Gość: Damian_wrock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:06 Siemka! Dużo się naczytałem o wadliwych rowerach z hipermarketów. Chce sobie kupić rower Active w Makro w oklicach 800-1000zł. Co o nih sądzicie? Czy też są badziewne? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: adam Zrób najpierw analizę tych rowerów: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:08 www.zasada-rowery.pl/oferta.php?men=3 Zanim stracisz pieniadze w Makro. Pozdrawiam A. Link Zgłoś
Gość: Damian_wrock Re: Zrób najpierw analizę tych rowerów: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:16 Dzięki za szybką odpowiedź... ale ja chce kupić rower w makro, bo tam jest możliwość na raty :/ Link Zgłoś
horb1 Re: Zrób najpierw analizę tych rowerów: 15.05.05, 13:23 Witaj Praktycznie w każdym sklepie rowerowym można kupić rower na raty, więc to nie jest żaden kłopot. A co do kupowania rowerów w marketach to zdecydowanie odradzam. Horb Link Zgłoś
Gość: mercx Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:14 za 2 miesiace będą 30% tańsze te rowery. Żaden rower z marketu nie jest wart tych pieniedzy. Te super tanie sa sprzedawane ponizej kosztów a te najdroższe są za drogie. Przede wszystkim one wszystkie praktycznie maja zębatki z tego samego materiału. na przerzutce możesz mieć napisane Alivio, ale nie zmienia to faktu że materiał z którego wykonano tarcze, zebatki to najczęściej syf. Jakbyś jeździł na wycieczki z rodziną to moze jeszcze warto o tym rowerze pomyśleć, ale jak przypuszczam to ty chcesz jeszcze na nim trochę poskakać, pozjeźdżać i zachować przy tym zdrowie. Więc daj sobie spokój. Sportowego roweru , do celów innych niż tylko krajoznawcze nie kupi sie za 800 pln - chyba że używany. Zresztą już był wątek o rowerach z marketów. A byłem w makro i te rowery to dla jazdy sportowej są nawet niebezpieczne Link Zgłoś
Gość: mercx Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:23 to pożycz od mamy, brata, jak mają to ci bez procenta pożycą . A tak nie dość że kupujesz byle co to jeszcze dopłacasz odsetki (one pewnie są już wliczone). Idź do normalnego sklepu, może we wrocku jest jakiś market sportowy , i tam też powinno być na raty. marzy mi się sportowy market, albo najlepiej taka Castorama dla rowerzystów. Chyba bym stamtąd nie wychodził. Widziałem taki w Belgii - było całe stoisko c częściami rowerowymi. Mód po prostu. Mozesz w torbie zmieścić cały rower Link Zgłoś
Gość: Damian_wrock Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:28 No właśnie we wrocku chyba takiego czegoś nie ma.. ale nie dawno powstał sklep sportowy (osyć duży) i onie też mają nawet duży wybór rowerków :/ Link Zgłoś
Gość: Damian_wrock Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:26 Najgorsze jest to, że wątpie żeby udalo mi sie uzbierać kaske. bo ostatnio swój cały budżet wydałem na co innego, a w makro istnieje możliwość zakupu na raty... może znasz jakieś sklepy we wrocku, gdzie też można brać na raty? ale już własnie te lepsze rowerki. Ps. A co sądzisz o rowerach z dacethlonu? Link Zgłoś
Gość: mercx Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:35 no co można sadzic? A gdzie masz tego decathlona otwartego? Bo w Polsce chyba nie ma? To swietna sieć, a sprzedaje wszystko praktycznie Link Zgłoś
Gość: Damian_wrock Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:47 No we wrocku jest decathlon koło auchan. Link Zgłoś
Gość: adam W sumie w Makro jest chyba jeden dobry rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 13:36 Active. Nazywa się Discovery pro i kosztuje ok. 1500 PLN. Nieco tansze sa Mongoose, ale tam wielkiego wyboru nie ma. Nie wiem jednak, czy ten Discovery Active'a jest w programie rat na 0%. Link Zgłoś
jszafranski Re: W sumie w Makro jest chyba jeden dobry rower 16.05.05, 10:46 chlopie za ta kase kupisz meride czy kelly'sa a i gianta sie trafi. Wiekszosc sklepow sprzedaje na raty. Link Zgłoś
Gość: Adek Do Damiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:26 Pewnie chcesz kupic bez odsetek przez Lukasa czy GE ? Mówie o Makro. Mają też jakieś Moongosy , zerknij jakie i napisz. Ja mam pare lat Moongoosa ale ...nie z Makro-) pzdr Link Zgłoś
Gość: z Gdyni Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.gdynia.mm.pl 21.05.05, 10:28 Kupiłem w październiku ub. roku rower z aluminiową ramą turystyczny męski z bagażnikiem. Kolega namówił mnie na niego jak go zobaczyliśmy (kolega ma już rower też turystyczny z bagażnikiem jakiś niemiecki, robi nim latem do 35 km dziennie). zapłaciłem za niego 870,- zł, pewnie za mało, o czym niżej. Zaraz po zakupie musiałem iść do serwisu (gwarancja) bo przeskakiwały przerzutki, serwisant stwierdził ze to normalne, wyregulował i inne rzeczy itd., dostał oczywiście w ramach gwarancji (ha, ha...) ode mnie w łapkę no i wszystko OK od tego czasu. Jeździłem tylko 3 tygodnie w 2004.. Teraz w maju „odpaliłem” go na nowo i 2 dni po 20 km na początek. Wszystko OK. z wyjątkiem siodełka które jest dla mnie niewygodne. jak pytałem się w serwisie (gwarancja) to zdziwili się że takie dobre (żelowe) i wymyślam (może mają racje o czy niżej). Gdzieś zapodziałem instrukcję polską obsługi. Parę dni temu zakupiłem do niego licznik (z internetu wymyśliłem sobie Sigmasport BC1200 +RDS. Zainstalowałem i gra. Opiszę co to za rower (napisy, wszystko jak na spowiedzi): Na ramie alu jest napisane Acyive Country. Bagażnik: TRANZX COMPONENTS Przerzutka tył (7 speed): ALTUS SHIMANO Przerzutka przód (3 speed): 050 SHIMANO TOP SWING SIS Na manetkach hamulców (metalowe, aluminiowe?): SHIMANO V_BRAKE CI-DECK PLUS Na ramie: „B” 7005 SERIES HEAD TREATED DOUBLE BUTTED TUBES ALLUMINIUM Na obręczach kół: INDEX S—0014 SAIKO ALLOY SS 622x19-28’ Na oponach wytłoczone: MADE IN THAILLAND TRAVELER 37-622 SPECIAL Na uchwytach na kierownicy (bardzo fajne porĘczne, miĘkka guma (?) – HERRMANS FINLAND Na widelcu przednim b. grubym (amortyzatory): STR560 SUSPENSION TECHNOLOGY REVOLUTION No i nieszczęsne siodełko (niewygodne dla mnie): SELLE ASSANO 5th avenue Koniec napisów. Co dalej? Zarejestrowałem się na jedno forum o rowerach, ale źle trafiłem, pytałem o użytkowników rowerów turystycznych, to chyba nazywają się CITY? (czy tak?). Szybko mnie „wygonili” wyśmiali mnie, jedna taka modern rowerówka nawet kazała mi dokupić klamerki do spodni na jazdy do kościoła (ha, ha...). OK. Wyniosłem się. Ale właśnie na forum tym i innym naczytałem się że mi już uszami wychodzi, iż ten mój rowerek nie ma prawa jeździć. a JAK JEŹDZI TO JUŻ NIEDŁUGO. Dlaczego. Bo jest obarczony grzechem pierworodnym. Został zakupiony (o zgrozo) w MAKRO CASH AND CARRY. tak więc, pomimo że ważę ok. 102 kg (po to go zakupiłem aby zgubić na nim „mięsień piwny”), jeżdżę po kostce, trochę kocich łbach i dziurawych chodnikach pomalowanych białymi kreskami (takie sa ścieżki rowerowe w Gdyni) a ten rowerek nie chce się rozlecieć a powinien. I w dodatku poniżej 1000,- zł rowery się rozsypują... Chyba ze kupione używane markowe, to nie. I co teraz. Dlatego te napisy wyszczególniłem bo szukam fachowca co wyda werdykt – będzie żył czy jego chwile są policzone... Ale tak na poważnie. Pożyjemy, zobaczymy... Link Zgłoś
Gość: bassPL Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.aster.pl 22.05.05, 09:46 Rolą marketingowców jest wciskać nam rzeczy drogie i niepotrzebne. Rower to proste urządzenie i jeśli jest poprawnie zmontowany to działa. Dla ludzi początkujących którzy zrobią nim niewiele km w sezonie najtańszy wystarczy. To tak jak z samochodami, po co komu Porsche do jazdy do pracy w mieście. Przyjemnie jest posiadać dobry i drogi rower, tylko by docenić jego walory trzeba kręcić po parę tysięcy km rocznie. Sam jeżdżę dużo i na tanim rowerze, przymierzam się do dobrego sprzętu ale ten sie nie chce zepsuć by ułatwić mi decyzję zakupu. Szpanerstwo dotarło już i między bikerów, zdrowy i niewinny snobizm przeradza się we współzawodnictwo materialne. Ale pamiętajcie - kasa sama nie jeździ. I w pewnym momencie przeradza się w śmieszność. Sprawny rower o właściwym rozmiarze ramy jest równie zdrowym przyrządem jak ten z górnej półki. A na szlakach sam chętnie "dokładam" tym co mnie próbują minąć i szacują moją zasobność wzrokiem. Prawdziwy biker szybko rozpoznaje sprawnego kolegę, który potrafi dobrze pociągnąć, a leszcze na wypasach szybko stają by się odlać. Oczywiście jest duzo mocnych rowerzystów na dobrych sprzętach ale ci nie szacują po sprzęcie, oni wiedzą ile kosztuje dojście do dobrej formy i osiągów. Nie bądźmy szowinistami i nie odbierajmy ludziom przyjemności jazdy. Jeśli poczują klimat i będą dużo jeździć to sami dojrzeją do zmiany sprzętu. Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:51 ja tez chce kupic rower i od kilku dni tylko tym sie zajmuje. porwnuje ofery i wiem ze roweru z geanta czy tesco bym nie kuipl. mam ok 800-900 zlotych i doszedlem do wniosku ze najlepszym wyjsciem jest kupienie roweru z makro. nie wiem jak makro we wroclawiu, wiem ze w bydgosczy jest z serwisem ok. nie chce placic duzej marzy w jakims malym sklepiku rowerowym, a marketow rowrowych nie ma:( genaralnie zeby kupowac i w sklepie i w markecie trzeba sie znac albo poswiecic troche czasu. ja z malymi sklepami mam raczej zle doswiadczenia, gdy tylko ktos orientuje sie ze sie nie znasz to dostaniesz badziewie za duzo kasy pozdrowy z bydgoszczy Link Zgłoś
Gość: fred -biker_gdy Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.gdynia.mm.pl 29.05.05, 10:24 Moim zdaniem to duży problem kupić, rower atakcyjny z wyglądu i dodatkowo mało awaryjny w tej cenie, musisz zwrócić uwagę że sam osprzęt może wiele kosztować, ale widziałem w makro w Gdyni nowe modele rowerów Active, które mają aluminiową ramę i osprzęt deore czy aliwio nie jest to niewiadomo co ale na dwa, trzy sezony spokojnej jazdy z niewielkimi regulacjami powinno wystarczyć!!! Polecam w tamtej ofercie także "Mongusa", ale przypominam że są one jako tako tanie ale i podzespoły zastosowane w nich są też zubożałe... Link Zgłoś
Gość: Adam [gucio85] A ja kupilem Active'a za 290 z makro :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:07 Kupilem w makro Gdynia, Active'a Easy. Rower mam od 2 dni, zrobilem juz 77km po asfalcie, plytach betonowych, lesie, nic sie nie dzieje [jeszcze], jedno co zauwazylem to mechanizm korbowy ma zbyt duzy luz [sie wyreguluje, ale sie nie chce :p] poza tym fajnie sie jezdzi, v-max to narazie 51km/h ale postaramy sie o wiecej. Ogulnie w chwili obecnej jestem zadowolony :D Link Zgłoś
Gość: am Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:16 albo taki www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/365 Dobra rama z wymiennym hakiem a osprzęt sobie wymienisz w miarę zużycia i przypływu gotówki. Link Zgłoś
Gość: damian_wrock Re: Chce kupić rower w MAKRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:27 Dzięki wszystkim już nie aktualne!! Link Zgłoś