Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:18
    Witam od wiosny składam wreszcie swój wymarzony rower osprzęt full XT 2006
    wszystko super pięknie ładnie, ale nie wiem jakie opony dobrać , żeby
    prędkość i przyspieszenie przynajmniej współgrały z xt. Mam na razie opony
    Schwalbe Marathon PLUS 700x35c za 220 zł komplet. Poradźcie jakieś dobra
    opony o niskich oporach i z bardzo dobrym przyśpieszeniem, ale żeby
    wytrzymałościowo były podobne do Schwalbe Marathon PLUS. Z góry dziękuję za
    odpowiedzi. (cena nie gra roli)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jacu Re: Proszę o radę IP: *.et.put.poznan.pl / *.et.put.poznan.pl 17.08.06, 03:12
        A co ma XT do przyspieszenia... i dlaczego koła szosowe a osprzęt MTB...

Kup jakieś pierwsze lepsze slicki 28x1.0 albo węższe - ubędzie 500gram na każdym kole a to przyspieszeniom nie zaszkodzi...

Albo pancerne opony albo mała masa rotująca (dobre przyspieszenie), choć jakieś super przyspieszenie w rowerze raczej mało przydatne bedzie.
        • dr.krisk Też się zdziwiłem... 17.08.06, 09:10
          Gość portalu: Jacu napisał(a):

> A co ma XT do przyspieszenia... i dlaczego koła szosowe a osprzęt MTB...
          Sądzę, że Steve kupił w sklepie co mieli najdroższego. I tak mu wyszło.
          • Gość: mtbmaniak Re: Też się zdziwiłem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 09:25
            najdrozszy jest XTR to pewnie by mieli w sklepie... a do szosowy to DURA-ICE bym
            kupil...

a co do tematu to schwalbetires.com/node/154/ok
            panaracer.com/eng/products/index_ro.html
            • Gość: Sławek Rz. Re: Też się zdziwiłem... IP: *.zeo / *.zeo.pl 17.08.06, 11:23
              mtbmaniak napisał(a):
              ... a do szosowy to DURA-ICE bym kupil...

Ja bym wolał Dura-Ace ;-)
              • Gość: Steve Re: Też się zdziwiłem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:30
                Tak jak w temancie nie chodzi o szose 100% ale o rower cross czyli szosa+ teren
                a co do osprzętu XT 760 przeznaczony jest do mtb a 761 to osprzet
                crossowy/trekkingowy.
      • Gość: jackers Re: Proszę o radę IP: 84.7.165.* 18.08.06, 23:58
        jestem starym fanem Schwalbe, +- 6000 km i nie wiesz co to dziura w detce...sen jakis albo co.. z tego co pamietam to M+ sa ciezkie, wez normalne maratony 28 albo 32 i mozesz se na spoko smigac. Na moim mam teraz 32 i mozna km robic. Popatrz na katolog ich produktow, znajdziesz cos dla siebie
        • Gość: Steve Re: Proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 03:52
          OK jak na razie mam Schwalbe Marathon PLUS z przebiegiem ~4000 km na nich, a
          bieżnik wygląda jak nowy. Zdecydowałem się dodatkowo na te szybkie Schwalbe
          Marathon Racer mniejsza wytrzymałość od plusa ale większa prędkość. Dziękuję za
          rade i zostannę przy schwalbe.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka