Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Merida, Wheeler czy Author?

IP: *.Zabrze.Net.pl 26.04.05, 16:40
    Zastanawiam sie nad kupnem roweru mam około 900 zł, a rowery, które mi sie
    podobają to Wheeler 600 zx ( cena 899 zł), Merida Kalahari 570 sx ( cena 979
    zł), Author Profile (cena 949zł)
    Co o nich sądzicie, który lepszy, a może zapropunujecie jakis inne w podobnej
    cenie.
    Obserwuj wątek
      • el_gato_con_botas Re: Merida, Wheeler czy Author? 26.04.05, 16:46
        a ktory sprzedawca daje Ci najlepszy serwis?
        pzdr
        ps. postanowilem odpowiadac na takie same pytania w mozliwie najoryginalniejszy,
        ale rzeczowy zarazem, sposob
        ;-))
        • Gość: adirem Re: Merida, Wheeler czy Author? IP: *.Zabrze.Net.pl 26.04.05, 17:19
          Trudno ocenic serwis, kiedy sie jeszcze z niego nie korzystało. Na Wheelera
          jest 2 letni serwis, a co do pozostałych to nie wiem. Na stronie internetowej
          Meridy, napisane jest ze gwarancja jest na 1 rok, na Authora prawdopodbnie tez
          1 rok.
          • el_gato_con_botas Re: Merida, Wheeler czy Author? 27.04.05, 13:18
            napisalem, ze odpowiem nietypowo, bo wlasciwie na wszystkie pytania odpowiadam w
            ten sam sposob: bierz ten, na ktorym Ci sie najlepiej jezdzi;
            jak rozumiem odbyles jazde probna na wszystkich trzech i masz takie same
            wrazenia z jazdy, tak?
            rower, poza specyfikacja techniczna, to pewne bardzo konkretne katy i dlugosci
            rur tworzacych rame i decydujace o jej geometrii; rozni producenci maja rozne
            wyobrazenie o tym, jaka jest geometria idealna i stad koniecznosc porownania
            czyj punkt widzenia jest Ci najblizszy;
            zeby nie byc goloslownym: bardzo cenie pomysly garego f., niemniej jednak
            geometria genesis mi zupelnie nie odpowiada i pewnie nigdy nie zdecyduje sie na
            zakup ramy przez garego sygnowanej, z kolei ramy marina bardzo mi przypasowaly i
            nawet do jezdy turystyczono-rekreacyjnej wole polsportowa geometrie marina;
            rower to nie wydatek na rok, ale na wiele dluzej; zywotnosc ramy aluminiowej to
            dobrych kilka lat i przy takiej decyzji warto upewnic sie, ze to dokladnie to, o
            co chodzi;
            pzdr
      • Gość: Ring Re: Merida, Wheeler czy Author? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:51
        Polecam Wheelera!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka