Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kradzież roweru

25.06.06, 10:00
    W czwartek skradziony został w centrum (świętokrzyska róg jasna) rower
    Author Stratos SX koloru szarego o nr ramy WN5107687 z manetkami alivio i
    czarnym bagażnikiem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś na jego temat
    proszę o kontakt: ciupaker@poczta.onet.pl
    Obserwuj wątek
      • gromanik Re: Kradzież roweru 25.06.06, 11:15
        a mógłbyś jaśniej??
        jakieś zdjęcie np, albo napisz chociaż co to za czarny bagażnik bo ponad połowa
        wszystkich bagażników jest czarna :))
        • loborulez Re: Kradzież roweru 25.06.06, 11:25
          Zdjęcie jest dostępne pod:
          www.velo.com.pl/rowery2006/color2006/cross/stratos_sx2.jpg
          ten niżej.
          od tego na zdjęciu różniły go jeszcze manetki zamiast rivo shift, miał czarne
          alivio.

A bagażnik najzwyklejszy przystosowany do wożenia sakw.
          Rower mial jeszcze czarne plastikowe błotniki...
          • 220wolt Re: Kradzież roweru 25.06.06, 12:21
            Tak z ciekawosci, czym byl przypiety (jesli w ogole)?
            • loborulez Re: Kradzież roweru 25.06.06, 14:56
              Tak był przypięty dość gubą linką stalową, jakieś 15-20mm średnicy).
              • sebeqx Re: Kradzież roweru 26.06.06, 21:05
                Witam!

W OBI lub innym markecie budowlanym są do kupienia nożyce do cięcia prętów za
                około 179 złotych. Linki dla tych nożyc to jakieś 12 sekund. Natomist tandetne
                linki z supermarketu stawiają im opór jak papier nożyczkom. Warto sobie z tego
                zdawać sprawę.
                • roweroraffi Re: Kradzież roweru 26.06.06, 23:47
                  sebeqx napisał:

> Witam!
                  >
                  > W OBI lub innym markecie budowlanym są do kupienia nożyce do cięcia prętów za
                  > około 179 złotych.

W Lidlu ostatnio były po 40zł chyba. 179zł to drożyzna :-)
              • 220wolt Re: Kradzież roweru 26.06.06, 23:15
                Zainteresowalem sie, bo czasami zostawiam w tej okolicy, ale przypietego
                u-lockiem - na razie szczesliwie nikt sie nie skusil. Moze dlatego, ze rower ma
                na oko jakies 30 lat ;-)
                Za to jak kiedys zostawilem nowego treka na chwile przypietego gruba linka z
                pierscieniami, to po powrocie pierscien byl przeciety do polowy :-/
                • loborulez Re: Kradzież roweru 27.06.06, 08:06
                  Ja nigdy bym nie zostawił roweru poprostu samego sobie przypiętego. Zostawiłem
                  go tam na polecenie ochroniarza z biurowca, który powiedział że od tego tu jest
                  ochrona i będzie on bezpieczny. Co prawda całe zajście nagrała kamera i sama
                  kradziez nie trwała więcej jak 5 sekund. Złodziejami okazali się chłopak
                  (przeciął) i dziewczyna (odprowadziła go), niepotrafili nawet wyjąć linki z
                  tylnego koła bo ciągnęła za sobą rower.
                  Po całym zajściu dowiedziałem się od ochroniarza że w garażu podziemnym jest
                  miejsce dla rowerów, i od koordynatora ochrony że mój rower nie stał na terenie
                  biurowca tylko ZDMu i nie ponszą za to odpowiedzialności.
                  Zastanawiam się czy jak bym podal ich do sądu to wygram i ile może to potrwać...
                  • stefan26 Re: Kradzież roweru 27.06.06, 09:12
                    Witaj , mam pytanie powiedziałeś że to byli chłopak z dziewczyną .. masz jakiś
                    rysopis osób ? Jak dobrze pamiętam niedawno pod Blue City skradziono rower i też
                    tam chłopak z dziewczyną zostali nagrani .. proszę jak masz jakiś kolwiek
                    rysopis osób podejżanych to napisz ...
                    • loborulez Re: Kradzież roweru 27.06.06, 19:58
                      Czy tamta kradziez była zgłoszona na policję?? Czy policja ma nagranie tamtej
                      kradzieży??

Rysopisu nie mam ale na jednym ujęciu z kamery było ich odbrze widać.
                      Próbwoałem zdobyć nagranie ale niestety póki co się nie udało.
                      Ogólnie to oboje średniego wzrostu, chłopak krótkie włosy (chyba ciemne),
                      dziewczyna długie (jeśli się nie myle blond), spięte w kucyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka