krzywit 12.09.03, 19:54 Prosze o opinię na temat rowerów w/w firmy. Może polcicie salon ,który się zajmuje sprzedażą iserwisem/ cały kraj/. pozdrawiam A. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wzosia MONGOOSE 25.09.03, 11:16 Ja nazwę tej firmy tłumaczę jako moja gęś wyścigowa (mon -fr.moj, goose-ang.gęś) jestem posiadaczką Crosswaya 450 już 3.5 roku i przejechaliśmy razem ponad 10 000 km. Jestem baardzo zadowolona z mojej maszyny. Jest to ten producent co Cannodale. Nie wiem jak sprawują się górale ale rower trekkingowy jest świetny. Model wyzej Crossway 850 ma amortyzowany widelec. Jest to o tyle istotne, iż gdy postanowiłam zamontowac sobie to cudo (Rock Shock -Metro) to wynikł problem, że ten model widelca jest na a-heada. Ale dobry ślusarz pomógł. Krótko mówiąc jest to bardzo wygodny rower na długie trasy, zwłaszcza do podróżowania z sakwami. Teraz, w nowych modelach widziałam jakieś upiorne patenty na manetki (taki duże plastikowe bulwy shimano), ale w sklepie chętnie wymienią na inny model. Znam 2 sklepy w Warszawie, gdzie widuję Mongoosy: 1. nieśmiertelny sklep na Nowowiejskiej 2. sklep rodzinny w domku na ul. Czeczota. Przedstwicielstwo w Polsce jest we Wrocławiu. pzdr Link Zgłoś