sebias 14.02.06, 20:51 Witam! www.kross.com.pl "We Move Peopole" Jakby ktoś znał ceny modeli EX albo bliższe info na temat Concept Bike/New Project to bym bardzo prosił. Link Zgłoś Obserwuj wątek
stegnex Re: Nowa strona Krossa 15.02.06, 13:48 Jest i konkurencja... www.zasada-rowery.pl/ Pozdrawiam Link Zgłoś
krakers1 Re: Nowa strona Krossa 15.02.06, 18:37 (pomijajac zwiazek tematu z masa) jak sie staralem patrzec obiektywnie to nawet kierownicy nie potrafia do szosowki dobrze zalozyc. pozdr Link Zgłoś
krakers1 Re: Nowa strona Krossa 15.02.06, 19:46 nie przygladalem sie dokladnie ich ofercie a ta nowa strona mnie specjalnie nie zacheca do tego ale podejrzewam ze w kazdym. a na pewno w pierwszych 3 ktore sie tam pokazuja jak sie kliknie w szosowki. pozdr Link Zgłoś
freaky_mati Re: Nowa strona Krossa 15.02.06, 23:19 A jak to powinno wygladac? Pozdrawiam rowerowo, Mati Link Zgłoś
krakers1 Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 08:16 tak: onlinebikestore.nl/catalog/images/MOSER_M78_207_GROOT.jpg pozdr Link Zgłoś
freaky_mati Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 08:34 W sumie to zastanawiam sie do jakiego stopnia ustawienie kierownicy jest kwestia profesjonalizmu, a do jakiego kwestia preferencji. Nio bo w sumie jakby zalozyli kierownice "do gory nogami" to bym sie zalamal, ale jesli jest to kwestia paru stopni, to olalbym sprawe. Widac, ze jeszcze mysle o kolarce. Jak zajrzalem na strone Kross to pierwsza i jedyna rzecza jaka sprawdzilem to jakie maja szosowki. Pozdrawiam rowerowo, Mati Link Zgłoś
arteq Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 15:56 > W sumie to zastanawiam sie do jakiego stopnia ustawienie kierownicy jest > kwestia profesjonalizmu, a do jakiego kwestia preferencji. Może i to kwestia bardziej preferencji jeżdżącego, ale przyznam szczerze, że jak zobaczyłem zdjęcie na stronie Krosa gdzie mostek jest zadarty do góry, a kierownica do dołu to jakoś mi się wesoło zrobiło :-) Link Zgłoś
krakers1 Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 17:33 roznica jest ogromna. mam teraz kierownice z anatomicznym gieciem to kiedys mozemy zrobic taki eksperyment ze opuszcze ja tak do dolu jak na zdjeciu to przekonasz sie organoleptycznie o czym mowie. tylko klamek nie bede ruszal bo wiesz jak to z tymi owijkami jest ;-) pozdr Link Zgłoś
czajnik74 Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 16:57 krakers1 napisał: > nie przygladalem sie dokladnie ich ofercie a ta nowa strona mnie specjalnie nie > zacheca do tego bo jest skierowana do ludu, ale podejrzewam ze w kazdym. a na pewno w pierwszych 3 ktore si > e tam pokazuja jak sie kliknie w szosowki. > pozdr zgadza się Krakersie, jednak mam wrażenie że się czepiasz. chciałem Ci tylko jedną sprawę uzmysłowić. Kross jest symbolem tkzw. `makrokesza`, masz pełna rację. nawet `wsiowego` makrokesza - design tych bajków (grand i kross) pozostawia wiele do życzenia. jak wiesz w zeszłym roku byliśmy u nich w fabryce. artykuł na zm.org.pl zapewne widziałeś. chcę Ci tylko uzmysłowić jedno - Kross z własnej nieprzymuszonej woli wszedł w segment rowerów dla `ludu`. to jest jego wybór. w rozmowach z członkami zespołu projektowego Krossa - wywynioskować można było jedno - powolutku chcą wchodzić w segment `bajków` zajmowany dotąd przez takie potęgi na polskim rynku jak Giant, G/F, Wheeler i inni. po wzornictwie jakie jest robione dla Decathlona - mogę tylko powiedzieć jedno - ścisła elita światowa. Kross nigdy nie będzie Moserem ani Bianchi - to jasne, jednak podcinanie mu opini na starcie tutaj czy na preclu jest nieporozumieniem. dajmy im czas na okrzepnięcie - w końcu podkreślę jedną zasadniczą sprawę to jest polska firma. największy producent w europie środkowej. to że braknie im `lanserów` którzy by stworzyli tak piękny mit marki jak sie to udało Giantowi, Wheelerowi i wielu zachodnim i amerykańskim markom - jest jasne. oni postawili po prostu na człowieka w segmecie 250 - 500 pln. i z tego trzeba sobie zdac sprawę. jak słusznie Ashimi zauważyła stronka robi wrażenie i oby na nas zrobił wrażenie firmowy ZAWODOWY team Krossa w niedalekiej przyszłości. bo naprawdę mamy spory potencjał wśród polskich inżynierów - nie mamy marki, to jasne. i nigdy pewno tkzw. `kultowym` markom nie zagrozimy. jednak wypadało by przestac się wstydzić a wreszcie za jakiś czas móc się chlubić z takiej wielkiej polskiej firmy. z pozdrowieniami czajnik Link Zgłoś
ashimi Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 12:51 oh, rozumiem, że nie my jesteśmy 'targetem' i oferta jest skierowana do nieco mniej obeznanych z tematyką, żądnych fajerwerków ludzi (choc nowa oferta stara się wmówić co innego), ale sądzę, że 'skip intro' przydałoby sieę każdemu >_<""" ___________________________ shimiaczkowe pozdrowionka^^ Link Zgłoś
ashimi Re: Nowa strona Krossa 16.02.06, 12:58 w dodatku w ofercie ciąge sławetna 'grupa grand' - cała rodzina makrokeszów ;p ___________________________ shimiaczkowe pozdrowionka^^ Link Zgłoś
sebias "Rowery Kross - powód do dumy" 17.02.06, 18:54 Witam! www.bike.pl/wiadomosc/219/ "Rowery Kross - powód do dumy We wtorkowy wieczór 15 lutego, w warszawskiej Fabryce Trzciny odbyło się spektakularne show, podczas którego zaprezentowana została nowa kolekcja rowerów firmy Kross. Ten niecodzienny pokaz utrzymany w konwencji kontrastu wyrafinowanej nowoczesności z archaizmem PRL-u był doskonałym odzwierciedleniem kierunku rozwoju, jaki obrała firma z Przasnysza (swoją drogą jet to największy producent rowerów w Europie!). Styl, komfort, precyzja wykonania, przemyślane rozwiązania zapewniające użytkownikom maksimum przyjemności z jazdy a do tego - co ważne - konkurencyjna cena to główne atuty charakteryzujące nowe modele Krossa. W zaprezentowanych dwukołowcach szczególną uwagę zwraca dbałość o szczegóły. Zastosowane markowe podzespoły, znakomity design i przede wszystkim funkcjonalność będą bez wątpienia ważnymi argumentami, wpływającymi na decyzje klientów o zakupie rowerów tej marki. Przykładem modelu `skazanego na popularność` może być trekkingowy Kross Nawigo - przeznaczony do jazdy turystycznej zarówno - zarówno do dalekich, wielodniowych wypraw, jak i krótkich, weekendowych wypadów za miasto. Geometria jego ramy zapewnia umiarkowanie pochylona pozycję w której ok. 45-50% masy ciała spoczywa na komfortowym siodełku, odciążając w ten sposób ręce i kręgosłup. Dl młodych ludzi lubiących adrenalinę i traktujących szaleństwa na rowerze jako jej źródło przygotowany został model extreme - Kross Sign FR2. Niebywale mocna rama i wytrzymałe podzespoły sprawdzą się i w górach i na specjalnie wybudowanych torach ziemnych (fourcross, dirtjumping, freeride) i w miejskiej dżungli. Kross SFX 700 to dla odmiany rower dla entuzjastów jazdy w terenie, przy maksymalnym wykorzystaniu możliwości rowerzysty. Jego geometria została zaprojektowana tak, by na siodełku spoczywało zaledwie 20-30% masy ciała. Taka pozycja gwarantująca dobrą aerodynamikę i duży nacisk na pedały umożliwia energiczne przyśpieszanie, osiąganie dużych prędkości i łatwe pokonywanie wzniesień. Rowery te są do tego stosunkowo lekkie, co też jest niebagatelnym atutem. Oprócz opisanych modeli także pozostałe z nowej serii są godne podziwu. Zarówno szosowy Kross Venom Atrox czy Venom Enyo, trekkingowy Trans Alaskan czy cała seria modeli atb - Hexagon. Śmiało możemy powiedzieć, że popularne dotąd, zagraniczne marki mają teraz w rowerach Kross bardzo mocnego rywala. A fakt, że są to rowery polskie jest powodem do dumy dla nas wszystkich." Fotogaleria: www.bike.pl/galeria/?typ=9 Link Zgłoś
roweroraffi Spóźnili się... 18.02.06, 00:42 Oferta ciekawa... tylko, że jak patrzę na zegarek, to Kross się spóźnił o jakiś rok. Powinni to wprowadzić jak myślałem o Birii. Teraz to montuję poziomkę i żadne ciekawe oferty mnie od tego nie odwiodą ;-) Link Zgłoś