Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kiepska jakość rowerów MERIDA

IP: *.man.bydgoszcz.pl 31.10.05, 20:46
    Na początku lipca dostałem wymarzony rower MERIDA High Kick. niestsety był to
    fatalny wybów. pO dwóch dniach zaczeła pękać linka hamulca, reklamacji nie
    uwzgldniono. PO wdóch miesiącach pekł hak od przerzutek i uszdodził sie
    przedni amortyzator. Reklamacji nie uwzględniono obarczając mnie jakąś wina.
    Jedyne co z tym rowwrem robiłem to jazda a;e zdaje sie to za wiele jaka na
    rower MERIDy.
    Obserwuj wątek
      • dr.rocco Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA 31.10.05, 23:23
        A czego sie spodziewales po meridzie ?
        Bylo kupic Treka.
        • Gość: P. Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA IP: *.NET / *.stella.net.pl 15.11.05, 22:29
          hehehe dobre sobie, pękła mu linka i już płacze, że rower do dupy. Jak się jeździ normalnie to można jeździć długo i bez awarii. Jedyną rzeczą jaką zmieniłem z powodu awarii w mojej 580 sx z 2003r. był support, ale jestem w stanie to wybaczyć ponieważ wtedy dużo skakałem i mógł odmówić posłuszeństwa. Jest jeszcze sprawa pękających ram. O co wogóle chodzi? u mnie nic takiego nie było, a roweru raczej nie oszczędzam. Raz miałem nawet dość poważny wypadek w którym mogła ucierpieć m.in. rama a jednak do tej pory nic się nie dzieje, mimo mojej sporej wagi (niewiarygodne prawda?). pzdr
      • rkcb Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA 01.11.05, 13:03
        Weź rzeczoznawcę i walcz o swoje, to sprzedawca musi udowodnić nie prawidłowe
        użytkowanie
      • Gość: are Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA IP: *.clubnet.pl 01.11.05, 20:43
        Ja na Meridzie 500 mialem to samo ;-(
      • Gość: merida3310 Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA IP: 212.2.100.* 15.11.05, 12:25
        witam. Moim zdaniem miałeś tylko i wyłącznie pecha. Czasami trafia sie na tzw.
        kiepskie egzemplarze i nic sie z tym nie zrobi. Ja zakupiłem swoja meride w
        marcu 2004 i jeździłem nią przez całe lato a teraz jestem w trakcie przygotowań
        do sezonu zimowego - juz się nie mogę doszekać. Bardzo chwalę sobie ten rower.
        • Gość: vino85 Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 20:12
          popieram!ja swoja meridke kupilem w czerwcu 2004 nie bylo to nic specjalnego bo
          kalahari 580sx urzytkuje ja w 80% na szosie i jedyna rzecz jaka wymienilem to
          linka od przedniego hamulca ktora zerwalem na wlasne zyczenie bo za mocna
          ustawilem hamulec mam taczowke Promaxa powiecie ze to nic specjalnego ale u
          mnie sprawuje sie bardzo dobrze czego nie moze powiedziec moj znajomy majacy te
          same hamulce-u niego prakycznie nie dzialaja...poza tym wszystko pracuje bez
          zarzutow a dodam ze noge mam dosyc ciezka wiec bike nie ma latwo gdybym mial
          kupowac jeszcze raz to raczej nic innego bym nie bral
          • uruk-hai Re: Kiepska jakość rowerów MERIDA 16.11.05, 11:17
            Jeśli osprzęt tu czy tam nam dokuczył to nie nie można od razu zrzucać całej
            winy na Meridę, zupełnie inaczej sytacja by wygladała gdyby chrupneła rama ....

Poskładałem ostatnio znajomemu rower od podstaw ... i pojawia sie buba:
            pancerze hamulcowe które zakupiłem przebijają te metalowe zakończenia (cuda),
            więc jest niemiło - rama to Author Traction a hamulce to Tektro - ale nie
            mogłbym powiedzieć na tej podstawie że Author jest kijowy - wiem że jest :)) -
            ale tą wiedzę ową nabyłem po przeczytaniu wielu Waszych (również) postów o tej
            marce jak i obserwując znajomych użytkujących te rowery

Dużo prawdy jest w tem że wiele problemów można uniknąć z pomocą dobrego
            serwisu który opiekuje się nam zakupioną, np Meridą i usterki usuwa bez
            szemrania i wszelkich zbędnych dyskusji (to prawie nieprawdopodobne w II RP ..
            ups chyba już w IV - tej ...) - oczywiscie miła atmosfera i gadulcowanie
            wszelkie o rowerach mile widziane :)

P.S.
            Chłopak zakupił Authora za z trudem odkładane pieniadze, a ci po kilku
            miesiącach na widok pękniętej ramy umywają łapy ....
            • nrg67 A kto robi te Meride? 18.11.05, 13:06
              Sluchajcie, a co to za marki ta Merida czy Author? Author slyszalem, ze czeski,
              a Merida?
              Osobiscie jezdze na kupionym na wyprzedazy, tanim Scoccie - gra i buczy, jak na
              moje potrzeby to rower zdecydowanie zbyt dobry ;-)
              t
              • uruk-hai Re: A kto robi te Meride? 21.11.05, 00:38
                Scott to Scott :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka