Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakim rowerem jeździcie?

IP: *.elpos.net 02.09.06, 14:24
    Pochwalcie się jakimi rowerami jeździcie. Jestem bardzo ciekawy!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maniek Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.elpos.net 02.09.06, 14:31
        Zapomniałem o sobie:)

www.rower.com.pl/rowery-akceroria/5075.html
        • Gość: Jan23 Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:04
          ;o ale rewelacja super naprawde extra sprzęt. No bo chyba o tym chodzi w tym
          temacie, zeby wypisywać co sie ia i być chwalonym... ...ogólnie bez sensu
          • Gość: Jacu Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 17:30
            Czerwonym z biało-czarnymi dodatkami.
            • Gość: raf71 Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:28
              No popatrz... a ja na czarnym z biało-czerwonymi dodatkami ;-)
        • Gość: kolarz? Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: 80.54.27.* 02.09.06, 20:19
          Diamodback - Podium 5
        • Gość: rowerowiec Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.09.06, 19:00
          Po mieście skłądakiem WIGRY LUX z trzema biegami,w trasę JOKO Virginia. Oba
          mają po około 10 lat i jeżdżą niemal bezawaryjnie.Aha, po mieście srednio
          dziennie 12 km, a trasa to bywa że i 100 tak mniej więcej co drugą sobotę,
          praktycznie w okresie marzec - listopad. Tym małym dojeżdżam głównie do pracy
          (w obie strony 3 km) i na drobne zakupy - n.p.do księgarni czy po przysłowiowe
          piwo. Dużym też pomykam po mieście jak trzeba podjechać nieco dalej np 20 km w
          jedną stronę, a po Wrocławiyu jest gdzie jeździć. Przy okazji rzucam hasło ,,do
          ataku na ...składaku''. Ten rower wbrew pozorom dużo potrafi, a jak coś się
          przytrafi w trasie to ,,na pół'' i powrót autobusem. Z dużym rowerem tak się
          nie da. Pozdrawiam składakowców - Wigrusów.
      • user0001 Re: Jakim rowerem jeździcie? 02.09.06, 21:15
        Trekkingowym, składakiem, MTB a jak mi odbiło to nawet szosówką :-)

Trekkinga i składak traktuję użytkowo, trekkingiem mogę "zrobić" ponad 100 km w
        ciągu dnia, bez bólu nadgarstków, pleców, d..y czy otarć, składaka mogę bez obaw
        zostawić pod sklepem. Doskonale się uzupełniają.

MTB i szosóka to zabawki. Szosówka jest pożyczona, podokręcałem, wyregulowałem,
        wymieniłem te części odpowiadające za bezpieczeństwo które były uszkodzone, parę
        razy przejechałem się by zobaczyć czy to lubię. MTB to nowy nabytek, do
        jeżdżenia z kumplami z pracy w weekendy po lesie :-) Rodzice dziwnie patrzyli
        gdy pojawił się drugi rower (trekking), śmieli się gdy dłubałem przy kolarzówce
        kumpla (rama ma jakieś 40 lat), ale czwarty rower nie wzbudził żadnych emocji.
        Przewidzieli jego pojawienie się, gdy jakiś miesiąc temu stwierdziłem, że
        trekking nie wytrzymuje mojej kondycji w terenie, a potem pracowałem po 12
        godzin dziennie.
        • Gość: lukasz Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:24
          bylo juz kiedys, poczytaj sobie jak masz taka potrzebe
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=372&w=38339826&v=2&s=0
          • Gość: Maniek Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.elpos.net 02.09.06, 22:54
            Potrzeby nie mam ale przeczytałem z dużą ciekawością.Dzięki za podanie linka.
        • psychcio Re: Jakim rowerem jeździcie? 03.09.06, 08:30
          user0001 napisał:
          > ... trekking nie wytrzymuje mojej kondycji w terenie ....

Powinieneś zostać honorowym dawcą kondycji :))
          Powyższe to skrót myślowy, wyrażający moją zawiść "w temacie" kondycja :)))
          • user0001 Re: Jakim rowerem jeździcie? 03.09.06, 11:44
            Smutna prawda jest taka, że jako osoba pokonująca 90% odległości po asfalcie mam
            bardzo małe umiejętności jazdy w terenie, co za tym idzie szybciej niszczę
            sprzęt niż osoby przyzwyczajone do korzeni, błota i piasku.
            • lemuriza Re: Jakim rowerem jeździcie? 03.09.06, 14:21
              mam Kellysa'a Gammę.
              Chciałabym mieć jeszcze górala i szosówkę.
              Ale mój "kellisek" sprawuje sie super. Uwielbiam na nim jeździć.
              • Gość: zidane Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:28
                Kelly's Quartz DSC 2006 - ja dotąd jestem bardzo zadowolony - o tak :-)))
                • uruk-hai Re: Jakim rowerem jeździcie? 03.09.06, 23:36
                  było już trzy razy :/

Scottem z końca ubiegłego wieku pomykam ......
      • marekggg Marin rulez 04.09.06, 10:19
        rowniez z konca ubieglego wieku

www.marinbikes.com
        • Gość: micha Re: Marin rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:41
          Ja śmigam na żelażniaku jeszcze z zeszłego wieku ale jest ok.Nie będę podawał
          marki bo zaraz cała masa snobów na mnie napadnie że mam rower bardzo BEEE.
          W tym roku juz zainwestowałem w swego górala ok 5 stówek i jest teraz naprawdę
          świetny , choć waży chyba tonę.Ale ja jeżdzę oprócz tego że dla przyjemności ,
          to także żeby cshudnąć .
          • tiresias Re: Marin rulez 04.09.06, 12:48
            www.koga.com/uk/bike.asp?collectionid=7&segmentid=54&id=641718
            • user0001 Re: Marin rulez 04.09.06, 15:31
              Wow, o takim rowerku marzę (no i jeszcze dość urlopu by w pełni wykorzystać
              możliwości jakie oferuje)...
      • Gość: diafora Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.aplikom.com.pl 04.09.06, 13:44
        miasto :
        Hercules Pegasus zimą ( hamulce bębnowe)
        Steiger trekingowy - do pracy resztę roku
        Schwinn Criss Cross - na wyprawy z sakwami
        Kross VooDoo - szosówka
      • xun_vixx Re: Jakim rowerem jeździcie? Poziomka 04.09.06, 21:35
        hipriest.republika.pl/fotki/7777.jpg
        Nic wiecej dodawac nie trzeba :P
      • Gość: noctivaga Eee, takim tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 01:11
        ...Trekiem 6000, rocznik 98, ręcznie spawana rama, grafitowy, osprzęt SRAM 9.0,
        Shimano Deore, pozostałe komponenty RST, Cane Creek, RooX, FSA
      • Gość: amode Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:26
        Kellys Salamander DSC 2006 - bajka... , a do roboty jeżdżę jakimś "macrocashem"
        (nawet nie pamiętam jak się wabi).
        • speedone Re: Jakim rowerem jeździcie? 05.09.06, 23:27
          caiman hornet , niby mial byc bardziew za ponad 1 tys zl ale okazal sie bardzooo
          dobry i mily , czasem pomykam jeszcze kellyskiem viper czy jakos tak moje Luby
          ale to jakies male i niewygodne jest.
          • beti22 Re: Jakim rowerem jeździcie? 09.09.06, 21:31
            Ja uwielbim jazde rowerem, moj rower to GT, ale ostatnio maz podarowal mi
            specializet ( tak to sie pisze?) jazda na rym rowerku, to jest odlot- pozdr
            maniakow rowerowych
      • Gość: Bole69 Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.bbtec.net 10.09.06, 08:26
        Od 2 tygodni na Giant Rock 5000.
        • Gość: Kamilek Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.chello.pl 10.09.06, 09:31
          Gary Fisher Wahoo 2006-od 6 tygodni
          Po prostu utopijny(nieziemski)-550 km
          POLECAM
      • Gość: total Dwukołowym IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.09.06, 17:04
        3900 to najniższa półka. Nie ma się czym chwalić.
      • mallard Nikt nie ma "Ukrainy"?! Nie wierzę! n/t 11.09.06, 14:15

• Gość: Maniek Re: Nikt nie ma "Ukrainy"?! Nie wierzę! n/t IP: *.elpos.net 11.09.06, 15:28
          Ukrainy jeszcze są, jestem tego pewien! Gdzieś w małych miejscowościach!. Pewne
          jest natomiast, że właściciele tej zacnej marki nie należą do użytkówników netu
          więc próżno ich tu szukać:)
          Mysle , że ukrainy to relikt minionej epoki wyparty w duże mierze głównie przez
          makrokesze:)
          • Gość: ja Re: Nikt nie ma "Ukrainy"?! Nie wierzę! n/t IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.10.06, 23:01
            a ja chętnie bym kupił - fajny oldskul
      • marekatlanta71 Re: Jakim rowerem jeździcie? 12.09.06, 00:26
        My may parke takowych:
        scott.pl/product.php?UID=74
        Ale cena w PL jest jakas zabojczo wysoka, w zyciu bym za taki rower tyle kasy
        nie dal...
        • martineres1 Re: Jakim rowerem jeździcie? 13.09.06, 21:40
          > My may parke takowych:
          > scott.pl/product.php?UID=74
          > Ale cena w PL jest jakas zabojczo wysoka, w zyciu bym za taki rower tyle kasy
          > nie dal...

...i Ty myslisz ze masz drogi rower?
          • marekatlanta71 Re: Jakim rowerem jeździcie? 14.09.06, 04:14
            Drogi???? To tanie badziewie tylko minimalnie lepsze od rowerow z supermarketu.
            Jak na moje potrzeby wystarcza, choc statnio mysle nad paroma ulepszenniami.
            • Gość: Maniek Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.elpos.net 14.09.06, 06:33
              Co to znaczy ze cena w polsce jest zabujczo wysoka, jaka jest u Ciebie cena?
              • marekatlanta71 Re: Jakim rowerem jeździcie? 14.09.06, 12:39
                Mniej-wiecej pol tego co Scott chce w PL.
                • Gość: Steve Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:55
                  To napisz dokładnie w jakim kraju i ile dokładnie w jakiej walucie. Dobry rower
                  za granicą z tego co widzę odpowiednik PL za bardzo tańsze nie są tylko droższe
                  z moich obserwacji, więc niewiem w jakim miejscu kupujesz. Dobry rower PL waha
                  się w granicach 8000-10000 zł jeśli składa się go z głową samemu jego
                  odpowiednik składany np w niemczech przez kolegów to było ponad 4000 Euro w
                  anglii wiadomo jeszcze wiecej, więc wymień cudowne miejsce świata, to na peewno
                  wszycy na tym skożystają.
                  • ariston1 Re: Jakim rowerem jeździcie? 14.09.06, 15:56
                    Zobacz ceny w USA. Cena roweru w Polsce jest powiększona o transport, marżę
                    importera, marżę sklepu i podatek VAT 22%.
                    • marekatlanta71 Re: Jakim rowerem jeździcie? 15.09.06, 02:36
                      W USA za cene badziewiastego Scottaw PL mozna miec calkiem dobry rower:
                      www.rei.com/outlet/product/48018601.htm?vcat=OUTLET_SSHP_CYCLING_SA
      • Gość: Krzys Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.crowley.pl 14.09.06, 13:41
        Stary dobry GT LTS 2000 DS
        • napolnoc Re: Jakim rowerem jeździcie? 17.09.06, 17:07
          Trzyletni Puch Limited.
          Super wygodna miejska damka.
          Jedyna wada,musze systematycznie czyscic kierownice, bo rdza sie pokrywa (nie garazowany).Cala
          reszta bez zarzutu.
      • piusss Re: Jakim rowerem jeździcie? 17.09.06, 20:23
        A ja tam mam składaka MTB:))) aktualnie przez siodełko są przewieszone ubrania,
        których mi się do szafy wkładać nie chce :D
      • Gość: a_d_k Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:52
        marketowym i mi wstyd:]
      • woydzio Re: Jakim rowerem jeździcie? 29.09.06, 16:26
        Orkanem, odkąd w moim poprzednim rowerze (nieodżałowanej pamięci Malkavian Machine) pękła rama. A Orkanik jest fajny, szybki i nawet w miarę wygodny :)
        Woydzio
      • Gość: krzys Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.polanet.pl 11.10.06, 21:05
        Norco atomik lub GT avalanche 0,5
      • impulsywna_kobieta Re: Jakim rowerem jeździcie? 11.10.06, 21:50
        dokładnie tym samym ;)))) trek 3900 ;)))))
      • lookw Re: Jakim rowerem jeździcie? 13.10.06, 19:08
        ...ja LOOK HT1.4

foto.fvd.pl/foto.html?id=19758&gmode=1&slogin=lookw&PHPSESSID=cd71083043809c907e6ca60392975cd9
      • boldhead Author Synergy 14.10.06, 23:11

• dr.rocco Re: Jakim rowerem jeździcie? 15.10.06, 01:12
        Mam treki , madone i elite
        • Gość: kondor Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:44
          Madone,a jaki model.Wrzuć link z Twoją bryczką.
          www.ssc.pl/
          • dr.rocco Re: Jakim rowerem jeździcie? 15.10.06, 22:53
            SSL ale z roku 2005.
      • robertrobert1 Re: Jakim rowerem jeździcie? 15.10.06, 06:53
        Na codzien SCOTem. W zime drugim SCOTem z platformami i na niskim osprzecie.
        Na wyprawy trekingiem.
        Na Masy szosowka.
        Do lasu na fulu...a do sklepu na mieszczuchu.
      • Gość: Iksa Babski Giant Urban N3 :) IP: *.upc-a.chello.nl 15.10.06, 17:02
        Babski Giant Urban N3, niebieski ;)
      • anula_a Re: Jakim rowerem jeździcie? 01.11.06, 19:27
        kross voyages - treking, lekki aluminiowy
        i wbrew temu co tu często sie wypisuje o rowerach z krosa, na moje potrzeby
        jest idealny,
        w weekendy obowiązkowo do 50 km dziennie, w powszedni dzień (teraz kiedy ciemno
        już nie) ale latem do 30-35 km i świetnie śmiga,
      • Gość: bicicletta Re: Jakim rowerem jeździcie? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.11.06, 09:00
        Ja swojego Trek`a Y-22 OCLV, jak na razie nie zamienil bym na inny.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka