Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY

09.08.06, 16:02
    WITAM - WCZORAJ OKOŁO 14.25 W JANKACH PO GO SPORTEM ZOSTAWIŁEM PRZYPIĘTY
    ROWER - PO PIĘCIU MINUTACH JUŻ GO NIE BYŁO - GDZIE MOGĘ ZAMIEŚCIĆ FOTKĘ ??
    Obserwuj wątek
      • mackofff Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 16:16
        z`upload`uj zdjęcie na imageshack.us/ i wstaw link do fotki tu na naszym
        forum. Jakbyś mógł podać jeszcze inne ważne dane takie jak nr.ramy, osprzęt,
        marka i typ roweru oraz czy miał jakieś dodatki w postaci lampek, kuferków,
        sakw, bidonów itp.

Aha, i info umieść również na innych rowerowych forach.
        • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 16:22
          tylny błotnik miał urwane mocowanie więc skręciłem je na dwie blachy
          nierdzewne, z tyłu lampka na baterie, z przodu tylko uchwyt na licznik i na
          lampke (osprzęt miałem w plecaku).
          Dzięki za info o zamieszczaniu zdjęć - jeszcze nie skumałem tego bo jestem w
          pracy i gonią mnie ale myślę że dam radę (mogę je dać na waszym serwerze ? czy
          muszę mieć jakiś ??
          • mackofff Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 17:45
            pierzchalagrzegorz napisał:
            > Dzięki za info o zamieszczaniu zdjęć - jeszcze nie skumałem tego bo jestem w
            > pracy i gonią mnie ale myślę że dam radę (mogę je dać na waszym serwerze ? czy
            > muszę mieć jakiś ??

ewentualnie poprostu wyślij je mnie a ja już zamieszcze tutaj.
            mail do mnie na dole. wpisuj bez "_WYTNIJ_"
            • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 19:28
              dzięki, juz wysyłam - dzwoniłem do kolesia z katowic od którego odkupiłem ramkę
              (on kupił od dystrybutora) - podobno była to jedyna sztuka w tym rozmiarze
              (17,5 cala podobno) i kolorze w polsce jakieś 3 lata temu.
            • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 10.08.06, 20:58
              img46.imageshack.us/my.php?image=sintesitylda2.jpg
              img61.imageshack.us/my.php?image=sintesiprzodhb0.jpg
              fotki - proszę - pomóżcie
      • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 16:18
        jeśli go zobaczycie to bardzo proszę o jak najszybszy kontakt pod mój nr tel
        (889 953 247) (nawet sms z adresem gdzie był widziany wystarczy), lub kontakt z
        dowolna jednostka policji (zgłoszenie Pierzchała Grzegorz złożone na posterunku
        w Raszynie)

Rower to Sintesi Moab srebrny, amor RockShox Pilot SL czarny, korby
        TruativFirex, obręcze i kierownica Syncros, przeżutka tył shimano LX, przód
        Alivio, klamkomanetki Deore, hamulce przód i tył tarzczowe mechaniczne (przód
        Shimano, tył Tekro), mostek Gt, sztyca podsiodłowa Richtey, siodełko Velo,opony
        tioga, tak jak pisałem poprzednio mam fotki lecz nie wiem jak i gdzie je
        zamieścić.
        Znakiem szczególnym jest to że od zimy jeżdżąc po warszawie nie widziałem
        żadnego roweru sintesi a już na pewno nie moab i to w tym kolorze (z góry
        przepraszam wszystkich legalnych właścicieli w/w marki).
        • filipwpr ZGŁOŚ SPRAWE NA POLICJI 10.08.06, 18:56
          niech wyciągną taśmy z kamer od ochrony, jak uda się je wyciągnąć i będzie na
          nich moment kradzieży to daj znać.
          kiedyś pracowałem w tym centrum i niektórych okolicznych ludków mam
          nieprzyjemność znać i może będę mógł pomóc.
          • filipwpr Sprostowanie 10.08.06, 19:12
            oczywiście identyfikując bydlaka.
          • pierzchalagrzegorz Re: ZGŁOŚ SPRAWE NA POLICJI 10.08.06, 19:48
            niestety pod go sportem nie ma kamer - było to moje pierwsze pytanie po
            zauważeniu kradzieży
            znalazłem w koszu przecięta linkę - mam nadzieję że policja zdejmie odciski i
            przeszuka swoje bazy danych
            • filipwpr Re: ZGŁOŚ SPRAWE NA POLICJI 10.08.06, 20:05
              szkoda że nie ma nagrania.
              takie obiekty powinny mieć nakaz instalowania kamer obserwujących cały teren
              dostępnych dla klientów
      • mathuresh Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 09.08.06, 23:59
        Witam!

i zapytam..czym był przypięty ?

ps. Możesz jeszcze zdjęcia wrzucić na stronę www.pinkbike.com

Pozdrawiam
        • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 10.08.06, 09:30
          przypięty był linka zamykaną na klucz grubości około 15 mm (nie znam firmy ale
          nie było to żadne "cudo" z hipermarketu). Poradzili sobie profesjonalnie -
          jedno gładkie cięcie (chyba nożycami do stali), linkę znalazłem w chwili
          spisywania zeznań przez policję w koszu na śmieci obok - nie palcowałem jej
          tylko natychmiast wrzuciłem do torby foliowej - mam nadzieję że nasza
          wspanniała policja (w którą mimo wszystko wierzę)zrobi z tym dowodem to co
          należy (musiał wziąść linkę do ręki aby ją wrzucić do kosza - prawda ?)
          • beatboxer Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 10.08.06, 22:01
            no coś Ty, telepatycznie ją do kosza wrzucił ;P

Życzę powodzenia
            Pozdro
            • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 14.08.06, 09:59
              kamień w wodę - może ktoś z was wie cos na temat ramki amoeba huzzar - jest
              ładna ale co dalej ? warto ja kupić ??? jaka jest jej waga? nigdzie nie podają
              • czajnik74 Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 14.08.06, 16:07
                Kolego `drogi` rozumiem ża jak się ma jedyny w swoim rodzaju rower w stolicy,
                to wypadało by może użyć tego?
                abus.pl/row/ulocki.htm
                przypiąłeś linką - więc powiem szczerze - tu już ludzie, na naszym forum -
                mieli przypadki gdy rowery były zabezpieczone kratami i im ukradli - a Ty tylko
                sprowokowałeś złodzieja do tego czynu, linką....hehehe.
                Nie oczekuj przeszukiwania baz danych przez Policję, takowych nie ma a każda
                baza znaczonych ram rowerowych (bo rozumiem,że oto ci chodzi) nie jest w żadnej
                ogólnopolskiej sieci.
                A na drugi jeśli stać cię na osprzęt za kilkatysięcy - kup sobie Abusa granita
                za 400 lub Kryptonite chociaż.

wierny użytkownik Abusa - czajnik
                • gollum02 Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 14.08.06, 17:51
                  Rafi a jakiego U-locka ty sobie sprawiles?
                  Ja tez niedługo będe potrzebował więc temat jest dla mnie interesujący...
                  • czajnik74 Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 16.08.06, 10:39
                    gollum02 napisał:

> Rafi a jakiego U-locka ty sobie sprawiles?
                    > Ja tez niedługo będe potrzebował więc temat jest dla mnie interesujący...

www.cyklotur.pl/x_C_I__P_53011522-53010001__PZTA_0.html
                    jako, że zamiawiałem - powyższy zakupił:)
                • pierzchalagrzegorz Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 15.08.06, 10:26
                  wielkie dzięki za "poprawę nastroju".
                  oczywiście że pluje sobie w brodę - polak mądry po szkodzie, nie było mnie tak
                  po prostu na niego stać - bardzo długo odkładałem na każda część, po to żeby
                  robić 2 - 3 tyś km miesięcznie. ale i tak wielkie dzieki za zainteresowanie sie
                  sprawą.
                • olecky Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 16.08.06, 10:48
                  a propos:

www.alfer.pl/Ulock.jpg

pozdrawiam, olek
                  • gollum02 Re: UWAGA KRADNĄ - KATOWICKI MASOWICZ - POMOCY 16.08.06, 15:00
                    Hmm... Ciekawe co lepsze. Łańcuchy, czy U-locki... Łańcuchem chyba łatwiej
                    przypiąć rower do czegokolwiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka