Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obręcz XC/Cross Prosze o radę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:00
    Na wstępie witam wszystkich. Bardzo proszę o radę co do kupna jakiejść dobrej
    (szybkiej obręczy(lekkiej)) w grę wchodzą tylko 700c albo jak kto woli 28" w
    cenie do 200 zł szt. Teraz mam ritchey girder pro, ale jak wiadomo za szybkie
    nie są w zamian za wytrzymałość. Bardzo proszę o dobrą radę i ewentualnie na
    podstawie waszych doświadczeń z obręczami co i jak. POZDRAWIAM i czekam z
    niecierpliwością na posty.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Slav4 Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 27.08.06, 17:34
        Cześć,
        Spróbuj oczkowanych Kelly's Double Combat. U mnie zaliczyły już tyle dziur i
        kamulców że nie mają prawa być proste. A są.
        To chyba najlepsza część jaką mam w tym rowerze.
        W dwóch stówkach powinieneś spokojnie się zmieścić.
        • Gość: janek30 Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:28
          Dubble Combat Kellysa kosztują po 50 zł i mniej, a ja potrzebuję czegoś
          szybkiego. Te co mam teraz są bardzo mocne a ich cena to o 150 zł, a szukam nie
          mocnych tylko szybkich i lekkich obręczy, a nie zabawek typu kellys. Bardzo
          prosze jeszcze raz o pomoc.
          • Gość: Slav4 Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 27.08.06, 21:15
            Zabawki nie pasują, powiadasz ?
            Cholera, a tak się na nie wykosztowałem - trzy wypłaty poszły na pierwszą ratę
            a, resztę pomalutku spłacam pożyczkami z Providenta.

Ale jeśli tak, to rozejrzyj się za OTB Frequent Flyer w limitowanej wersji The
            Exploding Rim. Naprawdę są szybkie, zwłaszcza na zjazdach - konstrukcja
            opracowana przez NASA przy wykorzystaniu doświadczeń zebranych przy realizacji
            projektów dla F1

Miło że wpadłeś na forum, a mnie ze swej strony pozostaje tylko przeprosić za
            zabranie głosu w wątku założonym przez zawodowca.
            Pozdrawiam.

PS. Pisze się "Double"
            • Gość: Steve Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 23:33
              Jeju jak gość się was pyta to mu poradźcie a nie wyśmiewajcie.
              Sprawdź serię szosowych mavic 2006 masz wybór od 120 - 250 zł za obręcz.
              Powinny być szybkie, ale co do wytrzymałości... ...powinno być nienajgorzej
              • Gość: Janek30 Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:56
                Tak, ale z dośwaidczenia wiem, że MAVIC robi plastyczne obręcze i bardzo łatwo
                je uszkodzić. Napiszcie co o tym sądzicie i jak się to ma do rzeczywistoiści
                może macie jakieś mavic 2006 i testujecie je na bieżąco. A co z innymi firmami.
                Proszę o podzielenie sięwaszymi doświadczeniami.
                • Gość: Jacu Re: Obręcz XC/Cross Prosze o radę IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 14:09
                  Nie wiem jak 28, ale 26" w wydaniu mavica są trwałe.

Obręcze z twardych stopów alu pękają wzdłuż szprych (tak kończą felgi DT), moje tanie mavikowe felgi pod tarcze przejechały grubo ponad 30kkm, nie były ani razu centrowane i wyglądają jak nówki.

superlekkie szosowe z definicji nie będą trwałe - boki się szybko kończą...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka