tomzoliborz 20.05.05, 22:07 DZieki Panowie za umozliwienie szybkiego powrotu haha do stolicy.... srendnia 35 nio ale bylo fajnie i expressowo ;) pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
sebias Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:15 Witam! W imieniu kierowcy TIRa: nie ma za co :P Link Zgłoś
tomzoliborz Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:27 a prosze ale to na Grota Roweckiego haha Niezle tam doginaja na szczescie sluchalem muzyki to nawet bym sie nie spodziwal w razie czego :-] Link Zgłoś
arteq Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:39 Ja niestety nie dotrwałem... gdzieś tak w okolicach Jabłonnej (?) chyba odłączyliśmy się z kolegą do przodu, a później ku naszemu zdziwieniu okazało się, że nikt za nami nie jedzie ;-) Jakoś wyjątkowo dobrze nam się tą Modlińską jechało, nawet mimo grubych oponek, pewnie z wiatrem było :-) AVS z całej wycieczki 20.03 km/h :-) Link Zgłoś
tomzoliborz Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:45 a nie jechaliscie potem Grota po latarnianym chodniku ??? Link Zgłoś
arteq Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:47 > a nie jechaliscie potem Grota po latarnianym chodniku ??? Jechaliśmy :-) Ktoś nas nawet mijał chyba ;-) Link Zgłoś
tomzoliborz Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:48 No ja jechalem ulica i tak skojarzylem hyhy :) to pozdrawiam ciekawe jak grilowcy bede wracac po baletach haha Link Zgłoś
arteq Re: Szybki powrot z Legionowa 20.05.05, 23:55 > No ja jechalem ulica i tak skojarzylem hyhy :) Wygodniej ci się tam ulicą jeździ? > to pozdrawiam ciekawe jak grilowcy bede wracac po baletach haha Zygzakiem :> Link Zgłoś
tomzoliborz Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 00:00 No troszke szybciej aczkolwiek ryzykowniej , jakiegos bajkera cos ta trzasnelo w dzien takze roznie bywa no ale ... :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 08:33 tomzoliborz napisał: > No troszke szybciej aczkolwiek ryzykowniej , jakiegos bajkera cos ta trzasnelo > w > dzien takze roznie bywa no ale ... :) Tym się nie sugeruj, bo akurat co jakiś czas to na zderzak zbierają Rowerzystę niezależnie od miejsca. A na Grota to pierwszy wypadek z udziałem rowerzysty od kiedy pamiętam... no może poza tym jak w 2003r. kolega wiozący nam farbę na malowanie ścieżki sam się wykolarzył i 10 litrów poszło w asfalt :-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 08:31 arteq napisał: > > No ja jechalem ulica i tak skojarzylem hyhy :) > > Wygodniej ci się tam ulicą jeździ? Dużo wygodniej... latarni nie ma i nieco szerzej jest. A wieczorami to nawet ruchu nie ma jakiegoś specjalnego. > > to pozdrawiam ciekawe jak grilowcy bede wracac po baletach haha > > Zygzakiem :> Albo śladem węża ;-) Link Zgłoś
arteq Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 11:47 > Dużo wygodniej... latarni nie ma i nieco szerzej jest. Mi te latarnie akurat w niczym nie przeszkadzają :-) Tylko pierwsza i ostatnia jest taka, że trzeba się praktycznie zatrzymać żeby przejechać. > A wieczorami to nawet ruchu nie ma jakiegoś specjalnego. Za to dość szybki :/ Nie wiem, jakoś nie jestem przekonany. Dla mnie to chyba jedno z nielicznym miejsc w WAW gdzie bezpieczniej czuje się jednak na chodniku. Inna sprawa, że później jak już się zejdzie po schodkach to jest ścierzka, którą można dojechać.... prosto pod Rurę :P Link Zgłoś
roweroraffi Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 19:38 arteq napisał: > > Dużo wygodniej... latarni nie ma i nieco szerzej jest. > > Mi te latarnie akurat w niczym nie przeszkadzają (...) trzeba się praktycznie zatrzymać żeby przejechać. Ok, nie mam więcej pytań ;-) Wiesz ja ten most pokonywałem w swoim czasie 2x dziennie... jak byś miał 30x w miesiącu nosić rower po schodach i zwalniać do zera, to byś się szybko przekonał :-) > Za to dość szybki :/ Nie wiem, jakoś nie jestem przekonany. Dla mnie to chyba > jedno z nielicznym miejsc w WAW gdzie bezpieczniej czuje się jednak na chodniku > . Ja Cię tam zmuszał nie będę... jak się nie czujesz pewny, to lepiej faktycznie na chodniku zostać. Niemniej nie wierz w te wszystkie bujdy o masowych śmierciach rowerzystów na Grota, czy o setkach wypadków... jestem żywym dowodem, że można 2 lata jeździć 2x dziennie tym mostem ulicą i przeżyć, a na dodatek nawet lakieru sobie nie zadrapać :-) > Inna sprawa, że później jak już się zejdzie po schodkach to jest ścierzka, któr > ą > można dojechać.... prosto pod Rurę :P Zjeżdżasz ślimakiem z grota ulicą, a dalej też możesz wjechać na ścieżkę... ja zazwyczaj tak robiłem jadąc do szkoły... chyba, że się trafił autobus, to wtedy za nim jechałem po ulicy :-) Link Zgłoś
arteq Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 21:18 > Ok, nie mam więcej pytań ;-) Wiesz ja ten most pokonywałem w swoim czasie 2x > dziennie... jak byś miał 30x w miesiącu nosić rower po schodach i zwalniać do > zera, to byś się szybko przekonał :-) Możliwe. Ja jak mam go przejechać 2x dziennie raz w miesiącu albo i jeszcze rzadziej to problemu nie widzę. > Ja Cię tam zmuszał nie będę... Uff ;-) > Niemniej nie wierz w te wszystkie bujdy o masowych > śmierciach rowerzystów na Grota, czy o setkach wypadków... Ależ to nie ma kompletnie żadnego wpływu jak ja ten przejazd oceniam. Wypadki to w większości przypadków zdarzenia statystyczne na które nie mamy wpływu, no chyba że ktos wyjątkowo się prosi o kłopoty... > jestem żywym dowodem, że można 2 lata jeździć 2x dziennie tym mostem > ulicą i przeżyć, a na dodatek nawet lakieru sobie nie zadrapać :-) To akurat nie jest żaden argument. Ja np nie miałem praktycznie żadnej groźnej sytuacji od jakiś 14kkm. Ostatnio w ciągu zaledwie 3dni: wpieprzyłem się w taksówkę, przeleciałem przez jakiegoś dzieciaka co wyszedł na ścierzkę z za drzewa, no i prawie mnie rozjechał skręcający ze skrzyżowania autobus na środku przejścia dla pieszych :-) > Zjeżdżasz ślimakiem z grota ulicą, a dalej też możesz wjechać na ścieżkę... ja > zazwyczaj tak robiłem jadąc do szkoły... Podejrzewam, że wyjdzie to dłużej niż jazda między latarniami. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Szybki powrot z Legionowa 22.05.05, 19:29 arteq napisał: > > Ok, nie mam więcej pytań ;-) Wiesz ja ten most pokonywałem w swoim czasie > 2x > > dziennie... jak byś miał 30x w miesiącu nosić rower po schodach i zwalnia > ć do > > zera, to byś się szybko przekonał :-) > > Możliwe. Ja jak mam go przejechać 2x dziennie raz w miesiącu albo i jeszcze > rzadziej to problemu nie widzę. Jak tak, to faktycznie problemu nie ma. > Wypadki t > o > w większości przypadków zdarzenia statystyczne na które nie mamy wpływu, no > chyba że ktos wyjątkowo się prosi o kłopoty... Ja tam jestem zdania, że wpływ mamy... już kilka razy udało mi się "uciec" z niebezpieczej sytuacji na drodze zanim ta przerodziła się w "dzwon". Najbliżej to byłem chyba na Modlińskiej parę lat temu... przed sobą miałem ruszające auta spod świateł, pod kołami oblodzoną jezdnię (zima), a z tyłu sunącego na zablokowanych kołach jakiegoś grata... zdążyłem uskoczyć z rowerem przez muldę śniegu na trawnik i choć wyglebiłem, połamałem błotnik plastykowy i jakieś tam inne duperele zniszczyłem, to lepsze to niż być na jezdni i zostać zgarniętym przez tego hamującego, który chwilę potem przywalił jeszcze w tego, co z przodu ruszał sprzed świateł i też próbował jakoś zwiać... a wtedy to już był ułamek sekundy i na centymetry wszystko. > Ja np nie miałem praktycznie żadnej groźnej > sytuacji od jakiś 14kkm. Ostatnio w ciągu zaledwie 3dni: wpieprzyłem się w > taksówkę, przeleciałem przez jakiegoś dzieciaka co wyszedł na ścierzkę z za > drzewa, no i prawie mnie rozjechał skręcający ze skrzyżowania autobus na środku > przejścia dla pieszych :-) To też fakt, że bywa tak, że przez xx kkm nic, a potem 5 sytuacji naraz, albo dzień taki, że wygląda jakby kierowcy na Ciebie specjalnie polowali... miałem tak ostatnio jakiś miesiąc temu... skończyło się glebą na Marszałkowskiej po nieudanej próbie ominięcia faceta, co na czerwonym drogę zajechał. > Podejrzewam, że wyjdzie to dłużej niż jazda między latarniami. Nie sądzę... z resztą sprawdź jak chcesz ;-) W każdym razie napewno wyjdzie szybciej, bo nie trzeba stawać i nosić roweru. Link Zgłoś
skeler Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 01:25 wracalo sie calkeim przyjemnie - zrobilismy tez uzytek z zoltych kamizelek - jak stanelismy w nich przy drodze, to wszystkie samochody na drodze krajowej jechaly 20-40km/h ;-) Link Zgłoś
light_trance Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 01:57 Tak BTW. nie znam nicka, a imienia nie pamiętam niestety, ale kamizelkę zwrócę na za tydzień, na majowej masie dziennej. ;P Link Zgłoś
wano77 Re: Szybki powrot z Legionowa 22.05.05, 01:52 light_trance napisał: > Tak BTW. nie znam nicka, a imienia nie pamiętam niestety, ale kamizelkę zwrócę > na za tydzień, na majowej masie dziennej. ;P Czesc jesli chodzi o kamizelkę SAABa to nick:Wano imie:Artur, a kamizelke oddasz kiedy indziej bo bede chyba poza Wawą. Pozdrawiam Wano Link Zgłoś
light_trance Re: Szybki powrot z Legionowa 22.05.05, 02:10 Imie znam :) Nicka nie znałem. Czyli nie brać jej w ten piątek? Dobrze, to oddam przy najbliższej okazji. Link Zgłoś
pan.de.monium Re: Szybki powrot z Legionowa 21.05.05, 10:08 skeler napisał: > wracalo sie calkeim przyjemnie - zrobilismy tez uzytek z zoltych kamizelek - > jak stanelismy w nich przy drodze, to wszystkie samochody na drodze krajowej > jechaly 20-40km/h ;-) Hehe, pamiętam. Ten lighstick jeszcze poprawił twój image, jako pilnującego ruchu :) A potem na światlach: czerwone czerwone NIEBIESKIE! :D BtW, on się jeszcze świeci! Link Zgłoś
freaky_mati FOTY!!! 21.05.05, 12:58 Hehehe... Przeciez mowilem, ze bedzie sie swiecil przynajmniej osiem godzin... ;) Nio ale zapewne teraz trudno go porownywac to tego jak wygladal zaraz po zlamaniu. BTW Oto dwie fotki z naszego wczorajszego bike-tuningu... ;) img281.echo.cx/img281/7352/032m9fa.jpg img277.echo.cx/img277/6585/033m9bd.jpg A reszta fotek tutaj: www.angelfire.com/freak/kret/rowerowe/2005_05_20.html Link Zgłoś
sp5xsc Re: FOTY!!! 21.05.05, 14:21 Wypraszam sobie nazywanie mnie "Garbusem" !!! :) (czy 'garbus' to taki autobus gdzie daja jesc?? img266.echo.cx/img266/9294/016m0yo.jpg Link Zgłoś
wano77 [FOTO 2] Legionowo 22.05.05, 02:07 Czesc wszystkim masowiczom! Tutaj dla poszukujących sie na zdjeciach ;> 114 zdjec z piatku: www.redinfo.pl/legionowo 800x600 a tu spakowana paczka z oryginalnymi fotkami 1600x1200: www.redinfo.internetdsl.pl/legionowo.rar 41MB!!! Dzieki za wspolną zabawe (grill+rower+party rulez ;) i do nastepnego razu Wano Link Zgłoś
light_trance Re: [FOTO 2] Legionowo 22.05.05, 02:16 A nieprawda, bo 40,5 MB ;P Fajne fotki, dzięki za link. Ponawiam... Więcej fotek! ;] Może sam zabiorę następnym razem aparat... Link Zgłoś
light_trance Re: [FOTO 2] Legionowo 23.05.05, 15:38 Mi tam się podobają oba zdjęcia, a jeszcze zauważyłem kilka, na których jest więcej płci pięknej ;] Link Zgłoś
pimpf101 Re: FOTY!!! 22.05.05, 15:02 to swoje dołożę a sa tu www.fotomasa.za.pl/20050520/index.html Link Zgłoś