Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 2006

26.05.06, 22:23
    Witam sredecznie wszystkich:)
    Na placu Zamkowym odbył się wiec rowerowy, jako że ostatni piatek miesiąca,
    czyli tradycyjny termin Warszawskiej Masy Krytycznej. Niestety, pozwolenie
    dostalismy tylko na wiec, na przejazd już nie. Zgodnie z zaleceniami włodarzy
    stolicy po spotkaniu pod kolumną kolega Skeler zakończył impreze. I co było
    dalej....
    O dziwo okazało sie, że zupełnie nieznane sobie osoby wybrały sie na
    wycieczke po Wawie w tym samym kierunku. I tak wyruszyła całkiem przypadkowa
    grupa kilkustet osób (może 1000) do centrum i na Prage.
    Trasa kapitalna, Marszałkowska, Jana Pawła, Aleje Jerozolimskie, znowu
    Marszałkowska, znowu Jana Pawła, wreszcie Niepodległości.
    W końcu turyści zapragneli przetestować nowo oddaną jezdnie Marszałkowskiej.
    Bardzo przypadł om do gustu plac Zbawiciela, na którym rowerzyści wykonali
    kilka rundek. Ktoś niesmiało zaczął skandowac "gdzie jest ścieżka", i tłum
    jak to tłum, podchwycił ten podejrzany okrzyk. Piesi na chodnikach
    przygladali sie z usmiechem i nieskrywanym aplazuem. Jedna z pań stojących na
    chodniku spytała sie pierwszego z brzegu rowerzystę, skąd was tu tylu. A
    chłopak odrzekł : a nie wiem, sam zachodze w głowe skąd oni sie wzieli...
    Dodatkowe atrakcje zaczeły sie przed rondem Dmowskiego. Do tutrystów
    dołaczyły słuzby mundorowe, które dzielnie towarzyszyły nam prawie nad samą
    Wisłę.Policjantom widocznie znudziła sie akcja B16, i zaprgneli pojedzic wraz
    z nami po Parku Agrykola i okolicach. Co dalej sie działo to juz tajemnica
    operacyjna (Dziennik Ustaw o Kontroli Publikacji i Widowisk....itd).
    Było troche ciuciubabki z dzielnymi słuzbami mundurowymi, ale piekno okolic
    Muzeum Ziemi itp wynagrodziło wszystko.
    I tak turyści szczesliwie dotarli na Prage, gdzie skierowali sie tłumnie w
    pewne miejsce.
    Trzeba przyznać, że ten przypadkowy przejazd przeszedł do historii. Wrażenia,
    widoki, emocje niesamowite.....
    I o dziwo, ta grupa przypadkowych ludzi, doskonale radziła sobie z
    organizacją. Poza jednym drobnym incydentem na Niepodległości nie było
    rzadnych zgrzytów.
    I tempo kapitalne, jak na odbywającym sie równoległe Giro di Italia. Grupa,
    którą przyłapało czerwone światło, musiała doginać na maxa żeby czoło
    peletonu dojść. Piekne dzieki wszystkim za wspaniały wiec pod Zygmuntem i
    potem niesamowitą, spontaniczną jazde:):)
    Trzeba to powtórzyc, koooniecznie:)
    Pozdro
    Krzysztof
    Obserwuj wątek
      • quattrox Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:29
        chyba jedna z lepszych wycieczek jakie sobie ostatnio zrobilem ;) a przypadkowo ile znajomych spotkalem ;)
        • kriss67 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:40
          Quatrox, no ja też zobacz przypadkiem co i rusz na kogos znajomego wpadałem.
          Telepatia jaka czy co?
          Pozdro
          Krzysztof
          • xeroca Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:44
            czyli było super,
            szkoda że mnie nie było, ale ja niestety nie moge w szabas jeździć na rowerze :
            (......
            • quattrox Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:47
              no tak szczeze mowiac to chyba nigdy nie bylem na tak fajnej wycieczce ;)
              • btomczuk85 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:54
                Dokładnie było super, tylko nie wiedzieć czemu się rozdzieliśmy bo ja byłam w
                peletonie który dziś Pragi nie uświadczył :]
                To kiedy poprawiny ??
            • pan.de.monium Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:52
              Mnie też nie było - kiciuś dostał żwiru w pęcherzu i co robić? Vet cewkę mu wszczepił i od
              rana siedzę z kotem.

xeroca napisał/a:
              > czyli było super,
              > szkoda że mnie nie było, ale ja niestety nie moge w szabas jeździć na rowerze :

Szabas pokrywa się z piątkiem, tzn od zachodu w czwartek do zachodu w piątek, czy się
              mylę? I jeśli się nie mylę, możesz wystartować o zachodzie i złapać rowery na mieście, nie?
          • szczurrru Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 22:52
            ja wiedzac ze masy nie bedzie, udalem sie po bulki.. bo w centrum najlepsze..
            jechalem pare minut zmokotowa, i patrze: jacys rowerzysci. no to sie dolaczylem,
            spotkalem wielu znajomych! i jechalem tak z nimi do konca.. panowie policjanci
            bardzo sie zainteresaowali i ucieszyli na nasz widok, poniewaz nas eskrtowali na
            sygnale, a czasami nawet wjezdzali w kolumne, zeb nie torowac nikogo na lewym
            pasie! Pelen profesjonalim! A jak skrecalimy w prawo, dawali nam nawet swobode
            skretu! dopiero potem zawracali i jechali dalej! Potem jeszcze wiecej osob
            chcialo zabezpieczac nasz przejazd.. jak zjezdzalismy w dol, to na koncu
            peletonu jechalo ponad 6 VW Transitow! Jesli ktos sie zmeczyl, mogl wejsc do
            srodka z rowerem! Nastepnie w trosce o nasze zdrowie panowie mundurowi w parku
            kolo pomnika sapera zafundowali nam sciezke zdrowia! zebreali kolumne w jednna
            grupe ktora musiala pobiec po schodach, tylo dlatego zeby ulatwic nam liczenie
            sie! nastepnie wskazali nam droge, torujac wyjazd na Al. Ujazdowkie i
            poprowadzili nas na Lazienkowska.. Wszyscy udalismy sie do parku, gdzie takze
            probowali naklonic nas do postoju lecz nie kazdy skorzystal i pojechal w
            towarzystwie paru radiowozow dalej, ale ja zew znajomym spotkanym przez
            przypadek udalem sie na schody za sejmem gdzie spotkalismy naszego wspolnego
            kolege i udalismy sie na konsumpcje kebabu. To byla udana wycieczka..
            • beatboxer Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:03
              Na lewo policja, na prawo policja, z tyłu policja, z przodu policja a śrdoku
              rowerzysci jadą.... :)
              • leiorgan Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:07
                Po rozdzieleniu na Agrykoli jedna grupa pojechala tam gdzie autor topicu... a
                reszta eskortowana przez policje, ktora momentami nieco upierdliwie - bo
                srednio co minute - mowila zeby jechac tylko prawym pasem, ale jednoczesnie
                zabezpieczala ten przejazd... :) swoja droga zadna MASA takiej obstawy nie
                miala jak niezorganizowana wycieczka roweroa po miescie kilkuset ludzi:)
                • quattrox Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:18
                  normalnie mielismy lepsza obstawe niz papiez ;)
      • otw Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:12
        By lo zajebiscie!!!
        Pierwszy raz na mase pojechalem i wracam za miesiac.
        Mysle, zdarza do tego czasu ze sciezka na Marszalkowskie???
        A jak nie to, trzeba bedzie znowu skandowac... do skutku ;)
        • karol_syriusz Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:26
          Wspominając stare dobre czasy to musze przyznać ze to była najlepsza masa
          undeground'owa na jakiej byłem! Nie było pałowania ale za to była masa śmiechu
          i zabawy w berka z policją. Naprawdę świetna impreza :D Trochę szkoda że za
          miesiąc wracamy do szarej rzeczywistości.
          Jednak to już drugi rok jak w maju była masa na nielegalu. Może z tego jakąś
          tradycje rozpoczniemy? :D
          A nowa, rowerowa miejscówka jest naprawdę super! Zacznę częściej odwiedzać :)

Pozdrawiam serdecznie!
          Syriusz :)
          • szczurrru Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:30
            To to jednak byla masa krytczna? o kurcze nie wiezialem! :P I jak to nielegalna,
            przeciez mielismy obstawe.. i z tego wszytkiego zapomnialem kupic bulek.
            • rano1 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:47
              Raczej na rowerach poruszaliśmy się legalnie. Nie widziałem po drodze żadnego
              zakazu jazdy na rowerze. To nie rowerowy szlak, na którym zdarza się spotkać
              znaki zakazu dla rowerów (vide: Dewajtis). Po prostu MASA NIE ZOSTAŁA
              ZALEGALIZOWANA. Dlatego nie tworzyliśmy uprzywilejowanej kolumny.
              Ciekaw jestem jaki stopień wystawiliby panowie policjanci tłumowi rowerzystów ze
              znajomości prawa drogowego :-)
          • ezehielstone Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 21:01
            Jak chciales palowania to trzeba bylo podjechac na Matejki (w) chwile po Agrykoli ;) Tam podjechal autobusik za "palkami";]
        • ezehielstone Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 20:56
          otw napisał:

> By lo zajebiscie!!!
          > Pierwszy raz na mase pojechalem i wracam za miesiac.
          > Mysle, zdarza do tego czasu ze sciezka na Marszalkowskie???
          > A jak nie to, trzeba bedzie znowu skandowac... do skutku ;)

O co Ci Gosciu chodzi?? nie widziales sciezki rowerowej na (przy) Marszalkowskiej?;) Byla! 3 metry z prawej i 3 metry z lewej (wzdluz Tr. Lazienkowskiej);) Nowiutka kosteczka, trzeba im przyznac 8) ]:->
          • roweroraffi Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 21:21
            ezehielstone napisał:

> O co Ci Gosciu chodzi?? nie widziales sciezki rowerowej na (przy) Marszalkowski
            > ej?;) Byla! 3 metry z prawej i 3 metry z lewej (wzdluz Tr. Lazienkowskiej);) No
            > wiutka kosteczka, trzeba im przyznac 8) ]:->

I krawężniki tradycyjnie już "prawie" takie jak powinny być. Nawierzchnia też
            "prawie" taka, jaką postuluje się od lat. Biorąc pod uwagę, ż jest "prawie" tam,
            gdzie postulowaliśmy, to ZDM trzeba wystawić niedostateczną, ale z plusem - za
            chęci :-)
            • sebeqx Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 21:33
              Witam!

Prawie - robi wielką różnicę...
      • zbeczek Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:23
        Łyżkę dziekciu do tego pięknego obrazu dodam. Rzeczywiście miło było, dreszczyk
        działań wbrew systemowi, tylko atmosfery zabawy pod koniec troszkę zabrakło.
        Kilku kolesi, jednego to nawet z kręgu organizatorstwa widziałem którzy emocji
        negatywnych nie potrafili postrzymać własnych i jeszce przelewali je na resztę.
        Zagrożenia nie było żadnego, a panika momentami taka jakby słóżby porządkowe
        miały nas co najmniej napalmem polewać.
        To na tłum nie działa dobrze.

Zbyszek
        • rano1 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:40
          Źle na pewno nie było, jak na dzień jakiegoś ogromnego ruchu rowerowego po
          stolicy. Przypadkowi rowerzyści utworzyli kolumnę, która jechała zgodnie z
          przepisami ulicami Warszawy...przynajmniej tak na początku :-)
          Szkoda, że "szlakowy" - nie wiem , kto to był z tą zieloną horągiewką, bardziej
          zdecydowanie nie dawał znaku, w którą stronę kolumna będzie skręcała, ustawiając
          się bardziej zdecydowanie przy prawej krawędzi jezdni lub przy środku ulicy do
          lewego skrętu. To chyba uniemożliwiało wcześniejsze wybranie właściwego pasa
          przez jadących z tyłu.
          Kilka wybryków - jazdy pod prąd, prawie "pod koła" nadjeżdżających z 2giej
          strony samochodów, w pobliżu KS Stodoła. Trudno mówić, żeby było to fajne i
          rozsądne.
          Policja wykazała dużą wyrozumiałość, ale i aktywność w "formowaniu" przejazdu
          (vide: Rondo Dmowskiego przy powrocie z Mokotowa) w celu poprawienia płynności
          ruchu miejskiego.
          Nie wszystko musiało się podobać, ale generalnie przy tak dużym natężeniu ruchu
          rowerowego nie było tak źle. Może kilka osób powinno chyba trochę przestudiować
          Prawo Drogowe...
          Na pewno ciekawe wydarzenie i alternatywny przerywnik od klasycznej WMK.
          pozdrawiam,
          Rafał
      • jacekglm Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:35
        ja na Masie być nie mogłem..strasznie się tym zmartwiłem i postanowiłem
        pojeździć trochę po mieście w celu odreagowania..co było dalej każdy wie..
        Cholera..człowiek nie może się nigdzie ruszyć bo wszędzie spotyka znajomych..
      • frank.n.furter Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 26.05.06, 23:38
        W którym momencie nastąpiło rozdzielenie. Bo ja jechałem za tłumem i dotarłem
        pod syrenkę.
      • honker1 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 00:18
        Było zajebiście..
        Pierwszy raz byłem na masie i za miesiąc oporowe też będę....

Zgodnie z kodeksem ruchu drogowego prosimy zjechać na prawo hehe
      • specjial O kurczę! 27.05.06, 00:19
        O kurczę! Wchodzę sobie na jakieś przypadkowe forum, a tu ludzie chyba ci sami,
        których widziałem dzisiaj po drodze. I wtedy tez jakoś tak jechali tam gdzie ja!

Pozdrawiam nieznajomych:)
      • user0001 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 11:33
        Potwierdzam, wycieczka była super.

A policjanci zabezpieczający powrót na Rynek Starego Miasta drugiej grupy byli
        tylko trochę upierdliwi.

Niestety sielanka skończyła się wraz z opuszczeniem Rynku. Jakiejś laluni
        zarysowałem kawał błotnika (chyba chciała mnie zepchnąć ale nie wiedziała jak to
        zrobić), na szczęście obyło się bez strat własnych, tylko pedał jakiś taki biały
        na krawędzi się zrobił...

Ogólnie wycieczka (łącznie z dojazdami 102km) była bardzo udana :-)
      • kriss67 Przejazd 26 maja 2006 w Gazecie Wyborczej 27.05.06, 11:46
        Gazeta Wyborcza, 27 maja 2006

"Cykliści dyskryminowani podwójnie
        Krzysztof Śmietana 26-05-2006 , ostatnia aktualizacja 26-05-2006 23:57

Około 400 rowerzystów przejechało wczoraj wieczorem Marszałkowską wznosząc
        okrzyki: Gdzie jest ścieżka?
        To była kolejna w tym roku masa krytyczna. Tym razem nielegalna. Policja nie
        zgodziła się na przejazd rowerzystów ze względu na wizytę papieża. Nie chodziło
        tylko o możliwe utrudnienia, ale też o "zaangażowanie służb miejskich w
        organizację pielgrzymki", jak się wyraziło biuro prasowe ratusza.

- Nie wiem, dlaczego nie dostaliśmy zgody. Przecież papież wyjechał z Warszawy
        kilka godzin wcześniej. Zresztą na ulicach jest pusto - mówił wczoraj ok. godz.
        18 Marcin Myszkowski, organizator masy. Rowerzyści dostali tylko zgodę na
        zgromadzenie na pl. Zamkowym. Stamtąd zdecydowali się jednak wyruszyć przez
        ulice. Główny cel: przejażdżka ul. Marszałkowską wyremontowaną właśnie między
        pl. Unii Lubelskiej a pl. Zbawiciela. Wbrew obietnicom sprzed kilku lat Zarząd
        Dróg Miejskich nie zbudował tam ścieżki rowerowej. Cykliści uznali to za
        przejaw wyjątkowej ignorancji urzędników.

Okazało się też, że w tym miejscu są dyskryminowani podwójnie. Zainstalowane w
        asfalcie czujniki, które mają włączać zielone światło dla pojazdów, nie
        wykrywają rowerów. - To dla nas niezrozumiałe. Powinni inaczej ustawić pętlę
        indukcyjną w asfalcie. Tak się to robi w Holandii - mówi Marcin Myszkowski. U
        nas efekt jest taki, że gdy Marszałkowską jedzie tylko rowerzysta a nie
        samochody, zielone światło może się w ogóle nie zapalić - cały czas mają je
        piesi na nowych przejściach wytyczonych przez jezdnię.

Początkowo cykliści chcieli zablokować Marszałkowską. Ostatecznie ograniczyli
        się do wznoszenia okrzyków: "Gdzie jest ścieżka?". Okrążyli kilka razy pl.
        Zbawiciela i pojechali dalej. Cały czas w radiowozach jechali za nimi
        policjanci, ale nie interweniowali. Tylko na Wisłostradzie prosili, żeby
        peleton jechał wyłącznie prawym pasem. Następna masa krytyczna, tym razem
        legalna, odbędzie się 30 czerwca."

i jeszcze.......

"Darmowy rower: pojeźdź i odstaw na miejsce
        Katarzyna Wójtowicz 26-05-2006 , ostatnia aktualizacja 26-05-2006 23:53

Dziesięć żółtych rowerów stanęło wczoraj pod kinem Luna przy Marszałkowskiej.
        Kto chciał, mógł wskoczyć na siodełko. Rower trzeba jednak odstawić na miejsce
        Rowery zostawiła pod kinem grupa zapalonych cyklistów. W ten sposób chcą
        zachęcić ludzi do zmiany trybu życia. - Nasza akcja to kopia pomysłu z
        Holandii. 30 lat temu w Amsterdamie na ulicach pojawiły się białe rowery.
        Doczepione do nich karteczki informowały, że można nimi jeździć po mieście. My
        w ten sam sposób zachęcamy teraz ludzi w Polsce, żeby przesiedli się na rowery -
        apeluje Jacek Fenderson, 24-letni student geografii.

Jego kolega Robert, który ostatnie miesiące spędził na remontowaniu rowerów,
        podkreśla, że ta akcja to dowód zaufania do ludzi. - Pewnie prędzej czy później
        ktoś te rowery ukradnie, ale jeśli chociaż jedna osoba dzięki nim przesiądzie
        się z samochodu na rower, to będzie duży sukces - twierdzi.

Większość rowerów młodzi ludzie kupili za niecałe 20 zł, niektóre dostali, a
        jeszcze inne wymienili za uzbierany złom. A potem miesiącami naprawiali je i
        czyścili. Brakujące części podarowały im zaprzyjaźnione sklepy i znajomi. Wśród
        rowerów są nie tylko składaki, ale też kolarki, górale i klasyczne
        holenderskie. Wszystkie pomalowane na piękny żółty kolor."

Pozdro
        Krzysztof

• boruta_wwa Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 13:27
        SUUUPER WYCIECZKA!
        nawet przerzutka, która wkręciła mi się w szprychy nie popsuła mi humorku ;)
        pozdrowionka dla Wszystkich
        B.
        • light_trance Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 16:39
          Dawno nie było takiej atmosfery, zabawy i takiego zbiegu okol... rowerzystów ;)
      • ezehielstone Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 20:49
        Bylo zaje*iscie!! Pierwszy raz tak "legalnie" przejezdzalem na czerwonym przy panach policjantach :] pozdro:]
        • kierowca_bez_prawka Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 27.05.06, 23:59
          Brawo!! pomyslcie teraz ile boguducha winnych rowerzystow o byle drobiazg
          zatrzymaja *pały* i wlepia im mandat w akcie zemsty:(
          Teraz nawet kolejnych 10 MAS nie poprawi wizerunku rowerzysty na drodze..
          ale.. przynajmniej nas zauwazyli:)))
          bylo extra!!!!!!!!! i gdybym mial pojechac na kolejna "taka" mase nawet bym sie
          nie zawahal:)))
          pozdro 4 all
          • 444a Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 28.05.06, 03:29
            > Brawo!! pomyslcie teraz ile boguducha winnych rowerzystow o byle drobiazg
            > zatrzymaja *pały* i wlepia im mandat w akcie zemsty:(

Myślę, ze sytuacja się nie zmieni. Jeśli jakiś policjant był wredny to taki
            pozostanie, a jeśli nie był taki to zrozumie. Poza tym spora część z nich mogła
            być tylko przyjezdna z okazji B16 i w Warszawie nie bedą się pojawiać zbyt często.
          • user0001 Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 28.05.06, 09:58
            Jeśli ten "boguduchawinny" rowerzysta nie będzie miał świateł, dzwonka lub
            sprawnego hamulca to jestem jak najbardziej ZA.

Miejsce Batmanów i innych Cichociemnych jest w terenie lub peletonie. Na drogach
            publicznych trzeba umieć się zachować (i wyposażyć).

PS. Wracając z Wycieczki, przejechałem 15 kilometrów, w nocy, w deszczu po
            nieoświetlonej drodze (630, Jabłonna - Nowy Dwór Maz.). Przeżyłem :-) miałem
            światła i kamizelkę. Batman miałby znacznie mniejsze szanse.
          • roweroraffi Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 28.05.06, 12:13
            kierowca_bez_prawka napisał:

> Brawo!! pomyslcie teraz ile boguducha winnych rowerzystow o byle drobiazg
            > zatrzymaja *pały* i wlepia im mandat w akcie zemsty:(

Pieprzysz głupoty. Żeby wlepić mandat, trzeba jeszcze znaleźć na Gościa
            odpowiedni paragraf i przewinienie. I dlatego ja mandatu za jazdę na rowerze nie
            dostałem nigdy :-)

> Teraz nawet kolejnych 10 MAS nie poprawi wizerunku rowerzysty na drodze..

Myślę, że wizerunek aż tak nie ucierpiał... widziałem foty, nie widać ani
            jadących po chodnikach w dużej ilości (poza momentem tuż przed schodami) ani
            niczego innego, co by reputacji Masy zaszkodziło.
            IMO ta oddolna Masa bez legalizacji może nawet życie ułatwić w rozmowach z
            urzędasami :-)
      • cosmit Njpiękniejszy widok 27.05.06, 21:44
        Po ogłoszeniu, iż Masa się nie odbędzie,wybrałem się na przejażdżkę do parku
        im. Edwarda Rydza-śmigłego (pomiędzy ul.Czerniakowską i ul.Rozbrat, u podnóża
        skarpy,na szczycie, której znajduje się Muzeum Ziemi PAN). Tamże ujrzałem
        niezwykły widok. Otóż wjeżdżałem do parku od strony ul.Czerniakowskiej, na
        ścieżkę rowerową biegnącą ku schodom (które nie wiem czemu kojarzą się z
        Odessą). Wtem usłyszałem za sobą okrzyk - W lewo, na schody! Obejrzawszy się za
        siebie, ujrzałem widok przepiękny - otóż dziesiątki rowerzystów wtaczają się z
        impetem do parku. Jadą ławą szeroką na sto metró, po trawie, mkną między
        drzewami, jak kawaleria w natarciu, pokrzykując na wzajem - Na schody! Huura!
        Przyznam się szczerze, że zapomniałem o swoim lenistwie (wrodzonym i nabytym) i
        dotrzymałem tempa czołówce tej nie zapomnianej szarży. Nawet na skarpę się
        wdrapałem z wrażenia.
      • depot Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 31.05.06, 19:40
        To ja rozpoczolem inny watek na ktorym wprowadzano mnie w blad ze to nie akcja
        Masy, a jednak ....... nie bede pisal drugi raz tego samego bo widze ze trafilem
        na przypadkowa grupe zadymiarzy lubiacych sobie igrac z policja a nie na
        milosnikow jazdy rowerem. Stad nie dziwi mnie zachowanie niektorych podczas
        przejazdu. Smutne :( ale niestety prawdziwe. Takim zachowaniem nie zyskuje sie
        przychylnosci innych uzytkownikow drogi. Mam nadzieje ze niektorzy dorosna i im
        to przejdzie, oczywiscie pod warunkiem ze dorosna zanim znajda sie pod kolami
        czegos wiekszego.
        • roweroraffi Re: Suuuper turystyczny przejazd po Wawie 26 maja 01.06.06, 16:33
          depot napisał:

> To ja rozpoczolem inny watek na ktorym wprowadzano mnie w blad ze to nie akcja
          > Masy

Bo to nie akcja Masy :-P Przynajmniej ja jej nie organizaowałem, a Masę organizuję.

> nie bede pisal drugi raz tego samego bo widze

Cóż, każdy widzi, to co chce widzieć. Ale to podobno jest uleczalne ;-)

> Mam nadzieje ze niektorzy dorosna i im
          > to przejdzie, oczywiscie pod warunkiem ze dorosna zanim znajda sie pod kolami
          > czegos wiekszego.

Oby ci z tych większych rośli równie szybko jak ci z tych mniejszych. Wtedy
          zrozumienie będzie dwustronne i przyjemniej się będzie jeździć :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka