Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:-)

05.08.05, 16:31
    witam wszystkich.
    mam pytanie: czy zdarzyło wam się zobaczyć jakiś rower i zakochać się w nim i
    to na zabój?
    mi tak. było to 2 miesiące temu gdy dorwałem katalog oferty ski teamu i
    zobaczyłem w nim to oto cudo:
    www.yoyo.com.pl/store/product_info.php?cPath=21_31&products_id=166&osCsid=37f1bdf12c61a209da6980193504aef5
    odkąd ujrzałem zacząłem na niego ciułać i z pomocą Boga i partii za miesiąc
    go kupię :-)
    pozdrawiam wszystkich.
    Obserwuj wątek
      • yeti Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 05.08.05, 20:29
        Też widziałem to zdjęcie dokładnie 24 grudnia 2004 byłem w pracy i poszukiwałem
        jakieś przeżutki w piaście 5 lub 7 biegowej i natrafiłem na ten rower. Pierwsze
        co zrobiłem jak przyszedłem do rodziców na wigilię to włączyłem kompa i
        pokazałem im ten rower i powiedziałe, że na którąś gwiazdkę chcę taki rowerek.
        Jest śliczny!
        • dr.rocco Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 06.08.05, 17:31
          Kiepski osprzet w tym rowerku , no i co to jest ?
          Ja tam choruje na Treka Madone , no ale to sobie jeszcze pochoruje :)
      • Gość: jard Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- IP: *.chello.pl 06.08.05, 21:33
        Hi, hi - miałem to samo. Mój rower ujrzałem w sklepie i zacząłem go regularnie z
        zachwytem "odwiedzać" :). Wreszcie znalazłem pretekst, aby porzucić wcześniej
        używaną machinę i zdecydować się na nowy wydatek.
        Uważam, że rower musi pasować i się podobać - dywagacje osprzętowe to rzecz
        drugorzędna, nie należy się nimi zanadto przejmować. A "Twojemu" rowerkowi
        pewnie nic nie brakuje, żeby go z przyjemnością używać. Mam nadzieję, że już
        wkrótce :)
      • mmmal Mój jest oczywiście ładniejszy ;) 08.08.05, 20:29
        Bo też kocham go nad życie, ale nawet fotki Ci nie pokażę, bo jest tylko mój
        MÓJ MÓJ!! ;)
        Choc nie była to łatwa miłość - bydlak złamał mi nogę ;)
        • drzewozycia do waćpanny mmmal 09.08.05, 02:47
          droga waćpanno mmmal.sama Go pokazałaś wszem i wobec zebranej na tej stronie
          różnej maści rowerzystom i nie dziwię się waćpannie że się w Nim zakochałaś
          (choć to bydle swoją właścicielkę pokiereszowało;-) ).
          pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia tzn. NA
          ROWER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!
      • tiijaa Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 08.08.05, 20:46
        Rozumiem to doskonale, miałam to samo w zeszłym roku - zobaczyłam Trecka 4300
        czarno - szarego, wiedziałam, że muszę go mieć - i mam:):) Od tej pory moje
        myśli są zdominowane jedną myślą "kiedy będę mogła wyskoczyć na rower" a
        zbliżający się sezon zimowy wpędza mnie w delikatnie mówiąc kryzysowy nastrój
        (należę do osób, którym narty nie są w stanie zastąpić rowera). Pozdrawiam i
        życzę dużo radości z nowego zakupu!:):):)
      • Gość: Alonzo Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:36
        Cieszy mnie iż mimo niedoskonałości owej maszyny obdarzasz ją miłością.
        Spenienia po dwókroć marzeń życzę.
        Pozdrawiam
        Alonzo
        • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 13.08.05, 10:27
          niedoskonałości są ale czymże są one naprzeciw kompletu kluczy i odrobiny
          wiedzy którą wykorzystać rychło zamierzam żeby owa maszyna ciut lepiej się
          jawiła na drogach i bezdrożach Królestwa Polskiego? niczym mocium Panie. ech i
          jeszcze zdrada w ten związek doszła i rumak mym oczom inny się objawił. oto on:
          www.velo.com.pl/www_rowery2005/www_cross2005/www_cross4.htm
          i co teraz? czy miłość starą zostawić dla Authora który to tu, to tam trochę
          lepiej się prezentuje? ech z nikąd pomocy. do wiedzmina się udam. może on coś
          poradzi.
          pozdrawiam.
          • Gość: Alonzo Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 11:07
            Ten drugi juz jakby lepszy lecz niech cię względy estetyczne nie zwodzą,w
            rowerku wypadałoby wymienić kilka elementów-i w tym konkretnym-widelec przedni
            bo jakiś markotny oraz przerzutkę przednią bo z tego co widzę-nijak ma się do
            tylnej Deore.Piasty Quando-nie mam o nich dobrego zdania,u mojego znajomego po
            roku czasu i ok 3000 przebiegu-kulki łożysk zmieliły się w pył,może to tylko
            jednostkowe zdarzenie,nie wiem.
            Hmmm..i to na tyle,po tych zmianach rowerek będzie cacy.
            POzdrawiam
            Alonzo
            • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 13.08.05, 11:12
              ech. jak tu sobie dogodzić jak się ocenia wszystko po utraconym Scottie który
              przejeżdził ze mną kilometrów kupę i porwali go zbójcy (mam nadzieję że
              szprycha im się wbiła w miejsce intymne)? no jak? nie ma sposobności a i
              zasobność sakiewki nie zbyt wielka. no cóż. jak się nie ma co się lubi, to się
              lubi co się ma. dzięki za rady Alonzo.pozdrawiam.
      • ponury.zniwiarz Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 13.08.05, 12:24
        drzewozycia napisał:

> witam wszystkich.
        > mam pytanie: czy zdarzyło wam się zobaczyć jakiś rower i zakochać się w nim i
        > to na zabój?
        > mi tak. było to 2 miesiące temu gdy dorwałem katalog oferty ski teamu i
        > zobaczyłem w nim to oto cudo:
        > www.yoyo.com.pl/store/product_info.php?cPath=21_31&products_id=166&osCsid=37f1bdf12c61a209da6980193504aef5
        > odkąd ujrzałem zacząłem na niego ciułać i z pomocą Boga i partii za miesiąc
        > go kupię :-)
        > pozdrawiam wszystkich.

ja swojego po kazdym zakupie kocham bardziej :-)
        \cos o tym wiem.
        • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 15.08.05, 13:48
          jeszcze znalazłem takiego oto:
          www.rowmix.com.pl/letnia/karta_produktu.php?i_id=822&gr=1
          po przeróbkach tyż się sprawdzi na mieście?
          pozdrawiam
          • Gość: Alonzo Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:23
            Oczywiście że się sprawdzi lecz a te pieniunchy:) mozesz zakupić ubiegłoroczny
            model Authora-basic sx lub model wyższy-ktoś tu niedawno zarzucił link do sklepu
            rowerowego z wyprzedażą rowerów owej marki-całkiem przyjemne i rozsądne obniżki.
            Pzdr.
            Alonzo
            • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 15.08.05, 14:59
              rozglądałem się za authorem (nawet sklep mam pod domem) ale ubiegłorocznych to
              ni ma albo jakieś z kosmosu, a tegoroczne to w takiiej samej cenie jak ten tu
              oto kelly's ino na gorszym osprzęcie. trza by było w authorku wiecej
              pokombinować. w tym to na starcie przednia korba (tak na 48 zębów) i oponki (na
              1,5 może 1,75). i na razie by wystarczyło. a z biegiem czasu to powoli za
              resztę bym się wziął. pozdrawiam.
              • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 15.08.05, 15:16
                chodzi o tego authorka Alonzo:
                www.velo.pl/www_rowery2005/www_mtb2005/www_mtb12.htm
                • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 15.08.05, 15:31
                  ok moji drodzy.zamykamy wątek tenże bo jak tak dalej pójdzie to namnoży mi się
                  tychże rumaków i nie poradzę sobie. mam typów 7.
                  1)Fischer- Tiburon,
                  2)Author- Reflex,
                  3)j.w- Solution,
                  4)j.w-Basic,
                  5)Kelly's-Quartz,
                  6)Trek- 7100 FX,
                  7)j.w- 3700.
                  o poczynionym zakupie poinformuję. i o miłości także;-)
                  pozdrawiam.
          • mmmal Co to za miłość? ;) 15.08.05, 14:55
            Skoro obiekt westchnień niemal co kwadrans zmieniasz? ;)
            A mówią że to kobiety zmienne... ;)
            • drzewozycia Re: Co to za miłość? ;) 15.08.05, 15:01
              moja droga u kobiet to uczucie odgrywa głowną rolę, a u mężczyzn to ile ta
              kochanka kosztować go będzie. pozdrawiam.
              • dr.rocco Re: Co to za miłość? ;) 15.08.05, 17:12
                Acera,Alivio,RST, itp. to badziew , na tym sie zle jezdzi , amorek zawodny,
                na trybach tez zle przechodzi jak chcesz to szybko zrobic bo jezdzisz
                szybciej i po drogach bardziej nierownych, najlepiej kupic sama rame , i
                reszte tez osobno , i nie schodzic na nic gorszego od deore. a amorek
                conajmiej suntora z blokada.
                Nie ma co sie napalac na wyglad , tylko zobaczyc to co sie bedzie z tym
                rowerem wyczyniac , tamto tego nie przezyje , bedziesz sie zatrzymywac , bo
                to , bo tamto !!!
                • Gość: Alonzo Re: Co to za miłość? ;) IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:04
                  Deore?Wybacz Rocco lecz wolałbym Alivio od Deore,które na największą nadzieję i
                  zarazem pomyłkę japończyków wyrosło.
                  POzdrawiam
                  Alonzo
                  • dr.rocco Re: Co to za miłość? ;) 16.08.05, 01:01
                    No wiem , ze Deore to tez lipa , ale co mialem napisac gosciowi co
                    chce rower za takie pieniadze , ze ma kupic XTR :)
                    • Gość: beldin Re: Co to za miłość? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:04
                      Mialem zamiar kupic GF-Merlina.Niestety wredni ludzi kupili go 2 dni
                      wczesniej,ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.Polazilem po sklepach
                      i znalazlem to:www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?gr=12&id=59 . Mozna to
                      spokojnie nazwac miloscia od pierwszego wejrzenia.No moze troche jednostronna
                      (na poczatku rowerek ten na drugi dzien mnie pieknie zrzucil),ale za to teraz
                      po trzech tygodniach i 900 km. jazdy jest wspaniale. Moge sie jeszcze pochwalic
                      ze wjechalem na tym pieknym rowerku na Sleze:))) (no i zjechalem w jednym
                      kawalku). Co to przezutek to osmiele sie nie zgodzic z przedmowca. Deore jest
                      bardzo udanym wynalazkiem.
                      • Gość: Alonzo Re: Co to za miłość? ;) IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:19
                        Drogi przedmówco-gratuluje wyboru i miłegu użytkowanie życzę.
                        Co do deore-w tym jest problem że wśród samej grupy deore zdarzają się często
                        egzeplarza bardzo udane jak i spora ilość bubli,zatem nazwac można że grupa sama
                        w sobie jest nierówna jakosciowo.I ot cały problem z Deore.
                        Pozdrawiam
                        Alonzo
                        • dr.rocco Re: Co to za miłość? ;) 17.08.05, 01:35
                          Z deore jest jak z alfa romeo ktora kupilem, ja trafilem na dobra
                          sztuke :) to prawda , ze w deore , mozna trafic na poniedzialkowa sztuke :)
      • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 20.08.05, 13:15
        wyniki plebiscytu na mój rower wygrał AUTHOR BASIC. dziękuję wszystkim za rady. pozdrawiam.
      • babka71 Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 20.08.05, 19:31
        a dlaczegoż to author basic - proszę o krótkie uzasadnienie
        • drzewozycia Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 21.08.05, 00:30

babka71 napisała:

> a dlaczegoż to author basic - proszę o krótkie uzasadnienie

otóz i ono: w porównaniu z innymi rowerami które brałem pod uwagę wygrał przez:
          a)osprzęt- lepciejszy od innych (może nie wiele) za podobna cenę,
          b)analogicznie cena,
          c)poprostu leżał mi pod d**ą.
          przerobiłem go troszkę na starcie cobym mógł nim jeżdzić po mieście.
          dokładnie to zmieniłem przednią korbę gdzie największy blat posiada 48 zębów i zmieniłem opony na ciut ciensze 1,5".
          dorzuciłem błotniki, lusterka i licznik i tyle.
          nie chciałem typowego mtb bo nie jeżdzę po terenie często, ani szosówki bo nie biję rekordów szybkości.
          mam nadzieję że odpowiedż jest wystarczająca.
          • Gość: Alonzo Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 00:58
            Jeśli mógłbym Ci coś przyjacielu radzić-pilnuj piast.
            Nie szczęz dla nich czasu ni smaru bo mają zdaje się (Quando?) tendencję do
            szybkiej straty szczelności a w konsekwencji do deprofilowania bieżni i kulek.
            Zatem-co trzy miesiączki w terenie-odbierz brud,dodaj smaru do łożysk a rowerek
            odpłaci Ci się po trzykroć.
            Pozdr
            Alonzo
      • kosheen4 tak! 20.08.05, 20:35
        zdarzyło mi się pokochać klasycznego, holenderskiego starucha, stylowo czarnego
        (podobny do allegro.pl/show_item.php?item=61142311 ). tylko mam kłopot z
        jego reanimacją, trzeba było go rozkręcić i w transporcie posiało się kilka
        strategicznych części - i teraz panika, że ich nie znajdę. muszą się znaleźć, bo
        zacznę płakać, krzyczeć i tupać nogami.
      • rax1 Re: miłość od pierwszego wejrzenia!!! do roweru:- 22.08.05, 17:33
        chyba każdy przeżył kto ma świra na punkcie rowerów przeżył coś takiego.Ja trzy
        miechy temu zobaczyłem swoją maszynę ze snów.Piękny czerwono biały lakier i ten
        napis Author:)już po kilku dniach które były chyba wiecznoscią,po namowach
        rodziców był mój ale się cieszyłem,jak dziecko niestety jakieś pięć godzin po
        zakupie już wizyta w serwisie,wadliwy amorek!:( no ale nie kademu wysiada nowy
        rower nie?Pamiętaj że apetyt rośnie w miare jedzienia,w moim została już tylko
        tamta rama i koła które też pójdą w odstawke:P
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka