Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masa marcowa

31.03.06, 19:25
    Jako że jestem chory i nie pojechałem, to ja zacznę wątek. Stałem na Rondzie
    de Palmy i taka obserwacja: Samochody od strony Wisły, dłużej, bo pięć minut -
    Policja przyblokowała ich cosik za szybko, ale po puszczeniu na czerwonym na
    gwizdkach policyjnych końcówki ruchu od strony Śródmieścia Masa zablokowała
    rondo od tej strony na regularne 3 przecinek zero minuty. I kto tu mówi o
    korkach?

A sam widok jak zwykle - wiadomo - poezja i serce rośnie! Hope za miesiąc się
    widzimy, wtedy dla mnie premiera, bo pierwszy raz z młodym. Już za cztery
    tygodnie. Ech, może wreszcie pojedziemy Przekrętem? Bo już dawno nie było.

Beno
    Obserwuj wątek
      • gromanik Re: Masa marcowa 01.04.06, 01:04
        a co to przekręt,bo ja nie rozumiem

ja w ogóle się gubię w twoim opisie sytuacji-spróbowałbyś jaśniej to opisać
        • pimpf101 Re: Masa marcowa 01.04.06, 07:48
          gromanik napisał:

> a co to przekręt,
          Najsłynniejszy w Polsce tunel zbudowany z nie mniej słynnym przekrętem. Tylko
          jakoś nie widać tych terenów rekreacyjnych co miały być nad nim. Mowa oczywiście
          o tunelu pod wisłostradą
          • travers_b Re: Masa marcowa 01.04.06, 08:17
            Pimppf, Twoje zdolności edukacyjne są niewyczerpalne :-)
            --------------------------
            pimpf101 napisał:

> gromanik napisał:
            >
            > > a co to przekręt,
            > Najsłynniejszy w Polsce tunel zbudowany z nie mniej słynnym przekrętem. Tylko
            > jakoś nie widać tych terenów rekreacyjnych co miały być nad nim. Mowa
            oczywiści
            > e
            > o tunelu pod wisłostradą
            • pimpf101 Re: Masa marcowa 01.04.06, 08:22
              no co ?? ;) przecież miał prawo nie wiedzieć ;) a teraz już wie i wszyscy sa
              szczęśliwi :D
              • gromanik Re: Masa marcowa 01.04.06, 11:34
                pimpf101 napisał:

> no co ?? ;) przecież miał prawo nie wiedzieć ;) a teraz już wie i wszyscy sa
                > szczęśliwi :D

no prawie wszyscy są szczęśliwi...

Ja tam się czuję jak użyta gaśnica-w proszku...

[*]

• rano1 Re: Masa marcowa 01.04.06, 13:47
            Jest co pooglądać (zdjęcia). Niemożliwa jest tylko ta "kurewska" reklama
            (sorry, ale nie znajduję innych słów), którą raz za razem włazi na strzałkę do
            przechodzenia do następnych zdjęć. Czemu właśnie tu to świństwo się pojawia.

Po za tym, chciałem się wybrać na przejazd. Niestety techniczne problemy
            pokrzyżowały mi plany. Więc DO NASTĘPNEGO !

Rafał/rano1@tlen.pl
            • pimpf101 Re: Masa marcowa 01.04.06, 16:20
              klikaj na zdjęcie, jest podlinkowane do następnego - problem z głowy (a ta
              reklama i mnie wkur. ale nie mam na nią wpływu :(
              • beatboxer Re: Masa marcowa 01.04.06, 18:39
                ja bym chcial bardzo serdecznie podziękować osobom, które były na Zjeździe
                Planetarnym, a bylo Nas łacznie 14 osób! Jak na pierwszy raz to jest
                rewelacyjnie! Dzięki Wam wielkie jeszcze raz i do następnego!
      • stegnex Masa marcowa UWAGA!!! 01.04.06, 12:17
        Ogromna prośba do ludzi mających kontakt z Policją!
        Otóż był incydent na Masie (nie znam dokładnych szczegółów): ekipie jednego z
        jadących na końcu radiowozów nie podobało się to iż nasza koleżanka jechała na
        rolkach!!!
        Masa to przecież przejazd pojazdów napędzanych siłą ludzkich mięśni do których
        rolki, deskorolki czy hulajnogi się bez wątpienia zaliczają!
        • roweroraffi Re: Masa marcowa UWAGA!!! 01.04.06, 19:06
          stegnex napisał:

> Ogromna prośba do ludzi mających kontakt z Policją!
          > Otóż był incydent na Masie (nie znam dokładnych szczegółów): ekipie jednego z
          > jadących na końcu radiowozów nie podobało się to iż nasza koleżanka jechała na
          > rolkach!!!

Spokojnie, po Masie Czajnik interweniował i gość się gęsto tłumaczył. Poza tym
          weźmiemy to pod uwagę przy pisaniu pisma podsumowaującego do Policji, gdzie też
          sprawę opiszemy.
          • grabiecp Re: Masa marcowa UWAGA!!! 20.04.06, 02:07
            To dla jasności, jeszcze w trakcie masy dopadłem Czajnika i powiedziałem mu co
            pan policjant wyprawiał sobie z rolkarzami (i nie była to tylko jedna osoba na
            rolkach), na samym początku interweniował Skeler ale panowie policjanci
            potraktowali go jak powietrze. Natomiast jeśli chodzi o język jakiego policja
            używała to stanowczo muszę zaprostestować ponieważ odzywki typu (dosłowny cytat
            policjanta) "Tak, do ciebie mówię szczeniaku" wygłaszane przez ich megafon w
            radiolce to już OSTRE przegięcie.

I dzięki wielkie Czajniku że załatwiłeś sprawę.

Pozdrawiam wszystkich na dwóch kółkach
            Ratownik Rowerowy CZERWONY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka