sebeqx 02.11.06, 18:09 Witam! www.zdm.waw.pl/?view=16051600&news=525 Około 8 listopada mają otworzyć południową estakade na Rondzie Starzyńskiego. Mam tylko nadzieję, że idiotom nie przyjdzie do głowy ustawiać znaków zakazu jazdy rowerem... Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: [OT] Estakady 02.11.06, 23:45 sebeqx napisał: > Witam! > > www.zdm.waw.pl/?view=16051600&news=525 > Około 8 listopada mają otworzyć południową estakade na Rondzie Starzyńskiego. > Mam tylko nadzieję, że idiotom nie przyjdzie do głowy ustawiać znaków zakazu > jazdy rowerem... Mnie tam zadna różnica. Wtedy, gdy nie ma korka i tak będę dołem jeździł, a gdy jest korek, to kierowcom wszystko jedno bo raczej spowalniał Ich nie będę. Link Zgłoś
cosmit Ale, o której godzinie 06.11.06, 21:11 Ale, o której godzinie będą te otwarcia. Jeśli popołudniu to można by się wybrać. Proszę jak możecie, to wyszukajcie tę informację i podajcie na forum. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ale, o której godzinie 08.11.06, 00:18 sebeqx napisał: > Witam! > > O godzinie 10:00. Gdzie wywiesili informację? Link Zgłoś
olecky Re: Ale, o której godzinie 08.11.06, 08:55 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_061108/warszawa_a_20.html Gotowa estakada nad Starzyńskiego Dzisiaj o godz. 12.30 kierowcy zaczną jeździć estakadą nad rondem Starzyńskiego - od mostu Gdańskiego w kierunku ronda Żaba. Urzędnicy zapowiadali jej otwarcie o godz. 10, ale wczoraj po południu przesunęli godzinę. Zarząd Transportu Miejskiego nie planuje zmian tras autobusów. pozdrawiam, olek Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ale, o której godzinie 08.11.06, 15:42 olecky napisał: > Urzędnicy zapowiadali jej otwarcie > o godz. 10, ale wczoraj po południu przesunęli godzinę. Czyżby lekcja z Marszałkowskiej? ;-) Link Zgłoś
sebeqx Re: Ale, o której godzinie 08.11.06, 18:12 Witam! www.zdm.waw.pl/?view=16051600&news=532 Pierwsi kierowcy przejechali nową estakadą nad rondem Starzyńskiego. W uruchomieniu obiektu uczestniczył p.o. prezydent miasta Kazimierz Marcinkiewicz. Owarta estakada umożliwi kierowcom bezkolizyjne pokonanie ronda Starzyńskiego w drodze na Bródno i Targówek. Do końca maja zostanie otwarta estakada w stronę centrum. Wyremontowane będzie też samo rondo Starzyńskiego. Link Zgłoś
sebeqx [OT] Uwagi i spostrzeżenia 08.11.06, 19:39 Witam! Takie moje luźne uwagi: Fajna estakada, szkoda, że na drugą stronę poczekamy do maja. Ale wracając do tej już otwartej. Owszem koreczek jest już zdecydowanie mniejszy... ale... no właśnie nikt nie pomyślał o tym, że skoro Rondo Starzyńskiego ma teraz "większą przepustowość" to więcej samochodów trafia naraz na Rondo Żabcia. Wygląda na to, że korek po prostu przesunął się o kawałek i teraz blokuje się niedawno całkowicie przebudowane Rodno Żaba. Szczególnie nieciekawie wygląda skręt ze Starzyńskiego w Odrowąża. Kolejny przemyślany ruch ZDMu to światła przy Kołowej. Te z kolei skutecznie tamują ruch na Wincentego. Dodając do tego wcześniej wspomniany tłoczek, to korek zaczyna się (przynajmniej dzisiaj) już przy basenie na Namysłowskiej. Jak nie przestawią, zsynchronizują, przemyślą jeszcze raz rozwiązań na Żabie (może 2 pasy do skrętu w Odrowąża) to nic się nie zmieni. Przy okazji system Cezar czy jak się on tam nazywa to między bajki, baśnie i inne dowcipy, albo do następnych wyborów :P Link Zgłoś