Gość: pierro IP: *.zeork.com.pl 27.06.06, 13:51 prosze o opinie,czy ktoś sie zetknął z rowerami z logo Arkusa ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
johnny-kalesony Re: Arkus, czy to dobra firma ?????? 27.06.06, 14:38 Nie jeździłem wprawdzie, ale słyszy się tu i ówdzie o Arkusie dość pochlebne opinie ... Pozdrawiam Keep Rockin' Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Arkus, czy to dobra firma ?????? IP: *.crowley.pl 27.06.06, 14:51 w maju ub. roku zanabyłem deltę dynamic. Rower z niższej półki wspomnianego producenta. Przebieg 5500 km. Do 5000 był bezawaryjny. Po tym przebiegu zaczęło hurgotać w kołach. Okazało się, że obie piasty do wymiany. Zaplatanie starych obręczy w nowe piasty nieopłacalne dla tego poziomu. Więc kupiłem nowe koła + łańcuch (już dawno mu się należało) + siedmiotryb + korby z większymi tarczmi. Przy okazji też sztycę amortyzowaną. Nie da się ukryć, że rower jest jakby z innej bajki. Jednak do drugiego mojego rowerka - meridy - to mu jeszcze daleko. Natomiast nie mam pojęcia o rowerach tego producenta z wyższej półki Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Arkus, czy to dobra firma ?????? 27.06.06, 15:16 5 tys. kilometrów to i tak naprawdę niezły wynik jak na piasty z niższej półki. Pozdrawiam Keep Rockin' Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Arkus, czy to dobra firma ?????? IP: 194.146.219.* 17.08.06, 18:01 absolutnie odradzam, jeżeli nie masz zamiaru wozić się z całym arsenałem kluczy, sruboktrętów itd. POzbyłem się jak najwcześniej bo to za dużo stresu... Link Zgłoś