Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przegląd modeli crossowych i trekkingowych

15.04.05, 11:47
    co do pedalow SPD (czyli na zatrzaski) to sa w sprzedazy buty w ktorych da
    sie chodzic, kosztuja ponad 400zl ale to tylko w ramach spostowania bo
    przeciez w koncu ten but ma byc na rower a nie do chodzenia po bulki
    Obserwuj wątek
      • Gość: w Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:23
        "Rama. Najlepiej aluminiowa. W ostatnich latach ramy aluminiowe znacznie
        staniały i obecnie są już tylko trochę droższe od stalowych. Różnica niewielka,
        za to rower jest lżejszy o ładnych kilka kilogramów. Jednak rama z aluminium ma
        też swoje wady - jest bardziej sztywna od stalowej, zapewnia mniejszy komfort
        jazdy. I prędzej pęknie, niż się ugnie. A spawać się jej już nie da... "

kilka kilogramów :)))))))))) nie mozna spawac :)))))))

ROTFL
      • Gość: Jacu Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.icpnet.pl 15.04.05, 19:09
        Dawno takich bzdur nie widziałem ROTFL.

Może warto mieć jakieś pojęcie o temacie o którym się pisze...

"Jeśli do roweru crossowego dołożysz błotniki, lampki, dzwonek, nóżkę i bagażnik, stanie się on rowerem trekkingowym"
        - ciekawe gdzie trekingowy rower w galerii ma owe akcesoria...

Jeśli dać długopis i pare złotych człowiekowi to będzie aurorem artykułów o rowerach... no comment
        • Gość: ziutek Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.wola1.demo.net.pl / *.demo.net.pl 06.05.05, 16:42
          artykuł kpina... koleś nie znasz sie wogóle :P
      • Gość: nnn Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.chello.pl 15.04.05, 19:23
        ja kupilem buty z spd w ktorych da sie chodzic za 200 pln
      • hauabaua Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.04.05, 21:01
        Co to za bełkot, za przeproszeniem?
        .
        • mobile5 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.04.05, 21:10
          Chłopcy z marketingu chcą wmówić klientom nowe potrzeby.
          • Gość: 26272829 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.04.05, 20:48
            A co? Uważasz ,że rowert MTB sa do miasta jak znalazł? ;) :)

Kilka firm wprowadza już MTB z wielkimi kołami 29 cali - ale wada w terenie
            jest taka, że szybko mogą się powyginać, mniejszy promień to większa sztywność.

Szkoda że nie robią MTB 27 :))))))))

---
            pzdr
            tapety.tapety.glt.pl
            • mobile5 Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 17.04.05, 22:44
              Gość portalu: 26272829 napisał(a):

> A co? Uważasz ,że rowert MTB sa do miasta jak znalazł? ;) :)

Po nazwie, to uważam, że do miasta, to citybike. :-)
      • Gość: Łukasz Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.saint / 195.117.38.* 19.04.05, 10:50
        "Przerzutki dzielą się na dwie kategorie: Grip-Shift i Rapid-Fire" - no cóż a
        myślałem że na tylne i przednie, przednie dalej na ciągnięte od góry i od dołu
        itd itd. A tak poważnie drogi autorze tekstu - wspomniany podział chyba dotyczy
        manetek a nie przerzutek.
      • Gość: dreq Re: Metro-bicyclada IP: *.netia.pl 05.05.05, 12:28
        swietny tekst... nabadz sobie rowerek, tylko bron Bosche aluminiowy bo
        przeciez "spawać się Alu już nie da"... upewnij sie ze masz juz ansolutnie
        wszystkie akcesoria w tym klucze do szprych (ca 2kg), kurtale bezwzglednie z
        goreteksu bo w barze nad Wisla moze ci sie piwo wylac. wez tez 2gi dla
        dziewczyny (mozna na raty Provident:)zebys nie musial brac muzy na uszy -
        marudniaka re niedogodnosci, obtarcia i kurz masz zapewnionego. wszystko razem
        na dach toytoyoty i ostro na trase lapac muchy na kierowniku. niech zyja
        Metrocyklisci:)
        anti-metro-Logo-ignorant d
        • fc_pl Re: Metro-bicyclada 14.05.05, 14:00
          zapomniales o drugim komplecie ogumienia. dojezdzasz do kaluzy, szybki switch i
          juz jestes offroadowcem pelna geba :]
      • Gość: m Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:18
        Co do sprzedawców świetny jest na Remiszewskiej 1 (wa-wa)- polecam, doradził z
        ramą - teraz mam pasującą jak ulał 15 cali obniżaną , a męczyłam się na 20
        calowej. O zgrozo jak o niebo lepiej się jeździ i pokonuje warszawskie drogi.
        pozdrawiam
        m
        • Gość: wior Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:36
          a ja myslalem że alu da sie spawać ( w fabrykach ramy chyba sa spawane a nie
          sklejane)
      • Gość: miro Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.dyn.optonline.net 15.05.05, 02:44
        W slowniku jezyka polskiego nie bznalazlem slow " crossowych i
        trekkingowych" . Pytanie; czy debilstwo jest tak ogromne w jezyku uzywanym
        przez dziennikarzy. w moim kraju nasi dziennikarze uzywaja tylko naszego
        jezyka. Nie jest to tylko problem polskich piszacych gdyz czytam gazety innych
        polskich sasiadow i tez maja ten problem.
        • jantoni.jajcorz Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 15.05.05, 10:06
          Gość portalu: miro napisał(a):
          > W slowniku jezyka polskiego nie bznalazlem slow " crossowych i
          trekkingowych" .....

No to zaproponuj, językoznawco, jednowyrazowy polski odpowiednik ww. nazw:))
          • ttarchal Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych 28.05.05, 14:38
            Nic prostszego. "Cross" to po polsku rower PRZEŁAJOWY, a "treking" - TURYSTYCZNY.

Ale żeby to wiedzieć redaktor musiałby dotrzeć do kogoś, kto się zna na
            kolarstwie nie od dziś, a nie zrzynać z angielskojęzycznych marketingowych
            broszurek pobranych od jakiegoś sprzedawcy z łapanki.
      • Gość: marcin Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:43
        Co za debil to pisał!
        Zajżałem do netu, żeby dowiedzieć się czegoś o rowerach c/t. Nie jestem
        specjelistą, a już napewno nie redaktorem ale wiem coś więcej o rowerach.
        Twn art. nie tylko żle świadczy o tym kto go napisał ale i o logo (i o agora)
      • Gość: Laik Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.68.80.26.ostrow80.tnp.pl 01.06.05, 09:26
        Z tego artykułu wynika, że rower trekkingowy to to samo co cross + bagażnik i
        lampy. Może ktoś mi wyjaśnić czy istnieje jakaś głebsza rożnica między tymi
        typami rowerów. Z góry dzieki i pozdrawiam.
      • Gość: Ogi Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.orasoft.net.pl 21.06.05, 06:32
        "Amortyzatory zwiększają nieco komfort, ale w jeździe turystycznej można się
        bez nich obejść. W mieście, gdzie raz po raz forsujesz krawężniki, amortyzator
        może nawet przeszkadzać, bo utrudnia poderwanie przedniego koła." Aco powiecie
        o tym kawałku, moim zdaniem też jest "szczytem". Autor chyba nigdy nie siedział
        na rowerze:) Jeszcze nigdy amortyzator nie przeszkodził mi w pokonywaniu
        krawężnika a przy odpowiednio dużym skoku (skok amortyzatora oczywiście -
        dopisek dla autora, cholera wie o jakim skoku by sobie pomyślał:))))wystarczy
        tylko odciążyć przednie koło i już, krawężnik "Sforsowany":)))))
      • Gość: krytyk Trzeba być stukniętym, żeby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:51
        płacic za zwykły katalog reklamowy (LOGO)dla plastikowych narcyzów i gadżeciarzy.
        • curious2003 roznica miedzy rowerzysta a dupa wolowa na rowerze 31.07.05, 13:43
          dupa wolowa postepuje tak jak w tym artykule, kupuje wszystko pod pic, zeby
          ladnie wygladalo, rower kupil sobie tylko po to, zeby miec czym dojechac pod
          budke z piwem i zeby to kazdy widzial jaki on ladny, markowy ma rower i jak
          ladnie jest ubrany. A nie ma bladego pojecia o jezdzie i lepszy rowerzysta na
          Wigry 3 go wyprzedzi.
      • Gość: S. Re: Przegląd modeli crossowych i trekkingowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:02
        O losie....
        zajrzałem przez ciekawość do tego "artykułu". Przerażające, że w stosunkowo krótkim tekście można zawrzeć tak wiele bzdurnych "legend" dotyczących rowerów. Począwszy od niespawalnego aluminium, na bezuużyteczności amortyzatora w warunkach miejskich kończąc, a wszystko dodatkowo wymieszać tak, żeby niedoświadczony, aczkolwiek chętny na "rowerowanie" czytelnik zgłupiał bez reszty.

Panie i Panowie... Po prostu nie czytajcie tedo syfu. Jeśli chcecie kupić rower po prostu udajcie się do DOBREGO sklepu rowerowego, z kompetentną obsługą.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka