.pl Link Zgłoś
mobile5 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 17.04.05, 22:44 Gość portalu: 26272829 napisał(a): > A co? Uważasz ,że rowert MTB sa do miasta jak znalazł? ;) :) Po nazwie, to uważam, że do miasta, to citybike. :-) Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.saint / 195.117.38.* 19.04.05, 10:50 "Przerzutki dzielą się na dwie kategorie: Grip-Shift i Rapid-Fire" - no cóż a myślałem że na tylne i przednie, przednie dalej na ciągnięte od góry i od dołu itd itd. A tak poważnie drogi autorze tekstu - wspomniany podział chyba dotyczy manetek a nie przerzutek. Link Zgłoś
Gość: dreq Re: Metro-bicyclada IP: *.netia.pl 05.05.05, 12:28 swietny tekst... nabadz sobie rowerek, tylko bron Bosche aluminiowy bo przeciez "spawać się Alu już nie da"... upewnij sie ze masz juz ansolutnie wszystkie akcesoria w tym klucze do szprych (ca 2kg), kurtale bezwzglednie z goreteksu bo w barze nad Wisla moze ci sie piwo wylac. wez tez 2gi dla dziewczyny (mozna na raty Provident:)zebys nie musial brac muzy na uszy - marudniaka re niedogodnosci, obtarcia i kurz masz zapewnionego. wszystko razem na dach toytoyoty i ostro na trase lapac muchy na kierowniku. niech zyja Metrocyklisci:) anti-metro-Logo-ignorant d Link Zgłoś
fc_pl Re: Metro-bicyclada 14.05.05, 14:00 zapomniales o drugim komplecie ogumienia. dojezdzasz do kaluzy, szybki switch i juz jestes offroadowcem pelna geba :] Link Zgłoś
Gość: m Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:18 Co do sprzedawców świetny jest na Remiszewskiej 1 (wa-wa)- polecam, doradził z ramą - teraz mam pasującą jak ulał 15 cali obniżaną , a męczyłam się na 20 calowej. O zgrozo jak o niebo lepiej się jeździ i pokonuje warszawskie drogi. pozdrawiam m Link Zgłoś
Gość: wior Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:36 a ja myslalem że alu da sie spawać ( w fabrykach ramy chyba sa spawane a nie sklejane) Link Zgłoś
Gość: miro Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.dyn.optonline.net 15.05.05, 02:44 W slowniku jezyka polskiego nie bznalazlem slow " crossowych i trekkingowych" . Pytanie; czy debilstwo jest tak ogromne w jezyku uzywanym przez dziennikarzy. w moim kraju nasi dziennikarze uzywaja tylko naszego jezyka. Nie jest to tylko problem polskich piszacych gdyz czytam gazety innych polskich sasiadow i tez maja ten problem. Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.05.05, 10:06 Gość portalu: miro napisał(a): > W slowniku jezyka polskiego nie bznalazlem slow " crossowych i trekkingowych" ..... No to zaproponuj, językoznawco, jednowyrazowy polski odpowiednik ww. nazw:)) Link Zgłoś
ttarchal Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 28.05.05, 14:38 Nic prostszego. "Cross" to po polsku rower PRZEŁAJOWY, a "treking" - TURYSTYCZNY. Ale żeby to wiedzieć redaktor musiałby dotrzeć do kogoś, kto się zna na kolarstwie nie od dziś, a nie zrzynać z angielskojęzycznych marketingowych broszurek pobranych od jakiegoś sprzedawcy z łapanki. Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:43 Co za debil to pisał! Zajżałem do netu, żeby dowiedzieć się czegoś o rowerach c/t. Nie jestem specjelistą, a już napewno nie redaktorem ale wiem coś więcej o rowerach. Twn art. nie tylko żle świadczy o tym kto go napisał ale i o logo (i o agora) Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.68.80.26.ostrow80.tnp.pl 01.06.05, 09:26 Z tego artykułu wynika, że rower trekkingowy to to samo co cross + bagażnik i lampy. Może ktoś mi wyjaśnić czy istnieje jakaś głebsza rożnica między tymi typami rowerów. Z góry dzieki i pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Ogi Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.orasoft.net.pl 21.06.05, 06:32 "Amortyzatory zwiększają nieco komfort, ale w jeździe turystycznej można się bez nich obejść. W mieście, gdzie raz po raz forsujesz krawężniki, amortyzator może nawet przeszkadzać, bo utrudnia poderwanie przedniego koła." Aco powiecie o tym kawałku, moim zdaniem też jest "szczytem". Autor chyba nigdy nie siedział na rowerze:) Jeszcze nigdy amortyzator nie przeszkodził mi w pokonywaniu krawężnika a przy odpowiednio dużym skoku (skok amortyzatora oczywiście - dopisek dla autora, cholera wie o jakim skoku by sobie pomyślał:))))wystarczy tylko odciążyć przednie koło i już, krawężnik "Sforsowany":))))) Link Zgłoś
Gość: krytyk Trzeba być stukniętym, żeby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:51 płacic za zwykły katalog reklamowy (LOGO)dla plastikowych narcyzów i gadżeciarzy. Link Zgłoś
curious2003 roznica miedzy rowerzysta a dupa wolowa na rowerze 31.07.05, 13:43 dupa wolowa postepuje tak jak w tym artykule, kupuje wszystko pod pic, zeby ladnie wygladalo, rower kupil sobie tylko po to, zeby miec czym dojechac pod budke z piwem i zeby to kazdy widzial jaki on ladny, markowy ma rower i jak ladnie jest ubrany. A nie ma bladego pojecia o jezdzie i lepszy rowerzysta na Wigry 3 go wyprzedzi. Link Zgłoś
Gość: S. Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:02 O losie.... zajrzałem przez ciekawość do tego "artykułu". Przerażające, że w stosunkowo krótkim tekście można zawrzeć tak wiele bzdurnych "legend" dotyczących rowerów. Począwszy od niespawalnego aluminium, na bezuużyteczności amortyzatora w warunkach miejskich kończąc, a wszystko dodatkowo wymieszać tak, żeby niedoświadczony, aczkolwiek chętny na "rowerowanie" czytelnik zgłupiał bez reszty. Panie i Panowie... Po prostu nie czytajcie tedo syfu. Jeśli chcecie kupić rower po prostu udajcie się do DOBREGO sklepu rowerowego, z kompetentną obsługą. Link Zgłoś