Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NARESZCIE !!!!

19.04.05, 08:03
    Polecam artykuł w "Życiu Warszawy". W końcu zmienia się coś na lepsze. Brawo
    dla tego sklepu :) Oby tak wszędzie było.

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=61488
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: NARESZCIE !!!! 19.04.05, 08:43
        No, no, no... trzeba będzie zobaczyć ten parking :-) A i przyokazji objechano
        mojego ulubionego "obiecywacza-gównorobka" - Urbańskiego :-)
        • gobelin10 Re: NARESZCIE !!!! 19.04.05, 08:49
          roweroraffi napisał:

> No, no, no... trzeba będzie zobaczyć ten parking :-)

Koniecznie

A i przyokazji objechano
          > mojego ulubionego "obiecywacza-gównorobka" - Urbańskiego :-)

i baaaardzo mi sie to podoba :)))
          • roweroraffi Re: NARESZCIE !!!! 20.04.05, 00:36
            No i byłem na tym parkingu... stojaki porządne, a nie jakieś wyrwikółki,
            całkiem sporo ich. Szkoda, że pod gołym niebem, a nie zakryte (zwłąszcza, ze
            obok wielki parking kryty dla aut). Siedzi ochroniarz, zapina włąsnymi linkami,
            wydaje numerki (co dziwne wszystkie mają nr 5 o ile dobrze zaobserwowałem).
            Chłopak jest bardzo fajnie nastawiony do ludzi (pełen szacuneczek) i uzbrojony
            w krótkofalówkę. Parking oczywiście darmowy, czynny w godiznach otwarcia, choć
            stojakó potem nie zwijają oczywiście. Jak dla mnie rewelacja i dziś widziałem
            tam z 6 rowerów stojących, czyli zapotrzebowanie jest.

Zastanawiam się nad wysłaniem pisma do firmy chwalącego tą decyzję i
            proponującego by podobne parkingi powstały przy innych ich marketach w
            Warszawie (m.in. u mnie w Auchanie 1km od domciu). Nie to bym tam specjalnie
            często bywał, a jak bywam to i tak mam swoje upatrzone lokacje, ale pomysł mi
            się spodobał.
            • roweroraffi Rowery w Auchan Wola... 20.04.05, 10:24
              Dodam jeszcze, że w samym Auchan Wola na lato jakiś idiot wystawił rowery z
              oponami z kolcami na lód ;-) Aż mnie w ziemię wbiło, bo takie opony generalnie
              są droższe od normalnych, więc gdzie tu logika marketowa i cięcie cen w
              nieskończoność?
              Był też rower wyglądający podobnie to jakiegoś FR... rama z wzmocnieniami,
              matowy kolorek, nawet sensownie położone spawy... wyglądało toto na alu, ale
              było z hiten'u i ważyło jak dobry motocykl ;-)

Były też oczywiście bardziej typowe wynalazki - zaspawane dwupółkowce,
              czterozawiasowe fulle z ramami ze stali ważące znów tyle co motocykl, rowery na
              osprzęcie FIS, HIS, SINSUAN itp, ramy ze spawami kładzionymi przez pijane
              chińskie dziecko z trzesącymi się z głodu rękoma...

Co ciekawe średnia cena tego wszystkiego wynosiła >300zł, a i rowery za 700-
              900zł nie były niczym dziwnym. Ktoś chyba podniósł ceny udając, że podnosi
              jakość... oczywiście niczego powyżej TOURNEY'a w zasadzi nie było.

Mnie natomiast rozwala reklama wisząca tam niemal wszedzie wokolo działu i
              pokazująca full'a z odwrotnie założonym amortyzatorem... to chyba taka moda
              teraz, choć na sklepie nie zaobserwowałem tego. A szkoda, bo to opełniłoby moje
              zdanie o rowerach z marketów ;-)
              • sebias Re: Rowery w Auchan Wola... 20.04.05, 20:57
                Witam!

roweroraffi napisał:
                > Dodam jeszcze, że w samym Auchan Wola na lato jakiś idiot
                > wystawił rowery z oponami z kolcami na lód
                Może wyprzedaż modeli zimowych <rotfl>

> oczywiście niczego powyżej TOURNEY'a w zasadzi nie było
                No w zasadzie nie było... przypałętał się tylko jakiś NoName z alu na Alivio za
                około 1,5kzł - tylko kto go kupi skoro obok jest super hiper wypasiony model do
                dh z dwupółkowym amorem, resorem z tyłu i 2 hamulcami tarczowymi... <rotfl>
                [dla niekumatych: amor zaspawany o skoku 60mm - pewnie na luzach tyle wyciąga,
                damper z wypadającą z mocowania sprężyną osiągający pewnie tyle samo ugięcia co
                nieszczęśnik z przodu, no i oczywiście 2 "chamulce tarczufkowe" dopełniające
                obrazu nędzy i rozpaczy - a to wszystko za niewygórowną cenę 299złotych złożone
                jeszcze przez wykwalifikowanego sprzedawcę majonezu z działu tekstylia. O tym,
                że nikt nie chce tego serwisować chyba nie muszę wspominać, bo każdy szanujący
                się serwis rowerowy ma odpowiednią tabliczę nad drzwiami serwisu... ciekawostką
                jest to, iż podobno zerwany łańcuch w ramach gwarancji hipermarkety wymieniają
                od razu na nowy rower!!!]
            • sebias Re: NARESZCIE !!!! 20.04.05, 20:42
              Witam!

roweroraffi napisał:
              > Zastanawiam się nad wysłaniem pisma do firmy chwalącego tą decyzję
              > i proponującego by podobne parkingi powstały przy innych ich
              > marketach w Warszawie

Nie zastanawiaj sie tylko pisz i wysyłaj. W koło jest tyle badziewia i tandety,
              że dobre pomysły trzeba promować i pokazywać jak się powinno robić.

Może rewolucja zacznie się od parkingów dla rowerów przy hiperach... oby :D
              • roweroraffi Re: NARESZCIE !!!! 21.04.05, 10:24
                Właśnie na to liczę... że jak jedna sieć postawi, to druga nie będzie chciała
                być gorsza, a po pewnym czasie ideę podchwycą też prywaciarze i będzie gdzie
                parkować (prywaciarze oczywiście nie będą może mieli strzeżonych, ale stojak to
                też już coś).
                Poza tym przy odrobinie szczęścia u mnie w Auchanie mogliby postawić te stojaki
                na dolnym poziomie, czyli tam, gdzie nie pada na głowę. To byłby dodatkowy
                plus, choć wiele osób na początku mogłoby nie wiedzieć, że tam jest parking ;-)
      • xun_vixx [OT] Re: NARESZCIE !!!! Buspas na Modlinskiej? 20.04.05, 22:41
        Dzisiaj w radiu uslyszalem mniej wiecej cos takiego, ze zatwierdzono plany buspasa na Modlinskiej, jednak nie slyszalem dokladnie o co chodzilo, co, jak, kiedy... Znaczy informacja nie potwierdzona.

Podpinam pod podobny temat... :P
        • roweroraffi [OT] Re: NARESZCIE !!!! Buspas na Modlinskiej? 21.04.05, 10:31
          No to potwierdzam. Najpóźniej do 7 maja mają wymalować. Pas będzie od
          Obrazkowej do Grota tylko na jezdni w stronę Centrum. Niestety nie będzie
          fizycznie odseparowany od innych.
      • olecky Re: NARESZCIE !!!! 21.04.05, 10:30
        a moze ktos zrobil zdjecie tego cuda?

pozdrawiam, olek
        • roweroraffi Re: NARESZCIE !!!! 21.04.05, 10:35
          Niestety byłem tylko z Sebą, a On nie ma aparatu (ja też nie). Przy okazji
          sprawdziliśmy "trasę" wzdłuż torów PKP... lepiej nie mówić jak się jedzie, ale
          było śmiesznie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka