Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowerem po Suwalszczyźnie

15.06.07, 19:28
    Witam!Zamierzam z moją wybranką pod koniec lipca wybrać się na tygodniowy
    Tour de Suwalszczyzna (Północny+Południowy Pierścień Suwalszczyzny). Noclegi
    w kwaterach pywatnych, codziennie w innym miejscu. Jako,że to mój pierwszy
    wyjazd na Suwalszczyznę czy ktoś nie orientuje się jak wygląda z dostępnością
    miejsc (nie zamierzamy wcześniej rezerwować noclegów a spontanicznie szukać
    po przejechaniu dziennej dawki kilometrowej- ok 50-60km)? Znajdziemy coś, czy
    trzeba liczyć się ze spaniem we wiacie autobusowej (wyjeżdżamy bez namiotu)?
    Jak wygląda z oznakowaniem dwóch wymienionych wyżej tras?
    Dzięki wszystkim z góry za pomoc!
    Obserwuj wątek
      • Gość: fan tych okolic Re: Rowerem po Suwalszczyźnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 20:51
        francuz2 napisał:

> Witam!Zamierzam z moją wybranką pod koniec lipca wybrać się na tygodniowy
        > Tour de Suwalszczyzna (Północny+Południowy Pierścień Suwalszczyzny). Noclegi
        > w kwaterach pywatnych, codziennie w innym miejscu. Jako,że to mój pierwszy
        > wyjazd na Suwalszczyznę czy ktoś nie orientuje się jak wygląda z dostępnością
        > miejsc

Różnie, ale raczej miejsca powinny być. Czasem może się zdarzyć, że trzeba
        będzie błagać ;-) Serio: nie, nigdy nie miałem problemów.

> Jak wygląda z oznakowaniem dwóch wymienionych wyżej tras?

Bardzo różnie. Weź DOBRĄ mapę, bo oznakowanie czasem jest, czasem nawet bardzo
        dobre, a czasem znika zupełnie (szczególnie na skrzyżowaniach, jakby
        specjalnie). Jeszcze gorzej jest z nawierzchnią tych "tras". Często jest
        szutrowa a czasem tak piaszczysta że z planowanej godziny jazdy zrobią się dwie,
        trzy albo i cztery albo wręcz ogóle się nie da jechać (zwłaszcza w Puszczy
        Augustowskiej) i warto te szlaki zupełnie olać i pojechać "po swojemu" zwłaszcza
        jak wieziesz bagaż.

Wiesz, że północna część to bardzo solidne górki? Niewysokie, ale stroooooooome ;-)

Poza tym śliczne okolice na rower.
        • Gość: aaatomek Re: Rowerem po Suwalszczyźnie IP: *.chello.pl 16.06.07, 10:50
          W połowie sierpnia organizwoany jest rajd po suwalszczyźnie.Koszt 80 zł w tym
          pola namiotowe i przewóz bagażów plus obsługa merytoryczna. Popatrz na
          wcześniejsze ogłoszenia. Byłem na takim rajdzie po Roztoczu, wrażenia
          doskonałe.Komuś z uczestników na tyle się spodobało, że postanowił zrobić takie
          coś u siebie. Aha, formuła rajdu jest swobodna, to znaczy, wyznaczone jest
          tylko miejsce następnego noclegu i sugerowana najciekawsza trasa, natomiast jak
          jedziesz, w jakim tempie, z kim, to już twoja prywatna sprawa.
      • francuz2 Re: Rowerem po Suwalszczyźnie 20.06.07, 09:54
        Dzięki za podpowiedzi i komentarze
        Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka