Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower używany

IP: 80.50.204.* 04.04.06, 21:55
    Czy warto kupić rower używany na giełdzie samochodowej. Czy znajdę coś
    fajnego i niezbyt drogiego. Czy poprostu warto szukam rowera do 700 zł.
    Zastanawiam się nad krossem nowym reval desert albo czyms uzywanym. Może ktoś
    się wypowie
    Obserwuj wątek
      • dr.krisk Re: rower używany 04.04.06, 23:39
        Ja tak kupiłem swój GT - za 250 zł.. ale oczywiście musiałem wsadzić ze 400
        żeby w ogóle jeździć. Po wsadzeniu następnych 800 jest nieźle.
        Powiem tak - jeżeli masz trochę umiejętności warsztatowych, chęci, miejsca,
        czasu i pieniędzy na części zamienne, to można sobie coś fajnego złożyć.
        W przeciwnym wypadku lepiej kupić coś nowego, może w sumie wyjśc taniej a ile
        pracy zaoszczędzone!
        Ale ja jestem bardzo zadowolony.
      • gruchap2004 Re: rower używany 05.04.06, 09:19
        Myślę że warto jeżeli osprzęt jest w dobrym stanie. Ja kupiłem na allegro za
        pół ceny z tym że od właściciela sklepu rowerowego i komisu. dostałem rachunek
        i gwarancję na 1/2 roku.Polecam tą formę zakupu.
      • Gość: diafora warto! IP: *.aplikom.com.pl 05.04.06, 09:47
        Zakup używanych rowerów warto zacząć od znalezienia dobrego i zaufanego
        mechanika - szkoda czasu by bawić się w samodzielne naprawy.
        Ja z giełdy samochodewej mam 2 rowery - miejskiego Herculesa z hamulcami
        bębnowymi oraz trekingowego Treka 720.
        Hercules kosztował 150 zł i mam go już 3 lata- jest idealny na zimę i do
        niedawna nie zwracał na siebie ludzkiej uwagi. Koszty dodatkowe to 30 zł
        przegląd, 12 zł wygodniejsza kierownica, 8 zł nowa dętka.
        W Treka kupionego za 380 zł włożyłam dodatkowo 30 zł na przegląd z regulacją
        przerzutek, 16 zł nowe dętki, 2 zł żarówka do tylnej lamki. Za to miał pełne
        wyposażenie - oświetlenie na dynamo przód i tył, błotniki i świetny bagażnik z
        udźwigiem 25 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka