Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co mozna zrobić??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:36
    Witam podczas wycieczki rowerowej szkolnej gość wpier... się we mnie a
    dokładniej w tylkne szprychy i przekoziołkował. Do wymiany obręcz mavic 319
    połowa szprych po 2,6 szt i piasta powyginana XT tył w sumie spora kase za
    naprawę trzeba wyłożyć. Co mogę zrobić, jeśli gość jechał za mną w za małym
    odstępie i podczas hamowania poprostu sięwpier.. bo miał niesprawne hamulce.
    Gdzie mog się z tym zwrócić no i kto musi pokryć te koszty bo coś czuję że
    ja:/ Bardzo prosze o dokładniejsze odpowiedzi??
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolo Re: Co mozna zrobić?? IP: *.rybnet.pl 15.09.06, 19:28
        Sytuacja Twoja należy do tych raczej beznadziejnych, ponieważ oc na rowery nie
        ma, zostaje tylko dobra wola facia, który Ci zmasarzył rower, bo do sądu z taką
        kwotą raczej nie watro (może po kilkunastu latach coś udało by Ci się wysądzić)
        Pozostaje więc tylko perswazja, obojętnie jaka by ona nie była.
        • Gość: jack Re: Co mozna zrobić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 09:15
          Czy ja wiem czy mało:/ najgorzej, że piasta się wygięła bo już nic z niej nie
          będzie:/
          ceny katalogowe:
          xt tył piasta to ok 200-300 zł
          szprychy z nyplami ok 3 zł szt czyli 96 zł
          Mavic 319 135 zł
          czyli z 500 zł jak nic:/ oczywiście gdybym wyglebał poturbował rower i siebie
          no to nie zaczynałbym nawet tematu bo na takie wydatek się inaczej patrzy, ale
          jak sie ktoś w dupsko wpierniczył i moja winą było to, że zatrzymałem się na
          czerwonym świetle no to nie czaje.
          • Gość: Maniek Policja IP: *.elpos.net 16.09.06, 10:44
            Trzeba było wezwać policję! Gdyby tak asytuacja miała miejsce z samochodami to
            koleś do stałby 500pln i 6 pkt. Wg twojego opisu to ewidętnie jego wina! Nie
            masz oc i ac to musisz kupic nowe czesci!!!
            • xun_vixx Re: Policja 16.09.06, 12:19
              Teraz to juz po fakcie. Jelsi nie spisales namiarow na typa co nie wyhamowal to
              teraz mozesz mu najwyzej nasmrodzic na froum. Nawet go do sadu o odszkodowanie
              nie puscisz, bo musisz znac jego dane personalne do tego. A koszty naprawy sa
              wystarczajace bny sie sadzic, jelsi by sam nie zaoferowal sie naprawic
              zniszczonego sprzetu.
              --
              Szymon "Xun Vixx" Kurzacz - KL Ożarów Mazowiecki.
              Zbiórka na WMK na parkingu przed hotelem Mazurkas o godzinie 16:15.
              Ożarowska Grupa Rowerowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka