Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[prasa] [Ursynów] Płotek tuż przy ścieżce

11.08.06, 15:38
    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3543060.html
    Obserwuj wątek
      • meteor2017 i treść 11.08.06, 15:41
        Tuż przy ścieżce rowerowej przy al. KEN wyrósł płotek
        11-08-2006

Spółdzielnia mieszkaniowa pracowicie ogrodziła wąskie trawniczki przed dwoma
        blokami na Ursynowie. Rowerzyści narzekają, że o płotki można zahaczyć, jadąc
        ścieżką rowerową

Bloki przy al. KEN 103 i 105 oddalone są od ulicy o kilka metrów. Odgradza je od
        niej chodnik, metrowy pas trawnika i ścieżka rowerowa. Niedawno spółdzielnia
        mieszkaniowa Jary otoczyła trawniczki półmetrowymi metalowymi płotkami. -
        Prosili nas o to mieszkańcy, bo trawniki były deptane - twierdzi Anna Zielińska,
        administrator osiedla.

- Ogrodzenie powstaje niezgodnie ze sztuką budowlaną. Stoi równo z granicą
        ścieżki rowerowej - mówi Tomasz Skura, ursynowianin. - Tylko w zeszłym tygodniu
        dwie osoby doznały obrażeń, zahaczając o niego rowerem podczas jazdy ścieżką. Na
        dodatek spółdzielnia nie ma pozwolenia na budowę płotka.

Ta tłumaczy, że nie jest ono potrzebne. Nie przeszkadza jej też, że trawnik nie
        należy do spółdzielni. - Płotek jest naprawdę niziutki. Trudno mi uwierzyć, że
        komuś może przeszkadzać - dziwi się Anna Zwoleńska.
        • czerwony89 Re: i treść 11.08.06, 19:30
          > Ta tłumaczy, że nie jest ono potrzebne.
          I tutaj ma z tego co wiem racje, jeśli jest niski na te półmetra to nipotrzeba
          zezwolenia
          >Nie przeszkadza jej też, że trawnik nie należy do spółdzielni.
          Skoro nie należy do spółdzielni to można go spokojnie wykopać i na złom oddać
          jak metalony i spółdzielnia nie przeszkodzi Ci w tym. Pozatym można się
          poskarżyć że ktoś tu samowolkę urządza na nie swoim terenie.

> - Płotek jest naprawdę niziutki. Trudno mi uwierzyć, że
          > komuś może przeszkadzać - dziwi się Anna Zwoleńska.
          Jak ta pani swoje 4 litery wszędzie wozi samochodem to oczywiście że sobie nie
          wyobraża jak bardzo to rowerzystom może przeszkadzać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka